כאב

יין אדום מפחית את הסיכון לסרטן הפרוסטטה (Int J Cancer)

במחקר חדש עולה, כי צריכה של יין אדום, יכולה להפחית את הסיכון לסרטן הפרוסטטה, בגברים בגיל העמידה.

במחקר השתתפו 753 גברים, שאובחנו לאחרונה כסובלים מסרטן פרוסטטה, ו- 703 גברים ששימשו כקבוצת ביקורת. הנבדקים, כולם בין הגילאים 44-64, נשאלו לגבי הרגלי צריכת האלכוהול שלהם ולגבי גורמי סיכון אחרים לסרטן פרוסטטה.

נמצא, כי אין קשר בין סיכון לסרטן פרוסטטה לבין צריכת אלכוהול. עם זאת, נמצא כי כל כוס יין אדום שנצרכה בשבוע, היתה קשורה בירידה של 6% בסיכון היחסי לסרטן הפרוסטטה.

לפי החוקרים, היין האדום מכיל רכיבים, שכנראה מעקבים את צמיחת תאי הגידול. הם טוענים כי ייתכן ודבר פשוט כמו שתייה של יין אדום, יכול להוריד את הסיכון של סרטן הפרוסטטה.

Int J Cancer 2005;113:133-140

לידיעה המלאה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה