ילדים

 מדדים אקו-קרדיוגרפיים מנבאים סגירה עצמונית של דוקטוס ארטריוזוס בפגים (Front Pediatrics) – והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

BABY

במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מדדים בבדיקת אקו-לב, בפרט מהירות דלף דרך דוקטוס ארטריוזוס, עשויים לסייע בחיזוי הסיכוי לסגירה עצמונית מוקדמת של דוקטוס ארטריוזוס בפגים.

מטרת המחקר הייתה לבחון את החשיבות של מדדים אקו-קרדיוגרפיים בחיזוי סגירה ספונטאנית מוקדמת של דוקטוס ארטריוזוס בפגים. מדגם המחקר כלל 222 פגים שאושפזו ליחידת יילודים עם עדות באקו-לב לדוקטוס ארטריוזוס פתוח 48 שעות לאחר הלידה. ביום השביעי לחיים, הושלמה הערכה במטרה לקבוע אם הדוקטוס נסגר באופן טבעי. תינוקות בהם לא תועדה סגירה של דוקטוס ארטריוזוס נכללו בקבוצת המחקר (109 יילודים) ויתר היילודים שימשו כביקורות (113 יילודים).

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הבדלים מובהקים סטטיסטית במדדים אקו-קרדיוגרפיים בין יילודים בקבוצת המחקר ובקבוצת הביקורת.

מהנתונים עולה כי מהירות דלף דרך דוקטוס ארטריוזוס וההבדל בלחצים בין האאורטה היורדת ובין עורק הריאה בקבוצת המחקר היו נמוכים יותר משמעותית, בהשוואה לקבוצת הביקורת (p<0.05). הלחץ בעורק הריאה בקבוצת המחקר היה גבוה יותר מהלחץ בעורק הריאה בקבוצת הביקורת (p<0.05).

מניתוח סטטיסטי עלה כי רק מהירות דלף מקסימאלית דרך דוקטוס ארטריוזוס הייתה בקורלציה עם סגירה עצמונית מוקדמת של הדוקטוס (p=0.049). מניתוח עקומת ROC עלה כי נקודת הסף האופטימאלית לחיזוי סגירה עצמונית של דוקטוס ארטריוזוס לפי מהירות דלף דרך דוקטוס ארטריוזוס בבדיקת אקו-לב בגיל 48 שעות עמדה על 1.165 מטר/שניה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי למדדים בבדיקת אקו-לב ישנה חשיבות רבה בחיזוי סגירה עצמונית מוקדמת של דוקטוס ארטריוזוס בפגים. בפרט, זוהתה קורלציה בין מהירות דלף דרך דוקטוס ארטריוזוס ובין סגירה עצמונית מוקדמת של דוקטוס ארטריוזוס.

 

Front Pediatrics, June 15, 2023

 

הערות עורך:

במחקר זה החוקרים ניסו למצוא פרמטרים אקו-קרדיוגרפיים שיוכלו לנבא סגירה עצמונית של ה-PDA בפגים. אם נזהה פרמטרים כאלה נוכל לטפל באלו שסיכויי הסגירה העצמונית יהיו קטנים ולהימנע מטיפול (עם תופעות הלואי שלו) בכאלה שסיכויי הסגירה העצמונית יהיה גבוהים יותר. החוקרים מצאו כי הבדל הלחצים בין האורטה היורדת לעורק הריאה (כפי שהתבטא בעיקר ע”י מהירות הדלף המקסימלית ב-PDA) הוא המנבא העיקרי לסגירה ספונטנית של הדוקטוס. מחקר זה מצא, שלא כפי שישנם החושבים לגודל הדוקטוס בגיל 48 שעות אין השפעה על סיכויי הסגירה הספונטנית שלו. בעבודתם זו, העניקו לנו החוקרים כלי יעיל לזהות אילו מבין ה-PDA הם בעלי סיכויי סגירה ספונטנית ויתכן ולא יזדקקו לטיפול.

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מדד חומציות בדם טבורי נמוך מ-7.2 עשוי להעיד על סיכון מוגבר לסיבוכים ביילוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מאחר ועד כה הסברה הרווחת כי חמצת חמורה עלולה להתפתחות בנוכחות מדד חומציות נמוך מ-7.0, ממצאים המחקר תומכים בבחינה מחדש של ערך הסף בו נדרש ניטור אינטנסיבי אחר החולים. החוקרים […]

  • NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    הנשמה לא פולשנית בתדר גבוה (NHFOV) מפחיתה את הצורך באינטובציה חוזרת ומפחיתה כישלון אקסטובציה בהשוואה לשיטות תמיכה אחרות, כך עולה מסקירה שיטתית ומטא-אנליזה שפורסמו ב-PLoS One. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי מספר מאפיינים עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכים באם וביילוד במקרים של לידה עם פרע כתפיים, כולל קומה אימהית נמוכה, סוכרת טרם היריון, לידת ואקום ומאקרוזומיה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת גורמי סיכון הקשורים עם תוצאות שליליות באם וביילוד […]

  • החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי אין הבדל בתוצאות היריון בין נשים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונשים עם תפקודי תריס תקינים במהלך ההיריון, למעט שיעורים גבוהים יותר של אשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים באלו עם ההפרעה בתפקודי התריס. באלו עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונוגדנים […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • זיהומים מסכני-חיים נדירים בתינוקות שנולדו במועד עם שלפוחיות או פוסטולות (Pediatrics)

    זיהומים מסכני-חיים נדירים בתינוקות שנולדו במועד עם שלפוחיות או פוסטולות (Pediatrics)

    בתינוקות שנולדו במועד וללא חום עם שלפוחיות או פוסטולות קיים סיכון נמוך מאוד לזיהומים מסכני-חיים לאחר שלילת אבחנה אפשרית של זיהום בנגיף HSV (או Herpes Simplex Virus), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Pediatrics. החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות של תינוקות בגיל עד 60 ימים עבורם הוזמן ייעוץ רופא עור בשישה מרכזים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה