אורתופדיה-פיזיותרפיה

צריכת משקאות ממותקים ולא מאכלים ממותקים מלווים בתמותה מוגברת (מתוך כנס ה-American Heart Association’s Epidemiology and Prevention)

צריכת משקאות עתירי סוכר, כולל משקאות קלים ומיצי פירות, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלת לב כלילית במבוגרים בגיל העמידה, בפרט אלו בעלי עודף-משקל או הכנסה נמוכה.

מדגם המחקר כלל קרוב ל-18,000 משתתפים בגילאי 45 שנים ומעלה במחקר REGARDS (Reasons for Geographic and Racial Differences in Stroke). החוקרים לא כללו חולים עם היסטוריה של אירוע מוחי, מחלות לב וכלי דם או סוכרת מסוג 2 בתחילת המחקר; החוקרים חישבו את צריכת תוספי סוכר, בגרמים, ממשקאות ומוצרי מזון בנפרד, על-בסיס שאלוני תזונה.

במהלך מעקב ממוצע של 6.9 שנים תועדו בסך הכול 1,465 מקרי תמותה מכל-סיבה ו-279 מקרי  תמותה עקב מחלת לב כלילית בקרב 17,930 המשתתפים.

מסיווג המשתתפים לרבעונים לפי היקף צריכת משקאות ממותקי סוכר, כולל משקאות קלים, מיצי פירות ובטעם פירות, החוקרים מצאו כי הסיכון למחלת לב כלילית היה גבוה יותר משמעותית באלו ברבעון העליון (20 אונקיות, יחס סיכון של 2.0), בהשוואה לאלו שצרכו את כמות הסוכר הקטנה ביותר (ממוצע של 0.8 אונקיות). הסיכון לתמותה מכל-סיבה היה גבוה יותר ברבעון העליון (יחס סיכון של 1.2).

הסיכון המוגבר למחלות לב וכלי דם ותמותה מכל-סיבה עם הצריכה הגבוהה ביותר תועד לאחר תקנון למשתנים דוגמת גיל, מדד מסת גוף, מגדר, הכנסה, אזור, עישון, צריכת אלכוהול ופעילות גופנית.

הרבעון העליון של צריכת מאכלים ממותקים בלבד (20.4 אונקיות), כולל קינוחים, סוכריות ומאכלים ממותקים או עם ממתיקים, לא תועד סיכון מוגבר לתמותה, בהשוואה לאלו ברבעון התחתון (12.3 אונקיות).

לא תועדו הבדלים משמעותיים לפי מין או גזע; עם זאת, התמותה המוגברת שנקשרה עם כל תוספת של 12 אונקיות של משקאות ממותקי סוכר הייתה גבוהה יותר משמעותית בקרב אלו עם הכנסה נמוכה לעומת גבוהה בהערכת תמותה מכל-סיבה, אך לא בהערכת תמותה עקב מחלת לב כלילית.

באלו בעלי עודף משקל תועדו גם כן שיעורי תמותה מכל-סיבה שהיו גבוהים יותר עם צריכה רבה של משקאות ממותקי סוכר (יחס סיכון של 1.12), אך לא תועדו הבדלים בשיעורי התמותה עקב מחלת לב כלילית.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין את החשיבות של סוגים שונים של מאכלים ממותקי-סוכר וכיצד אלו משפיעים על התחלואה והתמותה.

מתוך כנס ה-American Heart Association’s Epidemiology and Prevention

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • נטילת תוספי שמן דגים ורמות גבוהות בדם של חומצות שומן אומגה-שלוש עשויות להפחית את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    נטילת תוספי שמן דגים ורמות גבוהות בדם של חומצות שומן אומגה-שלוש עשויות להפחית את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי נטילת תוספי שמן דגים ורמות גבוהות בפלזמה של חומצות שומן אומגה-שלוש רב-בלתי-רוויות, בפרט DHA (או Docosahexaenoic Acid), מלוות בסיכון נמוך יותר לסיבוכים מיקרווסקולאריים ומאקרווסקולאריים בחולים עם סוכרת מסגו 2. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר […]

  • צריכה רבה של סידן ואבץ לפני היריון עשויה למנוע הפרעות יתר לחץ דם של היריון (מתוך כנס NUTRIENTS)

    צריכה רבה של סידן ואבץ לפני היריון עשויה למנוע הפרעות יתר לחץ דם של היריון (מתוך כנס NUTRIENTS)

    צריכה רבה יותר של אבץ וסידן לפני הפריה מלווה בסיכויים נמוכים יותר לאבחנה של הפרעות יתר לחץ דם של היריון, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפרעות יתר לחץ דם של היריון הן הגורם השני בשכיחותו לתמותה אימהית, לאחר דימום אימהי. מחקר קודם מצא כי הפרעות יתר לחץ […]

  • מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מעלה ביותר מ-50% את הסיכון לאבחנה של לופוס בנשים, עם סיכון גבוה כפליים באלו עם נוגדנים כנגד דנ”א סליל כפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 204,175 נשים ממחקר Nurses’ Health Study בין השנים 1984-2016. המשתתפים השלימו שאלוני […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שטופלו ב- Tirzepatide תועד סיכוי גדול יותר משמעותית להשגת ירידה של לפחות 5%, 10% ו-15% ממשקל הגוף, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Semaglutide, ללא תלות בנוכחות או העדר סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. מחקר העוקבה כלל מבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שהחלו טיפול ב-Semaglutide (אוזמפיק) […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה