אנדוקרינולוגיה ילדים

מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מתן Empagliflozin לטיפול בילדים עם סוכרת מסוג 2 (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Empagliflozin (ג’ארדיאנס) או משלב Empagliflozin עם Metformin (ג’ארדיאנס דואו) לטיפול בסוכרת מסוג 2 בילדים בגילאי 10 שנים ומעלה.

האישור הנוכחי מהווה את אפשרות הטיפול הפומי השנייה היחידה לילדים ומתבגרים עם סוכרת מסוג 2 לאחר מטפורמין. מחקרים קודמים הראו כי מטפורמין הינו טיפול פחות יעיל בילדים לעומת תוצאות הטיפול במבוגרים. אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 גם זמינים לשימוש בצעירים עם סוכרת מסוג 2, כולל Liraglutide (ויקטוזה) ו-Exenatide בשחרור-ממושך (בידוראון).

הטיפול בג’ארדיאנס אושר לשימוש במבוגרים עם סוכרת מסוג 2 בשנת 2014, כאשר הטיפול המשולב בג’ארדיאנס עם מטפורמין אושר בשנת 2015.

מנתוני מחקר SEARCH for Diabetes in Youth עלה כי היארעות סוכרת מסוג 2 בצעירים עלתה בקצב של 5% בשנה בין 2002 ועד 2015, כאשר מגמה זו נמשכת כיום. ממחקר שפורסם לאחרונה עלה כי במהלך מגפת הקורונה תועדה הכפלה של מספר המקרים של סוכרת מסוג 2 בצעירים, כאשר חולים אלו לרוב מתייצגים עם מחלה חמורה יותר.

נתוני הבטיחות והיעילות של Empagliflozin בילדים מבוססים על מחקר DINAMO (או Diabetes Study of Linagliptin and Empagliflozin in Children and Adolescents). המחקר כלל 157 חולים בגילאי 10-17 שנים עם המוגלובין מסוכרר של 7% ומעלה. החולים חולקו באקראי לקבלת Empagliflozin במינון 10 או 25 מ”ג ביום, Linagliptin במינון 5 מ”ג, או פלסבו, אשר ניתנו למשך 26 שבועות. למעלה מ-90% נטלו מטפורמין, 40% נטלו טיפול מטפורמין משולב עם אינסולין.

לאחר 26 שבועות, בקרב ילדים שטפלו ב- Empagliflozin תועדה ירידה ממוצעת של 0.2% בריכוז המוגלובין מסוכרר, בהשוואה לעליה של 0.7% בקרב אלו בקבוצת הפלסבו. השימוש ב- Empagliflozin לווה עוד ברמות נמוכות יותר של סוכר בצום בהשוואה לפלסבו.

תופעות הלוואי היו דומות לאלו שתוארו במבוגרים, למעט סיכון גבוה יותר להיפוגליקמיה, ללא תלות בטיפולים אחרים שנטלו החולים להפחתת רמות הסוכר בדם.

הפחתת המוגלובין מסוכרר במשתתפים תחת Linagliptin לא הייתה מובהקת סטטיסטית בהשוואה לקבוצת הביקורת, כאשר תועדה ירידה מספרית של 0.34% (p=0.293).

ממצאים אלו חשובים במיוחד לאור הצורך באפשרויות טיפול נוספות, בפרט תכשירים פומיים, בצעירים עם סוכרת מסוג 2.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה