אנדוקרינולוגיה ילדים

ה-WHO מכריז על התפרצות הקורונה וירוס בסין כמצב חירום בריאותי עולמי , משרד הבריאות מנחה אי יציאה למרחב הציבורי של אנשים ששהו בסין בשבועיים האחרונים

ה-WHO הכריז היום על התפרצות הקורונה וירוס בסין כמצב חירום בריאות עולמי .

בהודעת הארגון מוצג סיכום הישיבה של הועדה המייעצת ל-WHO שבה נמסרה ההודעה הבאה:

נציגי משרד הבריאות של הרפובליקה העממית של סין דיווחו על המצב הנוכחי ועל צעדי בריאות הציבור שננקטו. נכון להיום ישנם 7711 מקרי הדבקה מאומתים ו -12167 מקרים החשודים ברחבי סין. מבין המקרים שאושרו, 1370 הם חמורים ו -170 בני אדם מתו. 124 אנשים התאוששו ושוחררו מבית החולים.

מזכירות WHO סיפקה סקירה של המצב במדינות אחרות. יש כיום 82 מקרים ב -18 מדינות. מתוכם, רק 7 מקרים לא היו קשורים להיסטוריה של טיולים בסין. הייתה העברה של הנגיף בין אדם לאדם בשלוש מדינות מחוץ לסין. אחד מהמקרים הללו הוגדר כחמור אך לא היו מקרי מוות עד כה.

בישיבתה הראשונה של הועדה היו הדעות חלוקות בשאלה אם יש להכריז על מצב חירום ( PHEIC) וההחלטה הייתה להמשיך לעקוב בדריכות אחר ההתפתחויות אך לא להכריז על מצב חירום עולמי מבחינת בריאות הציבור.  הפגישה השנייה התקיימה לאור העלייה משמעותית במספר המקרים בסין וההתפשטות של מקרים מאושרים במדינות נוספות. 

מסקנות והמלצות הועדה:


  • הוועדה בירכה את ממשלת סין על מאמציה לחקור ולהדביר את התפשטות הנגיף, ועל אף השקיפות שהיא מגלה.  הועדה מציינת שסין זיהתה במהירות את הנגיף ושיתפה את ה-WHO במבנה והרצף הגנטי שלו, כך שמדינות אחרות יוכלו לאבחן אותו במהירות ולהגן על עצמן, מה שהביא לפיתוח מהיר של כלי אבחון.

  • עם זאת הוועדה הכירה בכך שעדיין צפויים מקרים לא ידועים שטרם אובחנו גם מחוץ למחוז ווהן וסין.

  • הוועדה סבורה כי עדיין ניתן למנוע את התפשטות הנגיף, וזאת בתנאי שרשויות הבריאות במדינות הנמצאות בסיכון ינקטו באמצעים משמעותיים לאיתור מוקדם של תחלואה, בידוד וטיפול במקרים, מעקב וזיהוי אנשים שהיו במגע עם חולים ובידודם בהתאם. 

 חברי הוועדה הגיעו לידי הסכמה כי ההתפרצות עומדת כעת בקריטריונים המגדירים מצב  חירום בבריאות הציבור ברמה עולמית ( PHEIC)  והמליצה לנקוט בצעדים הבאים בשלב זה:


  • הוועדה הדגישה כי יש לראות בהכרזה ו כסימן לתמיכה וההערכה לסין, לאנשיה, והפעולות שסין נקטה כנגד ההתפרצות בשקיפות, ויש לקוות, גם בהצלחה.

  • ההכרזה מצביעה על הצורך בסולידריות עולמית, והוועדה סבורה כי יש צורך במאמץ מתואם גלובלי להעצמת המוכנות באזורים אחרים בעולם העשויים להזדקק לתמיכה נוספת בהתמודדות עם ההתפרצות.

  • הוועדה תומכת ומברכת את ה-WHO על הקמת כוח משימה בין תחומי המסייע לגורמים המקצועיים בסין לאתר את המקור ממנו הגיע הקורונה וירוס, לחקור את הספקטרום הקליני של המחלה וחומרתה ואת מידת ההעברה בין אדם לאדם בקהילה ובמתקני הבריאות, ולסייע במאמצים לשלוט בהתפרצות.

  • לסין ממליצה הועדה להמשיך במאמצים לזיהוי בידוד ושליטה בהתפרצות.

  • לשאר המדינות ממליצה הועדה להיות מוכנים למקרים של הדבקה ולפעול בהתאם להנחיות , היינו זיהוי מוקדם, בידוד החולים ודיווח מלא וישיר ל-WHO .

  •  הוועדה מציינת  כי ככלל, יש ראיות לכך שהגבלת התנועה של אנשים וסחורות בזמן חירום בבריאות הציבור עשויה להיות לא יעילה ועלולה להסיט משאבים מהתערבויות אחרות. יתרה מזאת, מגבלות תנועה עלולות להפריע במתן סיוע ותמיכה טכנית ולפגוע בעסקים ועלולות להשפיע לרעה על כלכלות המדינות שנפגעו ממקרי החירום.

  •  עם זאת, הועדה מעיקה שבנסיבות ספציפיות מסוימות, אמצעים המגבילים את תנועתם של אנשים עשויים להתברר כמועילים באופן זמני, למשל במסגרות עם יכולות ויכולות תגובה מוגבלות, או כאשר קיימת רמת הדבקה גבוהה בקרב אוכלוסיות פגיעות.

  • הועדה ממליצה שבמצבים כאלו, מדינות צריכות לבצע ניתוחי סיכון ועלות-תועלת לפני יישום מגבלות תנועה כאלה כדי להעריך אם היתרונות עולים על החסרונות. המדינות חייבות ליידע את ארגון הבריאות העולמי על כל אמצעי הגבלות תנועה שננקטו, כנדרש על ידי IHR. מדינות מוזהרות מפני פעולות המקדמות סטיגמה או אפליה.

  • הועדה ממליצה על מתן תמיכה למדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית בכדי לשפר יכולת תגובתן לאירוע זה, כמו גם להקל על הגישה לאבחון, חיסונים פוטנציאליים וטיפולים.

  • הועדה מדגישה כי ע”פ ההסכמים הבינ”ל מדינות החברות ב-WHO המיישמות אמצעי חירום המגבילים משמעותית את התחבורה בינלאומית (סירוב כניסה או יציאה של מטיילים בינלאומיים, מטען, מטען, מכולות, מסעות, סחורות וכדומה, או עיכובם, במשך יותר מ 24 שעות) מחויבים לשלוח ל- WHO את הרציונל וההצדקה לבריאות הציבור תוך 48 שעות מיום יישומם. ה-WHO יבחן את ההצדקה ועשוי לבקש ממדינות לשקול מחדש את צעדיהן.

להודעת ה-WHO  

בתוך כך מפרסם משרד הבריאות הנחיות לאנשים שהיו בסין בשבועיים האחרונים לפיהם עליהם להימנע מלהיות במרחב הציבורי.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

  • מקרה נדיר בישראל: אדם צעיר לקה בדלקת מוחית הנגרמת מאמבה נדירה  (naegleria Fowleri)

    מקרה נדיר בישראל: אדם צעיר לקה בדלקת מוחית הנגרמת מאמבה נדירה  (naegleria Fowleri)

    משרד הבריאות מעדכן כי גבר תושב מחוז המרכז, בן 25, ללא מחלות רקע, לקה בדלקת מוחית מאמבה נדירה. הצעיר מאושפז בטיפול נמרץ במצב מסכן חיים. בעולם דווחו כ-400 מקרים. מדובר על מחלה נדירה ששיעור התמותה ממנה גבוה. האמבה נמצאת במים מתוקים, שלוליות, או מקורות מים עומדים מסוגים שונים. חקירה של לשכת הבריאות במחוז מרכז של […]

  • שכיחות גבוהה של תסמיני הפרעת דחק בתר-חבלתית בנשים לאחר ניתוח קיסרי (Am J Obstet Gynecol)

    שכיחות גבוהה של תסמיני הפרעת דחק בתר-חבלתית בנשים לאחר ניתוח קיסרי (Am J Obstet Gynecol)

    חודשיים לאחר לידה, כאחת מכל 11 נשים שילדו בניתוח קיסרי לאחר 34 שבועות הריון ומעלה פיתחה תסמיני הפרעת דחק בתר-חבלתית (Post-Traumatic Stress Disorder, או PTSD), כאשר בנשים עם מגע מיידי של עור לעור עם התינוק תועד סיכון נמוך יותר להפרעת הדחק, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics and Gynecology. ברקע למחקר […]

  • השכיחות של מחלת כליות כרונית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Care)

    השכיחות של מחלת כליות כרונית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Care)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי מחלת כליות כרונית נפוצה מאוד במבוגרים עם סוכרת מסוג 1 בארצות הברית, כאשר כאחד מכל חמישה מבוגרים עם סוכרת מסוג 1 מאובחן עם מחלת כליות. במסגרת המחקר החוקרים ביקשו לבחון את שיעורי הימצאות מחלת כליות כרונית בקרב מבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה עם אבחנה של […]

  • גברים בסיכון גבוה יותר מנשים לפתח סיבוכים משנית לסוכרת (J Epidemiol Community Health)

    גברים בסיכון גבוה יותר מנשים לפתח סיבוכים משנית לסוכרת (J Epidemiol Community Health)

    בגברים סיכון מוגבר להתפתחות מספר סיבוכים משנית לסוכרת מסוג 1 או סוכרת מסוג 2 לעומת נשים, כולל סיכון גבוה פי 1.5 למחלות לב וכלי דם, מחלת כליות וגפה תחתונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Epidemiology & Community Health. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השכיחות העולמית של סוכרת דומה בגברים ובנשים; עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה