אנדוקרינולוגיה ילדים

למרות העלייה בנדבקים ובחולים הקשים – עדיין אין הסכמה בין מנהלי בתי חולים ואנשי מקצוע אחרים על היעילות של הסגר שיחל ב-18/9

עם שיא חדש של 5,523 נדבקים אמש (כ-10% חיוביים) , עלייה ל-535 חולים קשים (מהם 138 מונשמים) ועלייה ל-1,147 מתים , המחלוקת על הצורך ועל יעילות הסגר עדיין קיימת.

להלן סיכום דיון שהתקיים היום בוועדה לביקורת המדינה בכנסת:

מנהל ביה”ח רמב”ם: “זו לא מחלה של זקנים: ממוצע גיל החולים הקשים -50”

רופאי הפנימיות: “יש פגיעה באיכות הטיפול: משחררים יותר מהר ממיון, משך האשפוז בבתיה”ח התקצר”

הוועדה לביקורת המדינה בראשות ח”כ עפר שלח, התכנסה היום לדיון יחד עם מנהלי בתי חולים בנושא העומסים על המחלקות וחשש מקריסת בתי החולים.

יו”ר הוועדה, ח”כ עפר שלח: “אנחנו נכנסים לסגר של החגים שאת נזקו אנו יודעים ואת תועלתו פחות. אין שום ציפייה שאמצעי הסגר יורידו את התחלואה. וכשאנו רואים את העומס בבתי החולים, יש את התחושה שעושים משהו רק בגלל שלא יודעים לעשות משהו אחר ולא כי מישהו רואה בקצה פתרון. זהו מצב של קריסה שלטונית שמדאיגה לא פחות מנתוני התחלואה, מכך ש10% מהבדיקות חיוביות ומכך שמערך קטיעת שרשרת הדבקה יהיה בנוי רק בנובמבר.

במדינה שמוציאה עשרות מיליארדים לטיפול בעיות אחרות, הצרכים הכספיים של בתי החולים צריכים להיות מסופקים מיד בלי לשאול שאלות. 1000 המיטות שדוברו שהתווספו בגלל הקורונה, זוהי הזזה של מספרים ממקום למקום ולא באמת תוספת. כל הדברים האלו משפיעים על אמון הציבור והבנת הציבור של כל המהלכים, זה הבסיס לקבלת הנחיות הציבור מהממשלה”.

מנהל ביקורת מערכת הבריאות במשרד מבקר המדינה, דן בנטל: “הגשנו כבר בקשות בתהליך הביקורת במשבר הקורונה למשרד הבריאות ולמל”ל על התהליכים בחקירות האפידמיולוגיות והמעבדות”.

יו”ר הוועדה דרש  שמשרד המבקר יעסקו בביקורת מערכת הבריאות על עמידה בצרכי בתי החולים ע”פ התכניות והגדלת מס’ המיטות בהתאם למשבר הקורונה.

יו”ר האיגוד הישראלי לרפואה פנימית, פרופ’ אבישי אליס: “יש 41 מחלקות לטיפול בחולי קורונה שכמעט כולם מחלקות פנימיות, מתוך 110 מחלקות פנימיות הקיימות בשגרה בבתי החולים בארץ. זה בוודאי פוגע באיכות הרפואה – משחררים יותר מהר ממיון, משך האשפוז בבתיה”ח התקצר. כאשר החורף יגיע זה ייעשה באופן בוטה הרבה יותר.

ההקצאות והמשאבים עברו אכן למחלקות הפנימיות. הבעיה היא שהתקבלה פקודה לגייס את הרופאים האלו במידיות, אחרת יילקחו התקנים. אנו דורשים את אורך הזמן לגייס את האנשים המתאימים. רופאים ומתמחים הם לא פיונים על לוח שאפשר לסדר אותם ברגע. לא כל רופאים שניקח, מוכשרים לטפל מחר בחולים קשים. יש אנשים בארץ שסיימו בית ספר לרפואה אבל אנחנו לא חושבים שהם מספיק טובים להתקבל לפנימית.

בחלק בתי החולים מנהלים ניתוחים אלקטיביים והכל עובד ברוטינה מסודרת צריך שבתוך בתי החולים ייעשו את ההתאמות הנדרשות”.

מנהל ביה”ח רמב”ם, ד”ר מיכאל הלברטל: ” מערכת הבריאות הישראלית לא בקריסה. אנחנו יכולים לתת טיפולים להרבה מהתרחישים אך לכל דבר יש משמעות. אפשר להמשיך בלי סגר ולקבל את זה שבמדינת ישראל תהיה תחלואה שתמשיך ותעלה בתרחיש האופטימי, פחות מ5% יגיעו לבתי החולים וזה אומר 250 חולים נוספים יגיעו לבתי החולים בתוך שבועות מתוך ההדבקה של היום האחרון שעמד מעל 5000.

רק היום קיבלנו 17 מאושפזים, 83 חולים נפטרו ברמב”ם מהתחלה. ממוצע גיל האשפוז כעת הוא 64 ותחילת הקורונה 59 רק ממוצע החולים הקשים המונשמים הוא גיל 50 – זו לא מחלה של זקנים!.

160 אנשי צוות של בית החולים נמצאים בבידוד וזה בערך 4 מחלקות. רוב ההידבקויות נעשית מחוץ לבית החולים אין כמעט חשיפה של הרופאים בבית החולים לחולים.

אנחנו בקליטה מאסיבית של אחיות ומתוך 118 נשאר לקלוט עוד 15 אחיות.

האחיות שנקלטו הן צעירות ולא תמיד מסוגלות לטפל בחולה ובוודאי לא קשה אנחנו עושים ערבוב ומוציאם אחיות ותיקות ממחלקות ותיקות ומביאים לשם אחיות חדשות. רופאים פנסיונרים מגויסים אבל הם לא יעשו לי תורנויות במחלקות קורונה בלילה”. 

מנכ”ל בית חולים הדסה, פרופ’ זאב  רוטשטיין (בתמונה): “הסגר הוא ממש לא פתרון יעיל – אנחנו סוגרים בריאים וחולים ביחד. אחרי הסגר יהיה לנו מדביקי על חדשים. היינו צריכים לאתר את מדביקי העל אלו הצעירים שנפגשים ורואים אנשים. לא צריך לבדוק רק סימפטומטיים.

אבל אחרי שבעה חודשים אחרי המגיפה הזאת, אין לנו אופציה לבצע בדיקות, אז תסגרו את המדינה ולכו למקום אחר. שבעה חודשים מדברים על בדיקות, בדיקות בדיקות. ראש הממשלה דיבר על עשרות אלפי בדיקות ואנחנו ישראל החכמה והגדולה, עדיין לא מצאה.. אנחנו היום בהדסה מבצעים שליש מהבדיקות שביצענו בחלק הראשון. אתם יודעים למה? כי לא שולחים אלינו בדיקות. המעבדה שלנו עומדת ריקה. אני לא מבין את הבירוקרטיה הזאת. אין ויסות חולים, אין ויסות בדיקות, ומישהו לא עושה את עבודתו נאמנה לדאבוני הרב כי אפשר היה להגדיל את כמות הבדיקות. זה בנפשנו”.

מנכ”ל ביה”ח שערי צדק, פרופ’ עופר מרין: “לבתי החולים הממשלתיים יש הוראה להקים מחלקה ויש תקציב. אנחנו לעומת זאת, בתי החולים הפרטיים בירושלים עם תחלואה גובהה, נמצאים בקשיים כלכליים וכשאין כסף זה לא עובד. אנחנו בדרך להפוך את חדר האוכל של עובדי בית החולים למחלקת קורונה של 55 מאושפזים, אבל אין לי את הכסף לשלם לספקים כדי שזה יקרה בהקדם. המדינה מפסידה מיליארדי מהסגר אבל כסף למחלקת קורונה אין”.

ד”ר איתי פסח מביה”ח שיבא תל השומר, מקים מערך הקורונה בביה”ח: “בשל התחלואה בצפון, קיבלנו הוראה לקלוט היום ומחר 25 חולי קורונה מביה”ח רמב”ם.

בשיא נדרשנו ממשרד הבריאות לקלוט 600 חולים המשמעות היא פגיעה במחלקות אחרות. אנחנו כאן במשחק סכום אפס. עושים כמה שיותר מהר מאמץ לקלוט את הרופאים החודשים אבל זה מאמץ שיעשה את פירותיו רק בעוד תקופה. כעת, היכולת של בתי החולים לתת מענה יותר, הוא רק מהגדלת המשמרות של 12 שעות כ”א. המחיר לכך הוא שחיקה ניכרת של הצוותות. כחבר בצוות הברומטר, ביקרתי עכשיו בכל בתי החולים בארץ השחיקה מאוד משמעותית. בנוסף, כמות הצוותים שנכנסת לבידוד עולה וזה מוסיף פקטור משמעותי להגדיל את הגמישות ולתת את המענה הנדרש.

הערת המערכת: באשר לצורך בסגר, ממליצים לכם לעיין במאמרה של ד”ר ענת וידר בנושא, כאן.

בתוך כך מפרסמת דוברות הכנסת (ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות) על כך שבהמשך לדרישתו של יו”ר הועדה, ח”כ דוד ביטן: 110 רופאים-עולים יתמחו בבתי החולים בארץ.

משרדי הבריאות והאוצר אישרו הבוקר כי 40 רופאים-עולים, בנוסף ל-70 התקנים הקיימים, יוקצו לרופאים-עולים להתמחות בבתי החולים במסגרת המאבק בקורונה. יו”ר ועדת העלייה והקליטה: ישראל מתכוננת לגל עלייה רחב בעקבות משבר הקורונה. צפויים להגיע כמאות רופאים, שיחזקו את מערכת הבריאות לקראת החורף הקרוב

בשורה לרופאים-העולים: 110 מהם יוכלו להתחיל בימים הקרובים התמחות בבתי החולים בארץ, במקצועות הנדרשים למאבק בקורונה. זאת לאחר מאבק שניהל יו”ר ועדת הקליטה דוד ביטן (הליכוד) להגדלת מספר הרופאים-המתמחים-העולים, מ-70 ל-110.

שירה ארנון, סגנית ראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות, הדגישה היום (רביעי) בדיון בוועדת הקליטה, כי בשיתוף פעולה עם משרד הקליטה, הרופאים ייקלטו בבתי החולים להתמחות במקצועות הנדרשים.

כבר כחודש, ובמשך ארבעה דיונים רצופים, לוחץ ביטן בנושא על משרדי הבריאות והאוצר, לדבריו, “מדינת ישראל מתכוננת בימים אלו לגל עלייה רחב מאוד בעקבות משבר הקורונה. בגל זה צפויים להגיע כמאות רופאים, שיחזקו את מערכת הבריאות לקראת החורף הקרוב, הצפוי להיות עמוס במיוחד”. מתוך 600 התקנים לרופאים שהאוצר הקצה למשרד הבריאות כדי להתמודד עם הקורונה דרש ביטן לייעד תקנים לקליטת רופאיםעולים. לדבריו, בשלוש השנים האחרונות  עלו  741 רופאים עולים, המועסקים בתקן לא-מומחה. מתוך 7,808 רופאים-מתמחים, רק 636 (8%) מתוכם היו עולים חדשים. “הכשרת רופא במדינת ישראל עולה כ-500,000 , סכום שכבר הושקע ברופאים-העולים שרכשו את השכלתם בחו”ל. רופאים המגיעים ארצה מוכנים אחרי כל המבחנים – ולא מצליחים להשתלב במערכת הרפואה הציבורית”, ציין.

לפני כארבעה חודשים, אישר האוצר למשרד הבריאות כ-600 תקנים חדשים למשרד הבריאות על מנת שיצליח לחזק את המחלקות הקורסות בבתי החולים השונים בארץ.

יואל רזבוזוב (יש עתיד-תל”ם), יוזם הדיון בוועדה, ציין כי “מגיע כבוד גדול ליו”ר הוועדה על הלחץ שהפעיל בעניין. תרמנו במעשה זה למדינת ישראל, לעולים ולמערכת הבריאות”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • חיסון כנגד COVID-19 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

    חיסון כנגד COVID-19 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

    חיסון כנגד נגיף SARS-CoV-2 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בעליה משמעותית בסיכון לתסמיני דיכאון לאחר-לידה, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Psychiatric Association. במטרה לקבוע אם קיים קשר בין חיסון כנגד קורונה בזמן היריון ובין דיכאון לאחר-לידה, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 627 נשים הרות (גיל ממוצע של 33.8 שנים) ממאגר […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

  • אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    למרות הסיכון הגבוה למחלות לב וכלי דם בחולים המופנים לניתוח מעקפים של העורקים הכליליים, החיסון כנגד נגיף קורונה לא השפיע על התוצאות המג’וריות לאחר ההתערבות ניתוחית ואין סיבה לדחות את מתן החיסון בחולים המופנים להשלמת ניתוח זה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר שימוש חירום ב-Pemivibart למניעת COVID-19 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר שימוש חירום ב-Pemivibart למניעת COVID-19 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר שימוש חירום ב- Pemivibart למניעה לפני חשיפה של COVID-19 במבוגרים ומתבגרים מגיל 12 שנים ומעלה ובמשקל של 40 ק”ג ומעלה. המומחים מסבירים כי Pemivibart הינו נוגדן חד-שבטי הומאני רקומביננטי, המכוון כנגד קולטן לחלבון זיז של נגיף הקורונה, המעכב את ההיצמדות של הנגיף לקולטני ACE2 על תאי […]

  • הסיכון להפרעות נוירולוגיות גבוה יותר לאחר זיהום שפעת חמור לעומת זיהום בקורונה (Neurology)

    הסיכון להפרעות נוירולוגיות גבוה יותר לאחר זיהום שפעת חמור לעומת זיהום בקורונה (Neurology)

    אשפוז בשל שפעת מלווה בסיכון גדול יותר להתפתחות הפרעות נוירולוגיות, כולל מיגרנה, אירוע מוחי או אפילפסיה, בהשוואה לסיכון להפרעות נוירולוגיות לאחר אשפוז בשל COVID-19, כך עולה מתוצאות מחקר גדול שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר רפואי גדול להשוואת 77,300 חולים שאושפזו בשל COVID-19 אל מול מספר דומה של חולים שאושפזו בשל שפעת. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה