כאב

ההשפעה של היפרגליקמיה בתר-ניתוחית על התוצאות לאחר ניתוח לא-לבבי (Diabetes Care)

בחולים לא-סוכרתיים, היפרגליקמיה בתר-ניתוחית מנבאת תוצאות קליניות פחות טובות לאחר ניתוח לא-לבבי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו ב-Diabetes Care.

לדברי החוקרים, הן בחולים עם סוכרת והן בחולים ללא-סוכרת יש להקפיד על רמות סוכר מתחת ל-180 מ”ג לד”ל בכל עת.

מדגם המחקר כלל 3184 חולים שעברו ניתוח לא-לבבי במהלך תקופה של שישה חודשים. החוקרים בחנו את רמות הסוכר בדם לפני ואחרי ניתוח, העריכו את משך האשפוז בבית חולים, הסיבוכים והתמותה.

ממוצע רמות הסוכר בדם לפני הניתוח וביום שלמחרת הניתוח עמד על 145 ו-155 מ”ג לד”ל בחולים סוכרתיים ו-113 ו-132 מ”ג לד”ל בחולים לא-סוכרתיים. לא זוהה הבדל על-רקע גזע בריכוז הסוכר בדם לפני ואחרי הניתוח.

החוקרים מדווחים כי ב-7.9% מהחולים תועדה היפרגליקמיה משמעותית (מעל 180 מ”ג לד”ל) לפני הניתוח, בזאת לעומת 17.2% מהחולים יממה לאחר הניתוח ו-9.9% מהחולים במהלך התקופה שלאחר הניתוח (עד 10 ימים לאחר הניתוח).

שיעורי התמותה הכוללים עמדו על 2.3%, כולל 3.1% מחולי הסוכרת ו-2.1% מהלא-סוכרתיים (p=NS). גיל, מין זכר, היפרגליקמיה קדם-ניתוחית והיפוגליקמיה לאחר-ניתוח, זיהום במערכת הדם ואוטם לבבי חד היו כולם מנבאים לתמותה לאחר 30 ימים.

הסיכון לתמותה עלה באופן יחסי עם רמות הסוכר בדם לפני הניתוח, אך הקשר בין היפרגליקמיה ותמותה היה בולט יותר בלא-סוכרתיים. לדוגמא, עם ערכי סוכר בדם בטווח 200 מ”ג לד”ל לאחר הניתוח, הסיכון לתמותה לאחר 30 ימים היה גבוה כמעט פי 10 בלא-סוכרתיים, בהשוואה לסוכרתיים, וגבוה כמעט פי שתיים בלא-סוכרתיים בהשוואה למדגם כולו.

בהשוואה ללא-סוכרתיים, בחולי סוכרת תועד שיעור גבוה יותר של סיבוכים זיהומיים ולא-זיהומיים, וכן משך אשפוז ארוך יותר באופן כללי וביחידת טיפול נמרץ.

החוקרים מסכמים וכותבים כי יש לטפל בהיפוגליקמיה בכל החולים במהלך התקופה הבתר-ניתוחית. ייתכן כי יש תועלת בהפחתת רמות הסוכר בדם מתחת ל-140 מ”ג לד”ל בחולים אלו.

Diabetes Care 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה