אנדוקרינולוגיה ילדים

עצות ומשאבים לפי התמחות למניעת בעיות פסיכיאטריות על-רקע התפשטות COVID-19 (מתוך MedPage Today)

מגיפת COVID-19 מהווה אתגר חדש לכולם, עם דגש מיוחד לאנשי צוות רפואי הניצבים בפני אתגרים אישיים ומקצועיים במהלך מחלה זו. רבים מהם מוצאים עצמם מתמודדים עם מספר אתגרים בו-זמנית, כאשר בחלק מהמקצועות ברפואה, כולל מרדימים, רופאים במחלקות לרפואה דחופה וביחידות טיפול נמרץ מצויים בסיכון מוגבר להדבקה בזמן פרוצדורות הנשמה של חולים מאושפזים עם COVID-19.

אנשי צוות רפואי המקפידים על מיגון אישי כל-גופי בבית החולים חשופים למגבלות גופניות לטיפול-עצמי במהלך המשמרות: רבים מהם דוחים את מועד האכילה, השתייה והביקור בשירותים, דבר הפוגע ביכולתם לעמוד במעמסה לאורך זמן.

רופאים בחדר מיון בניו-יורק, העומדים כיום בחזית הטיפול בחולים עם COVID-19, כתבו על החוויה היומיומית שלהם בהתמודדות עם גורמי הדחק משנית לעליה בהיקף המטופלים; ניהול אמצעי טיפול לנוכח מספר מנשמים מוגבל; חוסר יכולת לדאוג לצרכים אישיים במהלך משמרות ארוכות; ורצון להגן על המשפחה, עם דקונטמינציה יסודית טרם עזיבת מקום העבודה ולאחר הגעה הביתה.

נסיבות מאתגרות אלו דורשות תשומת לב זהירה לדאגה-עצמית וניהול לחצים במטרה להבטיח את שלומם של אנשי צוות רפואי ויכולתם לתפקד בעידן של צורך עז בשירותיהם. במאמר פורסמו מספר גישות להתמודדות עם COVID-19 ושמירה על רווחת אנשי צוות רפואי:

·       החלטות בריאות יש להקפיד על איכות שינה, פעילות גופנית, תזונה ושתייה.

·       שיפור הרגלים יש לבחור תחום אחד לשיפור ולהגדיר יעד. המגיפה הנוכחית מלווה בדרגה גבוהה של אי-ודאות ותחושות אובדן שליטה. קביעת יעדים אישיים עשויה לסייע להישאר עם רגליים על הקרקע ולהתמקד בדברים בהם ניתן לשלוט.

·       מעקב אחר רמת הדחק תחושות הדחק עשויות להתבטא ברמה נפשית, רגשית וגופנית. חשוב לעקוב אחר רמת המתח בשרירים, תדירות ועצימות תחושות קשות והשפעות גופניות אפשריות, כולל כאבי ראש, כאבי בטן וקשיי שינה.

·       זיהוי הרגשות שלך חרדה, עצבות, פחד, כעס ותסכול עשויים להיות נפוצים ולרוב חולפות וחשוב לבחון אותם באופן לא-שיפוטי, דבר המסייע בהתגברות מהירה יותר על תחושות אלו.

·       שימוש בטכניקות להפחתת דחק לחץ מפעיל את המערכת הסימפתטית ומותיר אנשים במצב על עירות-יתר. גם תחושת דחק בדרגה נמוכה ולאורך זמן עשויה להשפיע לרעה על השינה, מצב רוח, לחץ דם וקורטיזול כל אלו עשויים להפחית את היכולת להתמודד עם גורמי דחק בעתיד. ישנם מספר כלים העשויים לסייע בהפחתת לחצים, דוגמת Shine, Headspace, UCLA Mindful: Meditations for Well Being, כמו גם המלצות מטעם ה-Society for Health Psychology.

·       חמלה לעצמך ולאחרים יש להבין כי כולם עושים כמיטב יכולתם בעידן של משבר.

·       שמירה על קשרים חברתיים שמירה על קשרים חברתיים בעידן זה עשויה להיות חשובה מתמיד וניתן לשמור על קשרים דרך הטלפון, דואר אלקטרוני, הודעות טקסט או מגוון רשתות חברתיות.

·       מציאת חלל אישי בבידוד

·       הגבלת גישה לחדשות

·       הכרת תודה ושמירה על גישה חיובית

איגודים שונים פרסמו רשימת המלצות והנחיות כיצד לשמור על הבריאות הנפשית בעידן זה.

קרדיולוגיה


דרמטולוגיה


רפואה דחופה


אנדוקרינולוגיה


רפואת אף-אוזן-גרון


אתיקה


גסטרואנטרולוגיה


גריאטריה


מחלות כבד


מחלות זיהומיות


נפרולוגיה


נוירולוגיה


סיעוד


אונקולוגיה


פתולוגיה


רפואת כאב


רפואה ראשונית


פסיכיאטריה ופסיכולוגיה


בריאות הציבור


רפואת ריאות/טיפול נמרץ


רדיולוגיה


ריאומטולוגיה


רפואת שינה


ניתוח

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה