ילדים

טיפול בקורטיקוסטרואידים לפני ניתוח לבבי אינו מפחית את הסיכון לתמותה בילדים (Clin Cardiol)

טיפול בתר-ניתוחי בקורטיקוסטרואידים לא הביא לשיפור שיעורי התמותה באשפוז בילדים לאחר ניתוח לבבי עם מעקף לב-ריאה, אם כי הטיפול התרופתי עשוי להפחית את משך השהות באשפוז, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Cardiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מוסכמה באשר ליתרונות והחסרונות של שימוש בקורטיקוסטרואידים בילדים העוברים ניתוח לבבי. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של טיפול בתר-ניתוחי בקורטיקוסטרואידים על תמותה לאחר-ניתוח והתוצאות הקליניות בילדים שעברו ניתוח לבבי עם מעקף לב-ריאה.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי MEDLINE, EMBASE ו-Cochrane Database והשלימו חיפוש מקיף בספרות הרפואית לזיהוי מאמרים רלבנטיים שפורסמו עד ינואר 2023. הם התמקדו בילדים עד גיל 18 שנים שעברו ניתוח לבבי ונכללו במחקרים אקראיים ומבוקרים להשוואת טיפול בתר-ניתוחי בקורטיקוסטרואידים אל מול טיפולים אחרים, פלסבו, או ללא-טיפול.

התוצא העיקרי היה שיעורי התמותה מכל-סיבה באשפוז. משך האשפוז בבית החולים הוגדר כתוצא משני.

הסקירה כללה 10 מחקרים עם 7,798 ילדים שעברו ניתוח לבבי, מהם שישה מחקרים בחנו את ההשפעה של Methylprednisolone וארבעה מחקרים בחנו את היעילות של Dexamethasone.

מהנתונים עולה כי בקרב ילדים שטופלו בקורטיקוסטרואידים שיעורי התמותה מכל-סיבה באשפוז לא היו שונים משמעותית משיעורי התמותה בקרב אלו שלא טופלו בקורטיקוסטרואידים.

באשר למשך האשפוז בבית החולים, החוקרים זיהו הבדלים משמעותיים בין ילדים שטופלו בקורטיקוסטרואידים ובין אלו בזרוע הפלסבו. ההבדל המתוקן הממוצע עם טיפול ב-Methylprednisolone עמד על 0.86- (רווח בר-סמך 95% של 1.57-0.15) וההבדל הממוצע המתוקן עם טיפול ב-Dexamethasone עמד על 0.97 (רווח בר-סמך 95% של 1.9-0.04).

החוקרים מציינים כי המחקרים התבססו על מגוון רחב של מינוני קורטיקוסטרואידים, תדירויות מתן וסוגי תרופה, כך שייתכן וישנה חשיבות לניתוחים לפי תתי-קבוצות. בנוסף, במרבית המחקרים גודל המדגם היה קטן יחסית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול מונע בקורטיקוסטרואידים אינו מפחית את הסיכון לתמותה באשפוז בילדים לאחר ניתוח לבבי. עם זאת, משך האשפוז בבית החולים היה קצר יותר בקרב אלו שקיבלו טיפול זה סביב ההתערבות הניתוחית. דרושים מחקרים אקראיים ומבוקרים עם מדגם גדול יותר במטרה להגיע למסקנה חד-משמעית בנושא.

Clin Cardiol, Apr 26, 2023

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Denileukin Diftitox (Lymphir) לטיפול במבוגרים עם לימפומה עורית של תאי T חוזרת או עמידה לטיפול לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. התכשיר האימונותרפי הינו פורמולה חדשה של Denileukin Diftitox (או Ontak), אשר אושר לראשונה בשנת 1999 לטיפול בחולים מסוימים עם לימפומה עורית של תאי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה