אנדוקרינולוגיה ילדים

התועלת של תה קומבוצ’ה בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Front in Nutrition)

מתוצאות מחקר פיילוט חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי עולה כי צריכת תה קומבוצ’ה עשויה להפחית רמות סוכר בדם בחולים עם סוכרת מסוג 2.

החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי, אקראי, כפל-סמיות, שכלל מטופלים בבית חולים אורבני יחיד. מדגם המחקר כלל 12 משתתפים עם סוכרת מסוג 2, אשר חולקו באקראי לצריכת קומבוצ’ה בכמות של 240 מ”ל או פלסבו אשר ניתנו כל יום עם ארוחת הערב למשך ארבעה שבועות. לאחר שמונה שבועות הפסקה, המשתתפים חצו לזרוע המקבילה למשך ארבעה שבועות נוספים.

רמות סוכר בדם בצום נבחנו באופן עצמאי בתחילת המחקר ולאחר שבוע וארבעה שבועות ושאלונים שימשו להערכת תוצאים בריאותיים משניים. החוקרים בחנו את נתוני השאלונים של 12 משתתפים, אך רק שבעה משתתפים שהשלימו את המחקר נכללו בניתוח להערכת רמות סוכר בדם בצום.

מהנתונים עולה כי תה קומבוצ’ה הפחית את הרמה הממוצעת של סוכר בדם לאחר ארבעה שבועות, בהשוואה לרמות הסוכר בתחילת המחקר (164 לעומת 116 מ”ג/ד”ל, p=0.035), בעוד שעם פלסבו לא תועד שינוי משמעותי ברמות הסוכר בדם (162 לעומת 141 מ”ג/ד”ל, p=0.078).

בקרב חמישה המשתתפים עם רמות סוכר בדם בצום מעל 130 מ”ג/ד”ל, צריכת קומבוצ’ה לוותה בירידה של 74.3 מ”ג/ד”ל ברמות סוכר ממוצעות בדם, ירידה גדולה יותר משמעותית מירידה של 15.9 מ”ג/ד”ל עם פלסבו (p=0.017).

החוקרים כותבים כי תה קומבוצ’ה מהווה מרכיב שהופך נפוץ יותר ויותר בשוק בארצות הברית וברחבי העולם, חלקית לאור היתרונות הרפואיים השונים של מוצר זה. עם זאת, כמעט כל היתרונות הבריאותיים הללו תועדו במחקרים מעבדתיים או בבעלי חיים, כאשר דרושים מחקרים קליניים בבני אדם להוכחת התוצאות הביולוגיות.

Front in Nutrition, Aug 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה