אנדוקרינולוגיה ילדים

רשימת ההמצאות הרפואיות המובילות לשנת 2020 (מתוך רשימת ה-Cleveland Clinic)

תרופה בעלת פעילות-כפולה לטיפול באוסטיאופורוזיס, ניתוח מסתם מיטראלי זעיר-פולשני וטיפול חדש לאלרגיה לבוטנים הם בין הפיתוחים הרפואיים הצפויים להביא לשינוי משמעותי בעולם הרפואה ולשיפור הטיפול בחולים בשנה הקרובה, כך עולה מרשימת 10 ההמצאות הרפואיות המובילות מטעם ה-Cleveland Clinic.

להכנת הרשימה נערכו ראיונות עם קרוב ל-100 רופאים וחוקרים ב-Cleveland Clinic, שהובילה לזיהוי למעלה מ-150 פיתוחים אפשריים, אשר הוצגו, נדונו ודורגו ע”י שתי ועדות נפרדות.

להלן רשימת הפיתוחים הרפואיים המובילים לשנת 2020:

1)     Romosozumab = התרופה בעלת פעילות כפולה לאוסטיאופורוזיס אושרה באפריל האחרון ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי להגברת יצירת עצם והפחתת ספיגת עצם. התרופה מיועדת לנשים לאחר-מנופאוזה עם היסטוריה של שבר אוסטיאופורוטי או גורמי סיכון מרובים לשברים, או אלו שנכשלו או לא יכולות לסבול טיפול אחר לאוסטיאופורוזיס.

2)     הרחבת ניתוח זעיר-פולשני של מסתם מיטראלי = במרץ אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי את הרחבת האישור לטיפול זה בכדי לכלול חולים עם אי-ספיקת מסתם מיטראלי משנית וכך סיפק אפשרות טיפול חדשה וחשובה.

3)     טיפול ב-Transthyretin Amyloid Cardiomyopathy = מדובר במחלה נדירה, מתקדמת, אשר לעיתים קרובות מובילה למות החולה משנית לשקיעת עמילואיד בשריר הלב. מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את הטיפול התרופתי הראשון אי-פעם לטיפול במבוגרים עם מחלה זו, Tafamidis Meglumine ו-Tafamidis הדגימו תוצאות מבטיחות.

4)     טיפול לאלרגיה לבוטנים = פאנל של מנהל המזון והתרופות האמריקאי המליץ על אבקת אלרגן לילדים עם אלרגיה לבוטנים. במידה והתכשיר יאושר, אזי מדובר יהיה בטיפול אימונותרפי פומי ראשון מסוגו לחולים עם אלרגיה לבוטנים. למרות שלא מדובר בריפוי, הטיפול פורץ הדרך עשוי להפחית את החשש מפני חשיפה אקראית לבוטנים.

5)     גירוי חוט שדרה בלולאה-סגורה = טיפול זה מאפשר תקשורת טובה יותר בין מערכת גירוי חוט שדרה ובין חוט השדרה. עם טכנולוגיה זו, החולים זוכים להקלה רבה יותר בכאב, שיפור בשינה ונדרשים לנטילת פחות תרופות. במידה והטיפול יאושר, הנ”ל עשוי להקל על חולים רבים הסובלים מכאב כרוני.

6)     תכשירים ביולוגיים לתיקון אורתופדי = תכשירים ביולוגיים, כולל דם, מרכיבי דם, גורמי גדילה וחומרים טבעיים אחרים, עשויים לסייע לגוף לעודד ריפוי של קרעים של הרצועה הצולבת הקדמית ולהפחית דלקת. מוצרים אלו מוצאים את דרכם יותר ויותר לטיפול האורתופדי ועשויים להביא לתוצאות טובות תוך זמן קצר יותר.

7)     מעטפה אנטיביוטית למניעת זיהומי ICD = המעטפה הנספגת קיבלה אישור ממנהל המזון והתרופות האמריקאי בשנת 2013, אך מומחים המתינו בקוצר רוח לתוצאות מחקר WRAP-IT. הממצאים פורסמו בחודש מרץ האחרון והצביעו על ירידה של 40% בזיהומים מג’וריים, כך שהשתלת התקנים לבביים עשויה להיות בטוחה יותר לחולים.

8)     מתן Bempedoic Acid להפחתת רמות כולסטרול בדם בחולים שאינם סובלים טיפול בסטטינים = בניגוד לסטטינים, תכשיר זה אינו מצטבר בשריר ולכן הסיכון לכאבי שרירים קטן יותר. במחקרים קליניים, Bempedoic Acid הפחית רמות LDL בהיקף ממוצע של 25%. במידה ויאושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי, אזי הטיפול עשוי לשמש כאפשרות נוספת לאיזון פרופיל השומנים בדם.

9)     מעכבי PARP כטיפול אחזקה בנשים עם סרטן שחלות = מדובר באחת ההתקדמויות החשובות האחרונות בטיפול בסרטן שחלות. תרופות אלו עשויות לשפר את ההישרדות ללא-התקדמות מחלה וכעת מאושרות כטיפול אחזקה קו-ראשון בנשים עם מחלה מתקדמת. במרץ, ניתוח נתוני מחקר NOVA חיזקו את הממצאים הקודמים לפיהם Niraparib מספק תועלת קלינית משמעותית לחולות עם סרטן שחלות חוזר, רגיש לפלטינום.

10)  תרופות לאי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור = כיום אין טיפולים תרופתיים המיועדים לטיפול באי-ספיקת לב עם מקטע פליטה שמור של חדר שמאל והטיפול ניתן למצבים הנלווים ולהקלה על תסמינים. עם זאת, מעכבי SGLT2, המשמשים לטיפול בסוכרת, נבחנים כיום לטיפול במצבים אלו, לאחר שמחקרים קודמים מצאו כי התרופות מפחיתות את הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית ואשפוז עקב אי-ספיקת לב בחולים עם סוכרת מסוג 2. התרופות הדגימו תוצאות דומות בחולים ללא-סוכרת עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל. עם ההחלטה הצפויה של מנהל המזון והתרופות האמריקאי במהלך 2020, תרופות אלו עשויות לשמש כאפשרות טיפול חדשה לאוכלוסיית חולים זו.

מתוך רשימת ה-Cleveland Clinic

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

  • מקרה נדיר בישראל: אדם צעיר לקה בדלקת מוחית הנגרמת מאמבה נדירה  (naegleria Fowleri)

    מקרה נדיר בישראל: אדם צעיר לקה בדלקת מוחית הנגרמת מאמבה נדירה  (naegleria Fowleri)

    משרד הבריאות מעדכן כי גבר תושב מחוז המרכז, בן 25, ללא מחלות רקע, לקה בדלקת מוחית מאמבה נדירה. הצעיר מאושפז בטיפול נמרץ במצב מסכן חיים. בעולם דווחו כ-400 מקרים. מדובר על מחלה נדירה ששיעור התמותה ממנה גבוה. האמבה נמצאת במים מתוקים, שלוליות, או מקורות מים עומדים מסוגים שונים. חקירה של לשכת הבריאות במחוז מרכז של […]

  • האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

    האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

    פענוח בדיקות הדמיה הינה משימה מאתגרת הדורשת זמן רב של רופאים ולמרות זאת מלווה בשכיחות לא מבוטלת של טעויות בפענוח בדיקות ההדמיה. מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Radiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מערכת בינה מלאכותית של ChatGPT-4 עשויה לסייע לרדיולוגים בבחינה חוזרת וזיהוי טעויות בדו”חות הרדיולוגיים ע”י זיהוי הטעויות הנפוצות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה