כאב

האם האלופרידול יעילה לטיפול במיגרנה חריפה? (מתוך Headache)

ממחקר שנערך לאחרונה, עולה כי טיפול תוך ורידי בתרופה הנוירולפטית האלופרידול (HALIDOL) יעיל מאוד בשיכוך כאב מיגרנה, ונראה כי הוא יעיל במקרים של כשלון הטיפולים המקובלים. ואולם, תופעות לוואי שכיחות בשימוש בתרופה זו ועשויות להגביל את השימוש בה בחלק מהמטופלים. המחקר פורסם בכתב העת לכאב ראש (Headache).     

החוקרים ציינו, כי תרופות ניורולופטיות (Neuroleptics) נמצאות בשימוש מזה זמן לטיפול במגרנות, אולם על פי רוב הן ניתנות לטיפול בבחילות והקאות, ולא בכאב. ועדיין, קיימת עדות לכך שתרופות אלו מספקות תועלת נוספת, ומחקר תווית פתוחה שנערך לאחרונה הדגים שהאלופרידול הביא להקלה בכאב בסובלים ממיגרנה. 

במחקר הנוכחי, השתמשו החוקרים ב- visual analog scale(VAS) כדי להעריך את מידת השליטה בכאב ב-40 מטופלים עם מיגרנה חריפה שנבחרו אקראית לקבלת האלופרידול תוך ורידי, 5 מ”ג ב-500 מ”ל סליין, או לקבלת סליין בלבד (קבוצת הפלצבו). למטופלים בקבוצת הפלצבו שדיווחו כי אינם חשים כל הקלה בכאב לאחר קבלת העירוי, הוצע לקבל האלופרידול ב- open trial. 

החוקרים דיווחו, כי ניקוד ה-VAS ירד מ-7.2 ל-2.2 במטופלים שקיבלו האלופרידול בהשוואה לירידה מ-7.2 ל-6.3 בקבוצת הפלצבו ((p < 0.0001. בנוסף, 80% מהמטופלים שקיבלו האלופרידול דיווחו על הקלה משמעותית בכאב בהשוואה ל-15% מהמטופלים בקבוצת הפלצבו ((p < 0.0001.

בנוסף ל-17 המטופלים שלא הראו תגובה לפלצבו, 7 מטופלים שסרבו להשתתף במחקר כפול הסמיות נכללו ב- open trial. בדומה לתוצאות הקודמות, ניקוד ה-VAS ירד מ-6.7 ל-2.4  ו-79% ממטופלים אלו דיווחו על הקלה משמעותית בכאב.

סדציה ואקתיזיה היו תופעות הלוואי השכיחות ביותר לאחר שימוש בהאלופרידול. 80% מהמטופלים במחקר כפול הסמיות ו-88% מהמשתתפים ב- open trialדיווחו על תופעות לוואי אלו. ב-16% מהמטופלים, תופעות אלו היו מטרידות במיוחד, והובילו את המטופלים לבקשת טיפול אחר בהתקפי מיגרנה עתידיים. 

החוקרים הדגישו, כי המיגרנה חלפה אצל 3% מהמטופלים בהאלופרידול.

החוקרים סיכמו באומרם כי כיוון שמרבית המטופלים קיבלו תרופות אחרות ללא תגובה, נראה כי האלופרידול יכולה לשמש כתרופת הצלה אפילו במקרים בהם סוגי טיפול אחרים נכשלו. הם הוסיפו, כי נראה כי תרופה זו היא היעילה ביותר מבין התרופות הנוירולפטיות שנבחנו עד עתה.

לידיעה המלאה ממדסקייפ

Headache. 2006;46:781-787

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה