ילדים

פרוביוטים מסייעים במניעת Necrotizing Enterocolitis בפגים (J Pediatr)

ממחקר חדש שבוצע ביחידת נאונטולוגיה בישראל עולה כי הזנה יומית של תערובת פרוביוטים מורידה את שכיחות ואת חומרת דלקת נמקית של המעי (Necrotizing Enterocolitis) בילודים במשקל לידה נמוך מאוד.

לדברי החוקרים, מתן פרוביוטים הינה דרך טבעית, לא-פולשנית, לא-פתוגנית, להקטנת השפעות המחלה, המלווה בשיעורי תמותה של 50%, ופוטנציאל לתחלואה ארוכת-טווח בשורדים.

פגים חשופים במיוחד להתפתחות Necrotizing Enterocolitis, בשל עליה במיקרואורגניזמים הפתוגניים בצימוד לירידה בפלאורה הנורמלית במעי.

החוקרים בחנו את לפיה נירמול הפלאורה במעי ע”י תערובת פרוביוטים (Bifidobacterium infantis, Streptococcus thermophilus – Solgar ו- Bifidobacterium bifidus), מסייעת לפגים.

החוקרים עקבו אחר 145 תינוקות שנולדו בסביבות שבוע 30, במשקל 1.5 ק”ג או פחות. התינוקות חולקו באקראי לשתי קבוצות, קבוצה אחת קיבלה תוספת Solgar כל יום והשניה לא קיבלה תוספת.

שכיחות Necrotizing Enterocolitis עמדה על 4% בקבוצת מטופלי Solgar, בהשוואה ל-16.4% בקבוצת הביקורת, ירידה של 75% בסיכון היחסי.

במקרים שהתפתחה דלקת נמקית של המעי, היא היתה פחות חמורה בקרב מטופלי פרוביוטים (P=0.005). 3 מבין 15 התינוקות שפיתחו Necrotizing Enterocolitis נפטרו, כל מקרי המוות בעקבות Necrotizing Enterocolitis הופיעו בקבוצת הביקורת.

החוקרים טוענים כי לפרוביוטים יש שלושה יתרונות בולטים. האחד, מדובר בטיפול בטוח מאוד ולכן מהווה אלטרנטיבה לאפשרויות אגרסיביות אחרות. שנית, מדובר בטיפול פשוט, לא-פולשני, היוצר מחדש פלאורה נורמלית וטבעית ולא משבש את המצב הטבעי. שלישית, מדובר בטיפול יעיל במניעת גורם תחלואה רציני בילודים במשקל לידה נמוך.

במאמר מערכת החוקרים הוסיפו כי לאור מחקר זה ומחקרים אחרים, הם מתפתים מאוד להוסיף פרוביוטים כחלק מהטיפול הרוטיני בפגים, או לפחות לערוך מחקרים גדולים בנושא.

עם זאת, ד”ר ניו וד”ר קייסדו מאוניברסיטת פלורידה טוענים כי למרות שהמחקרים הנוכחיים מעודדים, עדיין יש לתת את הדעת באשר למנגנון בו פרוביוטים מונעים Necrotizing Enterocolitis ולהכיר את הסיבוכים האפשריים, כמו גם אלטרנטיבות אחרות לשימוש בחיידקים חיים.

J Pediatr 2005;147:143-146,192-196.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה