אנדוקרינולוגיה ילדים

איגוד רופאי בריאות הציבור מציג את התכנית האסטרטגית להמשך ניהול משבר הקורונה: יצירת שגרת חיים חדשה בנוכחות הנגיף מתוך תפיסה רחבה של בריאות ורווחה

יו”ר איגוד רופאי בריאות הציבור , הפרופ’ חגי לוין (משמאל) , הציג היום בועדת הקורונה בכנסת את התכנית אסטרטגית המוצעת של האיגוד להמשך ניהול המאבק בקורונה. בכתיבת התכנית השתתפו  פרופ’ חגי לוין, פרופ’ נדב דוידוביץ (מימין), פרופ’ יונתן הלוי, פרופ’ איתן פרידמן, ד”ר רעיה ליבוביץ

להלן התכנית :

תכנית להתמודדות עם משבר הקורונה שותפות ישראלית מחודשת

מטרת התכנית ניהול משבר הקורונה תוך יצירת שגרת חיים חדשה בנוכחות הנגיף, וזאת מתוך תפיסה רחבה של בריאות ורווחה. שגרה זו נועדה למזער את התחלואה והתמותה מהנגיף כמו גם ממחלות אחרות במקביל לשמירה על רווחה נפשית, חברתית וכלכלית, ותוך התייחסות לצרכיהם של מגוון האוכלוסיות בישראל.

הנחת היסוד של התכנית בחינה כוללנית של ההתמודדות הישראלית עם משבר הקורונה מלמדת שסגר כללארצי ומגבלות רחבות גורמות לנזק שעולה על התועלת. לפיכך, יש ליישם תכנית התמודדות חלופית באופן מיידי. מאידך, השקעה במערכת הבריאות, במערכת הרווחה ובמערכת החינוך יעילות לשימור שגרת חיים ובריאות כוללת הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך.

העקרונות העומדים בבסיס התכנית

1  חיזוק מערכת הבריאות על כל מרכיביה, וכן חיזוק מערכות הרווחה והחינוך.

2 ראייה רוחבית וארוכתטווח הלוקחת בחשבון את בריאות הציבור במובנה הרחב .

3 עקביות בהנחיות על סמך הגיון מדעי/אפידמיולוג י.

4 התמקדות בהגנה על אוכלוסיות בסיכוןקשישים וחולים במחלות כרוניות, תוך גיבוש תכנית ברורה עבור אוכלוסייה זאת בהיבטים הבאים: שגרת היום, מעגלי תמיכה, בילוי ורווחה , ותמיכה ממוקדת של הרפואה הקהילתית.

5 עידוד פעילויות בסיכון נמוך והימנעות מפעילויות בסיכון גבוה .

6 שותפות עם הציבור והקהילות המקומיות באמצעות הרשויות המקומיות .

7 . הוגנות, שיוויניות ושקיפות .

תפיסת העולם אחריות מתוך הבנה ושותפות, זהירות במקום פחד‘ .

אסטרטגיה עשרת הדברות לאחריות וזהירות

1 הגנה קפדנית על אוכלוסיות בסיכון קשישים וחולים במחלות כרוניותתוך שמירת האוטונומיה שלהם ותוך מתן מענה לצרכי השגרה והפנאי שלהם. זאת יבוצע באמצעות מיגון אנשי צוות ובני משפחה, ריחוק פיזי מירבי, הקפדה על עטיית מסיכות )לרבות במרחב הביתי בהיעדר אפשרות לריחוק(, ביצוע בדיקות סקר תכופות בקרב עובדים במוסדות סיעודיים ועוד, אך מבלי לסגור את הקשישים בביתם ומבלי למנוע ביקורי משפחה .

2 הקפדה על מרחק של 2 מטר בין אנשים, נקיטת זהירות בכל פעילות בין אנשים, תוך העדפה לפעילויות מרחוק או באוויר הפתוח.

3 הקפדה על חובת עטיית מסיכות בכל מפגש בין אנשים.

4 “מרגיש חולה? הישאר בבית. אם יש ספק-אין ספק ” – קרי, בידוד עצמי מיידי בכל הופעה של תסמיני חולי ללא תלות ועוד בטרם ביצוע בדיקת קורונה.

5 הקפדה על הגבלות בהתקהלויות בחלל סגור, ובפרט אלו הכוללות פעילות בסיכון גבוה: שירה, צעקה, אכילה, תוך העמדת חלופות להתקהלויות אלו באויר הפתוח .

6 עידוד פעילות בסיכון נמוך באוויר הפתוח כגון טיול בטבע או השתתפות בפעילוי ות ספורט .

7 במערכת החינוך יש לייצר הבחנה על פי גיל התלמידים והסיכון שלהם להידבק ולהדביק, וכן לבדל על סמך תחלואה יישובית. באיזורים עם תחלואה קלה – יש לייצר מתווה לימודים ישים ובדרגת סיכון נמוכה )דוגמת לימוד במשמרות, לימוד בקבוצות קטנות בחללים גדולים, למידה ‘היברידית’ המשלבת למידה פרונטלית ומקוונת, ועוד(. באזורים עם תחלואה גבוהה או לאחר התפרצות משמעותית במסגרת החינוכית )אך לא לאחר הדבקות בודדות(- יש לקיים לימודים מקוונים ‘עד יעבור זעם’ .

8 תיושם תכנית מיידית לחיזוק מערכת הבריאות האשפוזית, הקהילתית ובריאות הציבור – בטווח הקצר והארוך באמצעות הזרמת תקציבים, תשתיות וכוח-אדם, ותחוזקנה מערכ ות הרווחה והתמיכה החברתית על כל שלוחותיהן )דוגמת עמותות חברתיות(.

9 יבוצע ניתוח אפידמיולוגי יעיל של אירועים בהם חלה הדבקה של 5 אנשים ויותר בבת אחת

(‘התפרצות’), תוך מתן דגש למהירות על חשבון רגישות מירבית באיתור מגעים בודדי ם. מכל אירוע יופק ו לקחים להתערבות, אשר יימסרו לציבור באמצעים של הסברה ולא הפחדה.

10 העברת סמכויות ואחריות לרשויות המקומיות, תוך חיזוקן ותוך שילובן עם מערכות הסיוע ברמה הארצית. צעדי ההתערבות והסיוע יותאמו למאפייני האוכלוסיה והתחלואה בכל איזור .

יישום התכנית בטווח המיידי

• פתיחת מערכת החינוך בגני הילדים, ובתוך זמן קצר חידוש הלימודים בכיתות א-ד’.

• פתיחת עסקים קטנים תוך התאמותיהם לכללי ‘התו הסגול’.

• הסרה של כל מגבלות התנועה, קרי- ביטול איסור הריחוק מהבית ופתיחה מלאה של התנועה בכבישים ובדרכים .

• התרה ועידוד יציאה לטבע .

• התרת ספורט, חוגים באוויר הפתוח ושחייה תוך שמירת ריחוק חברתי .

• יש לאפשר ‘טייק אווי’ ממסעדות.

תכנית ההמשך: ‘חיים לצד הקורונה בחודשים הבאים’

תוך זמן קצר, תגובש תכנית מפורטת לשגרת “חיים לצד הקורונה” לטווח ארוך שעיקריה :

• תעדוף החזרת הילדים בכל הגילאים לבתי הספר ופתיחת מירב העסקים בארץ.

• הטלת מספר מצומצם ככל האפשר של מגבלות, שתוטלנה רק על פעילויות המהוות סיכון ברור ומוכח להתפרצויות. מגבלות אלו תוסברנה לאוכלוסייה באופן תדיר ובגובה העיניים, בכל השפות המדוברות במדינה, ותיאכפנה בקפדנות. במקביל תימשך ההנחייה לאוכלוסיות בסיכון ולקרובי המשפחה להקפיד על הגנה אישית.

• מימוש תכנית ההמשך לא יתבסס על קריטריון שרירותי של מספר מאומתים יומי, התלוי ממילא במספר הבדיקות, ולא יתבסס על ספים מספריים קשיחים לצורך התקדמות משלב לשלב. המימוש יתבסס על שקלול רחב של צרכי הקיו ם, הרווחה והבריאות בציבור .

• איזורי תחלואה גבוהה (בחתך של שכונות) יוגדרו ככאלו בהם יש מעל 10% חיוביים מבין הנבדקים בשל תסמינים קליניים. באיזורים אלו תוטלנה הגבלות ממוקדות נוספות, בשיתוף ובהובלת הרשות המקומית, תוך מתן פיצוי כלכלי הולם לנפגעים. יובהר מלכתחילה כי מגבלות אלו תהיינה זמניות, וכי לאחריהן יהיה שוב ‘אופק’ של שגרה מחודשת.

להורדת המצגת

הערת המערכת:  הגיע הזמן באמת שמשרד הבריאות ומקבלי ההחלטות יבחנו בתשומת הלב הראוייה את ההמלצות של האיגוד, אשר מתחילת המגיפה קורא בקול צלול וברור לפעול על בסיס עובדות מדעיות והיגיון אפידמיולוגי.  

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה