רוקחות-פרמקולוגיה

נראה שמתן moxifloxacin שווה ערך לטיפול הסטנדרטי בטיפול בזיהומים בעור ובבטן

טיפול ניסיוני במינון חד-יומי של moxifloxacin פועל טוב לפחות כמו הטיפול הסטנדרטי של מתן piperacillin-tazobactam באופן תוך ורידי יחד עם amoxicillin-clavulanate דרך הפה בטיפול בזיהומי עור מסובכים ובזיהומים של הבטן.

החוקר הראשי, ד”ר Giordano, מסביר כי נמצא שלשני סוגי הטיפולים יעילות דומה וכי משום ש-moxifloxacin ניתן באופן חד-יומי, גם במתן תוך-ורידי וגם במתן דרך הפה, הוא נוח יותר מבחינת הצוות המטפל ומבחינת הענות החולה.

הטיפול הסטנדרטי בזיהומי עור מסובכים הוא מתן piperacillin-tazobactam באינפוזיה לוריד כ-304 פעמים ביום, ולאחריו מתן amoxicillin-clavulanate, מסביר החוקר בעת הצגת הממצאים בכנס המדעי אודות תרופות אנטי-בקטריאליות וכמותרפיות.

למחקר הפרוספקטיבי, כפול הסמיות ורב המרכזי נרשמו חולים מאושפזים שסבלו מזיהומי עור מסובכים או מזיהומים הקשורים במבנה העור, שהשכיחים שבהם היו מורסות, צלוליטיס וזיהומי רגליים סוכתריים.

החוקרים חילקו באקראי 180 חולים לקבלת moxifloxacin במינון של 400 מ”ג בכל 24 שעות, ו-187 חולים לטיפול הסטנדרטי ב-piperacillin-tazobactam לוריד במינון של 3.0/0.375 גרם בכל 6 שעות ולאחר מכן amoxicillin-clavulanateדרך הפה במינון של 800 מ”ג בכל 12 שעות. כל חולה טופל במהלך 7-14 ימים.

שיעור הריפוי הכללי היה 79.4% בקבוצת ה-moxifloxacin ו-81.8% בקבוצת הטיפול הסטנדרטי, דבר המעיד כי מתן טיפול ה-moxifloxacin לא נפל ברמתו מהטיפול הרגיל ומגיע לערך נקודת הסיום העיקרית של המחקר. שכיחות תופעות הלוואי הקשורות בטיפול היתה דומה בשתי קבוצות הנבדקים.

מחקר נוסף שהוצג הראה ממצאים דומים בשימוש ב-moxifloxacin בקרב חולים שסבלו מזיהומים רציניים בבטן.

החוקר שהציג את הממצאים, פרופסור Power, מסביר כי מתן moxifloxacin באופן תוך-ורידי או דרך הפה נסבל היטב ונמצא יעיל לפחות כמו מתן תוך ורידי של piperacillin-tazobactam שלאחריו טיפול באמצעות amoxicillin-clavulanate בחולים שסבלו מזיהומים מסובכים בתוך הבטן, כולל מורסות תוך-בטניות.

הוא מדגיש כי מדובר בחולים שלא רק סבלו מזיהומים שונים אלא גם עברו ניתוח בשל הזיהום או בכדי לטפל בגורם הראשוני לזיהום, כמו דלקת תוספתן או דלקת צפק.  

החוקר מסביר כי מטרת המחקר הפרוספקטיבי, כפול הסמיות משלב 3 היתה לקבוע האם ניתן להשתמש ב-moxifloxacin בטיפול במצבים אלה, תוך כוונה לקבל התוויה של ה-FDA.

החולים דורגו על-פי חומרת מחלתם (דרוג APACHE II) וחולקו באקראי לקבלת אחד משני הטיפולים: 182 חולים קיבלו moxifloxacin לתוך הוריד או דרך הפה במינון של 400 מ”ג בכל 24 שעות, ו-197 חולים קיבלו מרשם סטנדרטי של piperacillin-tazobactam לתוך הוריד במינון של 3.0/0.375 גרם בכל 6 שעות עם או בלי מתן amoxicillin-clavulanate במינון של 800 מ”ג / 114 מ”ג בכל 12 שעות, במהלך 5-14 ימים.

שיעור הריפוי הקליני הכולל באוכלוסית כוונת הטיפול עמד על 51.2% בקבוצת ה-moxifloxacin ועל 53% בקבוצת ה-piperacillin-tazobactam. אולם, הטיפול הניסיוני באמצעות moxifloxacin נמצא יעיל יותר בקרב חולים שסבלו מזיהומים שנרכשו בבית החולים – 81.5% בהשוואה ל-54.8% במתן הטיפול הסטנדרטי. הבדל זה היה משמעותי ברמה של P =.01.

רופא אחר שהשתתף בכנס, ד”ר Malangoni, מציין כי בנוסף ליעילות ולפרופיל הבטיחות של מתן moxifloxacin דרך הוריד או דרך הפה, אופן המתן החד-יומי של התרופה נוח יותר.

לידיעה ב-doc’s guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Medicine עולה כי אבחנה של פסוריאזיס אינה מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, או COPD). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הבנת הקשר בין פסוריאזיס ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית עשויה לסייע בטיפול טוב יותר בחולים. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

  • משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide במינון 10 מ”ג עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide במינון 10 מ”ג בלבד בטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף הפטיטיס D (HDV, או Hepatitis D Virus) כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. במחקר בשלב 3, טיפול מונותרפי ב- Bulevirtide הוביל לתגובה נגיפית בחולים עם זיהום כרוני […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

  • היעילות והבטיחות של Risankizumab לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (Rheumatology and Therapy)

    היעילות והבטיחות של Risankizumab לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (Rheumatology and Therapy)

    במאמר שפורסם בכתב העת Rheumatology and Therapy מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות ביעילות וסבילות של Risankizumab (סקייריזי) לאורך 100 שבועות, כאשר מרבית החולים שהגיבו לטיפול לאחר 52 שבועות שמרו על התגובה לאורך זמן, ללא סוגיות בטיחות חדשות.   ברקע למחקר מסבירים כי אין נתונים רבים אודות ההשפעה ארוכת הטווח של טיפולים תרופתיים לדלקת […]

  • תוצאות חיוביות לטיפול ב-Sonelokimab כנגד דלקת מפרקים פסוריאטית (מתוך כנס ה-EULAR)

    תוצאות חיוביות לטיפול ב-Sonelokimab כנגד דלקת מפרקים פסוריאטית (מתוך כנס ה-EULAR)

    מתן טיפול ב- Sonelokimab לחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה הוביל לשיעור גבוה יותר של חולים שהשיגו שיפור של לפחות 50% במדד ACR (או American College of Rheumatology), בהשוואה לפלסבו, כך עולה מתוצאות מחקר בשלב 2 שהוצגו במהלך כנס ה-European Alliance of Associations for Rheumatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Sonelokimab הינו נוגדן הנקשר ל-IL-17A, […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול מקומי חדש להזעת-יתר בבית השחי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול מקומי חדש להזעת-יתר בבית השחי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור טיפול אנטי-כולינרגי מקומי, ג’ל Sofpironium 12.45%, לטיפול במקרים של הזעת-יתר ראשונית בבית השחי במבוגרים וילדים בגילאי 9 שנים ומעלה. על-פי ההודעה לעיתונות מטעם חברת Botanix Pharmaceuticals, אשר פיתחה את המוצר ותשווק אותו, האישור מבוסס על תוצאות שני מחקרים בשלב 3 שכללו 710 משתתפים עם […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה