במאמר חדש שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על קשר בין רמות טריגליצרידים ובין הסיכון לקטיעות של גפיים תחתונות.
לדברי החוקרים, המשמעות היא שרמות טריגליצרידים הינן גורם סיכון חשוב לקטיעות של גפיים תחתונות. מאחר שלסיבוכי סוכרת מנגנונים דומים, ייתכן כי מדובר בקשר נרחב יותר.
כיום אין המלצות ברורות בנוגע לטיפול לאיזון טריגליצרידים באוכלוסיה זו. לפיכך, דרושים מחקרים נוספים בנושא.
החוקרים ערכו סקר מעקב במשך 10 שנים אחר למעלה מ-28,000 חולי סוכרת. הם מצאו כי רמות טריגליצרידים הינן גורם סיכון בלתי-תלוי לקטיעות לא-טראומטיות של גפיים תחתונות. רמת טריגליצרידים בטווח 150-199 מ”ג לד”ל מלווה ביחס סיכון של 1.10 בהשוואה לרמה של מתחת ל-150 מ”ג לד”ל. עם רמות בטווח 200-499 מ”ג לד”ל, יחס הסיכון הינו 1.27, כאשר בנוכחות רמת טריגליצרידים של מעל 500 מ”ג לד”ל יחס הסיכון עלה ל-1.65.
החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים בנושא, במטרה להעריך טוב יותר את ההשפעה של הטיפול בטריגליצרידים על הסיכון לקטיעת איברים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!