אנדוקרינולוגיה ילדים

זן חדש של נגיף הקורונה מעורר בהלה ומוביל להגבלות על טיסות (מתוך הודעת ה-WHO)

ארגון הבריאות העולמי עדכן בימים האחרונים כי הווריאנט החדש של נגיף הקורונה מדרום אפריקה הינו וריאנט מעורר דאגה מאחר ועשוי להיות מדבק יותר, לגרום למחלה חמורה יותר, עם יעילות פחותה של החיסונים והטיפולים הקיימים כנגד הנגיף.

ארגון הבריאות העולמי כינס קבוצה של מומחים להערכת הווריאנט החדש על-רקע העליה המהירה בזיהומי COVID-19 בדרום אפריקה בשבוע האחרון. הווריאנט החדש מוכר בשם אומיקרון, או B.1.1.529.

לאומיקרון מספר תכונות מעוררות דאגה, כולל מספר רב של מוטאציות, כאשר לחלקן תכונות מדאיגות. מעדויות מוקדמות עולה סיכון מוגבר לזיהום חוזר בווריאנט זה, בהשוואה לווריאנטים אחרים של הנגיף. מספר המקרים של ווריאנט זה מצוי במגמת עליה כמעט בכל המחוזות בדרום אפריקה.

בתגובה,  בבית הלבן הודיעו על הגבלות חדשות על טיסות מדרום אפריקה, מלאווי, מוזמביק, נמיביה, זימבבואה ומדינות נוספות. תושבים זרים ממדינות אלו לא יורשו להיכנס לארצות הברית.

הגבלות אלו ייכנסו לתוקף ב-29 בנובמבר, כאשר הצעדים הנוספים ייקבעו על-פי הנתונים המדעיים והצוותים המייעצים לבית הלבן.

בשלב זה, טרם זוהו מקרים של הווריאנט החדש בארצות הברית, כאשר המדענים עובדים במרץ עם עמיתיהם מדרום אפריקה ועוקבים אחר הווריאנט החדש, בעקבות זינוק במקרי COVID-19 בשבוע האחרון.

מספר מעבדות מצאו כי בדיקה נפוצה אחת עשויה לזהות באופן אמין את הווריאנט החדש. קבוצת היועצים בנוגע להתפשטות הנגיף החלה במספר מחקרים להערכת אומיקרון ותפרסם את הממצאים בהתאם.

על-סמך העדויות עד כה, ארגון הבריאות העולמי מייעץ למדינות להגביר את המעקב והריצוף הגנטי במטרה להבין טוב יותר את הזן החדש. עוד מבקשים בארגון הבריאות העולמי ממדינות לשלוח את נתוני הריצוף הגנטי למאגרי נתונים ציבוריים, דוגמת GISAID.

נכון ליום שישי האחרון, 66 רצפים של הווריאנט דווחו ל-GISAID, כולל 58 בדרום אפריקה, 6 בבוטסואנה ושניים בהונג-קונג.

בארגון הבריאות העולמי ביקשו גם ממדינות לערוך חקירות שטח וניתוחי בדיקות מעבדה אודות חומרת הזן, כמו גם התגובה החיסונית, נוגדנים מנטרלים והיעילות של אמצעים סוציאליים וברמת בריאות הציבור.

הציבור נקרא לנקוט בצעדים להפחתת הסיכון להדבקה בנגיף, כולל הקפדה על עטיית מסכות, היגיינת ידיים, ריחוק חברתי, שיפור אוורור חללים סגורים, הימנעות משהות בחללים צפופים והקפדה על ההמלצות לקבלת החיסונים.

בישראל הכריזו על איסור טיסות ממרבית המדינות באפריקה לאחר זיהוי המקרה הראשון של הזן החדש באדם שטס לאחרונה ממלאווי. רשימה הולכת וגדלה של מדינות עצרו או הגבילו טיסות, כלל אוסטריה, בלגיה, קרואטיה, צרפת, גרמניה, איטליה, יפן, מלטה, הולנד, הונג קונג, סינגפור ועוד.

מתוך הודעת ה-WHO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה