כאב

השוואת תוצאות טיפול תוך-ורידי בדקסמתזון במינון גבוה לעומת מינון נמוך להקלה על מיגרנה (Neurology)

במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כאשר טיפול בסטרואידים ניתן כתוספת לטיפול תוך-ורידי ב-Metoclopramide, טיפול בדקסמתזון במינונים גבוהים מ-4 מ”ג אינו יעיל יותר בחולים הפונים לחדרי מיון בשל התקף מיגרנה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דקסמתזון עשוי להפחית את תדירות הישנות מיגרנה לאחר שחרור מחדרי מיון. עם זאת, המינון האופטימאלי של דקסמתזון אינו ידוע וכעת הם ביקשו לבחון את הנושא במסגרת מחקר אקראי, כפל-סמיות. השערת המחקר הייתה כי טיפול תוך-ורידי בדקסמתזון במינון 16 מ”ג ילווה בשיעור גבוה יותר של הקלה ממושכת בכאבי ראש, בהשוואה לטיפול במינון 4 מ”ג, כאשר ניתן בשילוב עם Metoclopramide במינון 10 מ”ג.

מדגם המחקר כלל מבוגרים שפנו להערכה רפואית בשל כאבי ראש וענו על קריטריוני מיגרנה לפי ICHD3 ודיווחו על כאבי ראש בעצימות בינונית או חמורה. עצימות הכאב נבחנה למשך עד שעתיים בחדר המיון ובאמצעות שיחת טלפון 48 שעות ושבעה ימים מאוחר יותר.

התוצא העיקרי של המחקר היה הקלה ממושכת בכאב ראש. תוצאים משניים כללו הקלה בכאב ראש בתוך שעתיים ומספר הימים עם כאבי ראש במהלך השבוע הבא. בהתבסס על קריטריונים מוגדרים מראש, ועדת מעקב המליצה על הפסקת המחקר לאור העדר תועלת.

מבין 1,823 חולים שעברו בדיקות סקר להתאמה למחקר, 209 חולים (86% נשים; גיל ממוצע של 38 שנים) נכללו במחקר וחולקו באקראי לאחת מקבוצות המחקר. מבין המשתתפים במחקר, 72% דיווחו על כאב בעצימות חמורה, יתר החולים דיווחו על כאב בעצימות בינונית.

מהנתונים עולה כי 35 מבין 102 חולים (34%) בזרוע הטיפול ב-Metoclopramide עם  דקסמתזון במינון 4 מ”ג השיגו הקלה ממושכת בכאב הראש, כמו גם 42 מבין 102 חולים (41%) בזרוע הטיפול ב-Metoclopramide עם טיפול בדקסמתזון במינון 16 מ”ג (הבדל אבסולוטי של 7%, רווח בר-סמך 95% של 6%- עד 20%).

הקלה בכאבי ראש בתוך שעתיים תועדה ב-77 מבין 104 חולים (74%) תחת טיפול בסטרואידים במינון נמוך וב-82 מבין 105 חולים (85%) בזרוע טיפול בסטרואידים במינון גבוה (הבדל אבסולוטי של 4%; רווח בר-סמך 95% של 8%- עד 16%).

במהלך השבוע שלאחר השחרור מחדר המיון, בקרב חולים בזרוע הטיפול בסטרואידים במינון נמוך דווח על חציון של 2 ימים עם כאבי ראש, בדומה למתועד בקרב חולים בזרוע הטיפול בסטרואידים במינון גבוה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר אינם תומכים בעדיפות מינון גבוה לעומת מינון נמוך של דקסמתזון להקלה על תסמיני מיגרנה.

Neurology, Aug 21, 2023

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה