אנדוקרינולוגיה ילדים

שיפור בהישרדות חולים מאושפזים עם COVID-19 במהלך הגל הראשון של המגפה (The Lancet Respiratory Medicine)

קורונה

ממחקר חדש שפורסם בכתב העת The Lancet Respiratory Medicine עולה כי ההישרדות של חולים מאושפזים עם COVID-19 בבריטניה השתפרה משמעותית במהלך הגל הראשון של מגפת הקורונה בשנה שעברה, כאשר בתחילת הגל, 32% מהחולים שאושפזו בתמונה של זיהום חמור הלכו לעולמם, אך שיעור זה צנח ל-16% בתום הגל הראשון.

החוקרים אספו מידע אודות 63,972 מבוגרים שאושפזו ב-247 בתי חולים בבריטניה ובחנו את שיעורי התמותה בתחילת הגל הראשון (מרץ-אפריל בשנת 2020) ובסוף הגל הראשון (יוני-יולי בשנת 2020).

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין שבוע האשפוז ובין התמותה באשפוז, תוך תקנון לערפלנים שונים. התוצא העיקרי היה שיעורי התמותה באשפוז לאחר 28 ימים.

החוקרים מדווחים כי שיעורי התמותה בחולים מאושפזים בתחילת הגל הראשון של המגפה היו גבוהים מאוד. חולים שאושפזו לבית החולים בחודשים מרץ ואפריל היו הרבה יותר חולים בעת האשפוז, בהשוואה לחולים שאושפזו בחודשים מאוחרים יותר.

לאחר תקנון, החוקרים זיהו ירידה של 32% בסיכון לתמותה לכל 7 שבועות (יחס סיכויים של 0.68). השיעורים הגבוהים יותר של חולים עם מחלה חמורה ומחלות רקע בתחילת הגל הראשון, בהשוואה לסוף הגל הראשון, היו אחראיים ל-10.2% מהירידה הנ”ל.

השימוש בתמיכה נשימתית השתנה במהלך הגל הראשון, עם עליה הדרגתית בהיקף השימוש בהנשמה לא-פולשנית. שינויים בתמיכה נשימתית ושימוש בסטרואידים היו אחראיים ל-22.2% מהירידה בשיעורי התמותה באשפוז.

החוקרים כותבים כי זהו המחקר הראשון להערכת השינויים בתמותה על-רקע COVID-19 במהלך הגל הראשון של מגפת הקורונה, תוך התייחסות למשתנים הדמוגרפיים, חומרת המחלה בעת הקבלה לאשפוז והטיפולים שניתנו.

שיעורי התמותה באשפוז נותרו גבוהים בקרב חולים שחוברו למוכנת הנשמה ואלו שנדרשו לאמצעי הנשמה לא-פולשניים במחלקה, והחוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים המתמקדים באוכלוסיה זו. בנוסף, ההגבלות שהוטלו באוכלוסיה, כולל דרישה לעטיית מסכות, ריחקו חברתי, הגנה על חולים בסיכון גבוה והסגרים, ככל הנראה הובילו לכך שחלק גדול מהציבור נחשף לכמות קטנה יותר של הנגיף.

כיום ישנה הבנה טובה יותר כיצד שינויים במאפייני החולים ושיפור הטיפול הרפואי הובילו לשיפור ההישרדות של החולים בבתי חולים בבריטניה. זיהוי גישות הטיפול היעילות ואלו שהן חסרות תועלת התאפשר הודות לעבודתם של חוקרים בבתי חולים ברחבי המדינה.

The Lancet Respiratory Medicine 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה