אנדוקרינולוגיה ילדים

סקר חדש מעיד על עליה משמעותית בשיעורי שחיקה בקרב חלק מההתמחויות ברפואה (מתוך אתר מדסקייפ)

מתוצאות סקר חדש מטעם אתר Medscape עולה כי 44% מהרופאים עונים על הקריטריונים להגדרת שחיקה, עליה משיעור של 42% שתואר בדו”ח בשנה שעברה. בנוסף, 11% מאלו סובלים מתסמיני דיכאון (מצב רוח ירוד או עצבות) ו-4% סובלים מדיכאון קליני.

הסקר נשלח ל-15,069 רופאים מ-29 התמחויות והושלם בין 27 ביולי ועד 16 באוקטובר, 2018.

מהתשובות לסקר עלה כי 14% מהמשיבים דיווחו על מחשבות אובדניות, אך שללו ניסיון אובדני, 6% העדיפו לא להשיב לשאלה זו. החוקרים מציינים כי רופא אחד בכל יום הלך לעולמו עקב מעשה אובדני, השיעור הגבוה ביותר מבין כלל המקצועות. מהסקר עלה כי 1% מהרופאים דיווחו על ניסיון אובדני.

מרבית המשיבים שדיווחו על מחשבות אובדניות (58%) סיפרו על כך למישהו אחר, ואותו אדם לרוב היה מטפל (34%) או בן משפחה (33%).

מחלוקה לפי התמחויות עלה כי אורולוגים דיווחו על שיעורי השחיקה הגבוהים ביותר (54%), לאחריהם נוירולוגים (53%). רופאים שעסקו בבריאות הציבור ורפואה מונעת דיווחו על שיעורי השחיקה הנמוכים ביותר (28%).

בנשים תועדו שיעורי שחיקה גבוהים יותר (50% לעומת 39% בגברים). אחת הרופאות שהשיבה לסקר כתבה כי היא סובלת מבעיות רפואיות עקב כך, עם הפלות חוזרות. אחרות נתנו דוגמאות של אירועים חריגים אחרים, כאשר אחת המרדימות כתבה כי היא שותה יותר אלכוהול ופחות פעילה גופנית.

כאשר נשאלו מה הוביל לשחיקה בחייהם, 59% מהרופאים ציינו עומס משימות מנהלתיות. התשובה הכי נפוצה הבאה הייתה השקעת זמן רב מדי בעבודה (34%) ועליה בשימוש במחשב בטיפול הרפואי, דוגמת רשומות רפואיות ממוחשבות (32%).

שיעורי השחיקה היו דומים בין תנאי העבודה השונים בארגונים רפואיים, בתי חולים, מרפאות חוץ, או מרכזים אוניברסיטאיים. שיעורי ההימצאות ירדו בין 42%-49% במקומות אלו. שיעורי ההימצאות של שחיקה בקרב עובדים יחידים היו רק מעט נמוכים יותר (41%).

כאשר נשאלו כיצד התמודדו עם שחיקה, התשובות המובילות של רופאים כללו פעילות גופנית (48%),שיחה עם בני משפחה וחברים (43%) והתבודדות (41%).

מבין אלו שדיווחו על דיכאון, רק 16% ציינו כי פנו לעזרה או תכננו לעשות כן; 64% דיווחו כי לא יפנו לעזרה ולא עשו זאת בעבר. 

מחלוקה לפי התמחות עלה כי הסיכויים הגבוהים ביותר לפניה לעזרה תוארו בקרב פסיכיאטרים ואלו שעסקו בבריאות הציבור/רפואה מונעת (45%).

מצד שני, הרופאים השמחים ביותר היו מנתחים פלסטיים (41%), לאחריהם אלו שעסקו בבריאות הציבור/רפואה מונעת (40%) ורופאי עיניים (39%). הכי פחות שמחים היו אלו שעסקו ברפואת שיקום (19%), רפואה דחופה (21%) ורפואה פנימית (21%).

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה