חשיבות מעקב אחר רמות טריגליצרידים בחולים הנוטלים טיפול ב-Isotretinoin (The British Journal of Dermatology)

במאמר שפורסם בכתב העת The British Journal of Dermatology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי בחולים ללא רמות טריגליצרידים גבוהות טרם התחלת טיפול ב- Isotretinoin, אין חשיבות רבה לניטור רמות טריגליצרידים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניטור רמות טריגליצרידים בחולים תחת טיפול ב- Isotretinoin נועד בעיקר למנוע מקרים של דלקת לבלב על-רקע היפרטריגליצרידמיה. מטרת המחקר הייתה לתאר את המאפיינים הקליניים של דלקת לבלב על-רקע היפרטריגליצרידמיה.

החוקרים ערכו חיפש מקיף במאגרי MEDLINE, Embase בין 1960 ועד ינואר 2016 לזיהוי כל דיווחי המקרים של דלקת לבלב על-רקע Isotretinoin וכל המחקרים הרלבנטיים של Isotretinoin וטריגליצרידים לכל התוויה (לפחות 20 חולים).

בסיכומו של דבר, 125 מאמרים ענו על קריטריוני ההכללה, כאשר מהם 11 מאמרים עם 25 מקרים של דלקת לבלב עלרקע Isotretinoin; ארבעה ממקרים אלו נבעו ככל הנראה מהיפרטריגליצרידמיה. בשלושה חולים תועדו רמות טריגליצרידים גבוהות בתחילת הדרך, אך ללא ניטור.

דלקת לבלב תועדה לאחר 6 ו-7 שבועות ושישה חודשים לאחר התחלת טיפול. בחולה הרביעי שטופל בשל גליובלסטומה והלך לעולמו, לא היו נתונים קליניים מפורטים זמינים.

דלקת לבלב אידיוסינקטית על-רקע Isotretinoin הינה הצורה הנפוצה ביותר של דלקת לבלב בחולים הנוטלים Isotretinoin ויש להזהיר חולים מפני סיבוך זה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי דלקת לבלב על-רקע רמות טריגליצרידים גבוהות הינה סיבוך מאוד נדיר של טיפול ב- Isotretinoin. על-בסיס ממצאי המחקר לא ניתן לקבוע את השכיחות או הסיכון לסיבוך זה ועל-בסיס נתוני החולים הזמינים, הם כותבים כי בחולים ללא רמות טריגליצרידים גבוהות טרם התחלת הטיפול, או בסיכון לעליה ברמות טריגליצרידים, אין ערך רב לניטור רמות טריגליצרידים במהלך הטיפול ב- Isotretinoin.

The British Journal of Dermatology. 2017;177(4):960-966

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

עתיד הטיפול בדיסליפידמיה

עתיד הטיפול בדיסליפידמיה

מקור: NEJM
פרופ' מוטי רביד
פרופ' מוטי רביד

דיסליפידמיה, בעיקר  ריכוז גבוה של LDL  יחסית ל־HDL, היא הגורם הדומיננטי להתפתחות מואצת של טרשת עורקים. בארצות המפותחות אוטם בשריר הלב, אירועים מוחיים ומחלת עורקים היקפיים נותרו עדיין גורם התחלואה והתמותה העיקרי

ג’ורנאל קלאב פדיאטרי: רמות כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות והקשר בינו לאירועים קרדיווסקולרים (CME, JAMA)

ג’ורנאל קלאב פדיאטרי: רמות כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות והקשר בינו לאירועים קרדיווסקולרים (CME, JAMA)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|01/07/2024

מחקר שפורסם בעת האחרונה ב-JAMA ביקש לבחון האם טיפול ברמות גבוהות של כולסטרול שאינו HDL מילדות לבגרות עשוי להפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים בעתיד. מתוך הגליון הראשון של מגזין הג’ורנאל קלאב המשולב.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן