אנדוקרינולוגיה ילדים

במקביל להנחיות להישאר בבית תועדה התפשטות איטית יותר של COVID-19 (מתוך JAMA)

קורונה

במקביל להתחלת חזרה לשגרה במדינות רבות והקלות בהנחיות לריחוק חברתי, שני מחקרים מצעים כי ההנחיות של ממשלות להישאר בבית השפיעו משמעותית על האטת התפשטות COVID-19.

מאמר שפורסם בכתב העת JAMA זיהה הבדלים משמעותיים בקצב העליה של מקרי COVID-19 בין מחוזות במדינת אילינוי, בה פורסמו הנחיות להישאר בבית, ובין מדינת איווה, בה לא פורסמו הנחיות דומות.

החוקרים השוו את השינויים היומיים במקרי COVID-19 לכל 10,000 תושבים בשמונה מחוזות במדינת איווה הגובלים עם שבעה מחוזות במדינת אילינוי לפני ואחרי 21 במרץ, התאריך בו פורסמו הוראות להישאר בבית במדינת אילינוי. איווה הינה אחת מחמש מדינות בהן לא פורסמו הנחיות דומות.

טרם ההוראה להישאר בבית, שיעור המקרים ל-10,000 תושבים היה דומה במחוזות גובלים בשתי המדינות. לאחר פרסום ההנחיות, מספר המקרים עלה מהר יותר במדינת איווה ולאט יותר באילינוי. בתוך 10, 20 ו-30 ימים מאכיפת הוראות הישארות בבית באילינוי, ההבדל במקרים בין שני האזורים, בהתאמה, עמד על 0.51- מקרים ל-10,000 תושבים, 1.15- מקרים ל-10,000 תושבים ו-4.71- מקרים ל-10,000 תושבים.

החוקרים משערים כי ייתכן וניתן היה למנוע עד 217 מקרים נוספים במחוזות באיווה לאחר חודש אחד במידה והיו מפרסמים הנחיות להישאר בבית.

במאמר שני, שפורסם בכתב העת Health Affairs נבחנה ההשפעה היחסית של 4 קטגוריות ריחוק חברתי שאימצו מדינות ורשויות מקומיות בחודשים מרץ ואפריל השנה. אלו כללו איסור על קיום אירועים גדולים, סגירת בתי ספר, סגירת ברים, חדרי כושר ומסעדות וכן הנחיות להישאר בבית.

החוקרים בחנו את ההשפעות של אמצעים אלו על קצב העליה במקרי COVID-19 בין תחילת מרץ ועד 27 באפריל. הם מדווחים כי אימוץ ההנחיות לריחוק חברתי הפחיתו את קצב העליה במספר המקרים ב-5.4% לאחר 1-5 ימים, 6.8% לאחר 6-10 ימים, 8.2% לאחר 11-15 ימים ו-9.1% לאחר 16-20 ימים.

מהנתונים עולה כי האיסור על התקהלויות גדולות או סגירת בתי הספר לא השפיע משמעותית על הפחתת שיעור מקרי COVID-19. עם זאת, סגירת מסעדות, ברים, מרכזי פנאי וחדרי כושר הובילה לירידה מובהקת סטטיסטית בהתפשטות הנגיף. לפי ההערכות חלה ירידה של 4.4% לאחר 1-5 ימים, 4.7% לאחר 6-10 ימים, 6.1% לאחר 11-15 ימים, 5.6% לאחר 16-20 ימים ו-5.2% לאחר 1 ימים ומעלה.

הוראות הישארות בבית הובילה לירידה מובהקת סטטיסטית בקצב העליה במקרי COVID-19, עם ירידה של 3.0% לאחר 6-10 ימים, 4.5% לאחר 11-15 ימים, 5.9% לאחר 16-20 ימים ו-8.6% לאחר 21 ימים ומעלה.

החוקרים מציינים כי הנחיות הישארות בבית היו האחרונות שנכנסו לתוקף וייתכן כי במידה והנחיות אלו היו מיושמות בתחילת תקופת המחקר, אזי אלו היו תורמות יותר מסגירת מסעדות/ברים/מרכזי פנאי להפחתת קצב העליה במקרי COVID-19.

JAMA. Published online May 15, 2020

Health Aff. Published online May 14, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה