ילדים

פעילות גופנית מועילה לצעירים הסובלים מדיכאון (JAMA Pediatrics)

מטה-אנליזה שכללה כ-2,500 אנשים הסובלים מדיכאון גילתה כי ביצוע פעילות גופנית מפחיתה את תסמיני הדיכאון בילדים ובני נוער

מטה-אנליזה שכללה כ-2,500 אנשים הסובלים מדיכאון גילתה כי ביצוע פעילות גופנית מפחיתה את תסמיני הדיכאון בילדים ובני נוער, בעיקר בילדים מעל גיל 13 ובכאלה שאובחנו עם דיכאון או הפרעה נפשית. הממצאים פורסמו ב-JAMA Pediatrics.

החוקר הראשי, פרופ’ פארקו מ. סיו, פיזיולוג לפעילות גופנית ופרופסור חבר בבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הונג קונג, אמר כי “יש צורך דחוף לחקור גישות טיפול חדשות שניתן ליישם בצורה בטוחה ורחבה בשגרת היום של ילדים ובני נוער הסובלים מדיכאון”. ד”ר סיו המשיך ש”למרות שההמלצות העכשוויות דורשות טיפול פסיכולוגי ו/או טיפול תרופתי לילדים הסובלים מדיכאון, הסקרים מגלים שכמעט 80% מהם אינם מקבלים את הטיפול הנכון עבורם”.

המטה אנליזה כללה 2,444 ילדים ובני נוער מ-21 מחקרים ברחבי העולם שפורסמו מ-1987 עד 2021, כולל 17 מחקרים אקראיים מבוקרים. תוכנית הפעילות הגופנית המומלצת הוגדרה כתדירות ממוצעת של 3 ימים בשבוע עם אורך מפגש ממוצע של 50 דקות, וכללה משחקי ריצה, שחייה, ריקוד ועוד.

תוצאות המחקר הראו ירידה משמעותית בתסמיני הדיכאון בהשוואה לקבוצות הביקורת (Hedges g = -0.29, P=0.004), עם כי המנגנון העומד בבסיס תופעה זו נותר לא ברור. הסבר אפשרי כולל הפעלה של המערכת האנדוקנבינואידית שמעודדת שחרור אנדורפינים, כך שהזמינות הביולוגית של נוירוטרנסמיטרים במוח כמו סרוטונין, דופמין ונוראדרנלין, המופחתים בדיכאון, עולה. בנוסף, מבחינה פסיכולוגית פעילות גופנית עשויה לשפר אינטראקציות חברתיות וביטחון עצמי.

ד”ר סיו אמר כי “נראה שפעילות גופנית משפרת את הטיפול בתסמינים קוגניטיביים ואפקטיביים בדיכאון, ולכן שילוב פעילות גופנית יחד עם טיפול תרופתי עשוי גם להפחית את הסיכון להישנות, לשפר את ההקפדה על נטילת התרופות ולהביא לניהול טוב יותר של תופעות לוואי, בהשוואה לטיפול תרופתי בלבד”.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה