אנדוקרינולוגיה ילדים

הנחיות לניהול אנמיה של חסר ברזל מטעם American Gastroenterological Association (הAGA)

אנמיה של חסר ברזל היא סוג האנמיה השכיח ביותר בארה”ב ובעולם כולו. בארה”ב מוערך כי 5-11% מהנשים ו 1-4% מהגברים סובלים מחסר ברזל, וכ 5% נשים ו 2% גברים סובלים מאנמיה של חסר ברזל. בעוד חסר ברזל עשוי להיגרם כתוצאה מאינטייק נמוך או ספיגה לא מספקת, בנשים פוסט-מנופאוזליות ובגברים הסימן יכול להעיד על דמם GI כרוני או בעיות GI אחרות.   

ה American Gastroenterological Association (ה AGA) הוציא הנחיות חדשות לניהול אנמיה של חסר ברזל באוגוסט 2020. מטרת ההמלצות היא לשפר את איכות הטיפול ולצמצם את הוריאביליות הטיפולית. 

* הפאנל המליץ על הגדרת פריטין נמוך כערך הנמוך מ 45ng/ml במקום 15ng/ml. מחקרים הראו שלערך הגבוה יותר היתה רגישות של 85% וסגוליות של 92%, בהשוואה לרגישות של 59% וסגוליות של 99% בערך הנמוך יותר. החוקרים ממליצים על שינוי ערך ההגדרה על מנת להגביר את הרגישות וכך לאפשר זיהוי יותר טוב של הסובלים מחסר ברזל ובכך לא לעכב את הבירור. 

* עבור נשים פוסט מנופאוזליות או גברים עם אנמיה, הפאנל המליץ על אנדוסקופיה דו כיוונית (קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה), והמליצו כך אף לנשים פרה-מנופאוזליות במקום מתן תחליף ברזל בלבד. המלצות אלה שונות מההמלצות של British Society of Gastroenterology (ה BSG) אשר ממליצים על קולונוסקופיה רגילה או וירטואלית בנשים באל וסת, נשים מעל גיל 50, או גברים עם חסר ברזל, וממליצים נגד אנדוסקופיה בנשים פרה-מנופאוזליות, למעט אם גילן מעל 50, קיים סיפור משפחתי של סרטן המעי הגס או ישנם סימפטומי GI. 

* במידה ואנדוסקופיה דו כיוונית אינה חושפת את הסיבה לחסר ברזל, ממליץ הפאנל לבצע בדיקה לאיתור Helicobacter pylori, לאור הקשר בין החיידק וחסר ברזל במחקרים תצפיתיים.

* במידה ובדיקה להליקובקטר הינה שלילית, ממליץ הפאנל על ניסיון טיפולי בתוסף ברזל, במקום המשך בירור עם קפסולה. הם מסבירים כי לא קיימות כיום הוכחות מוצקות לתועלת של קפסולת וידיאו בבירור של חסר ברזל.

* החוקרים גם המליצו נגד נטילת ביופסיות מהקיבה על מנת לאבחן atrophic gastritis אוטואימוני, לאור העובדה שגילוי מוקדם של בעיה זו אין השפעה על הטיפול בחסר ברזל בהמשך, כך לדבריהם. 

* החוקרים ממליצים כי מטופלים אסימפטומטים עם חסר ברזל וחשד למחלת הצליאק יעברו ראשית בדיקה סרולוגית ובהמשך ביופסיה מהמעי הדק, במידה והסרולוגיה חיובית.

* שנתי ההמלצות החזקות במסגרת ההנחיות הן – שינוי ערכי ההגדרה של חסר ברזל, וכן ביצוע אנדוסקופיה דו כיוונית ולא רק קולונוסקופיה במקרה של נשים באל-וסת או בגברים. 

החוקרים קוראים למחקרים נוספים בנושא על מנת לחזק או לבדוק את ההנחיות, ובעיקר אלו שלא קיבלו המלצה חזקה. 

AGA Technical Review on Gastrointestinal Evaluation of Iron Deficiency Anemia. Gastroenterology. August 20, 2020.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

  • משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide במינון 10 מ”ג עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide במינון 10 מ”ג בלבד בטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף הפטיטיס D (HDV, או Hepatitis D Virus) כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. במחקר בשלב 3, טיפול מונותרפי ב- Bulevirtide הוביל לתגובה נגיפית בחולים עם זיהום כרוני […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

  • האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology עולה כי במבוגרים אשר ניזונו מהנקה בינקות ייתכן סיכון מוגבר לאבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בבגרות, כולל במבוגרים צעירים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על החשיבות של גורמי חשיפה במהלך ההיריון ובשלב מוקדם במהלך החיים ובין הסיכון להתפתחות סרטן מעי […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

    דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

    דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024. מתוך הגליון הראשון של מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב.

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את סקייריזי לטיפול בקוליטיס כיבית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את סקייריזי לטיפול בקוליטיס כיבית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Risankizumab (סקייריזי) לטיפול במבוגרים עם קוליטיס כיבית פעילה בדרגה חמורה. בעקבות אישור זה, הטיפול בנוגדן חד-שבטי כנגד IL-23 הספציפי מאושר לשימוש בחולים עם קוליטיס כיבית ומחלת קרוהן בדרגה בינונית-עד-חמורה. התרופה מאושרת לשימוש בארצות הברית גם לטיפול במבוגרים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה ופסוריאזיס רובדי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה