אורתופדיה-פיזיותרפיה

דו”ח מומחים של ה-LANCET קובע כי ניתן למנוע 35% ממקרי הדמנציה באמצעות שינוי הרגלי חיים וממליץ על 10 עקרונות מניעה וטיפול (LANCET)

ע”פ פירסום דו”ח מומחים ב-LANCET אמש, ועדה של 24 מומחים בינ”ל לדמנציה קובעת כי ניתן למנוע למעלה משליש ממקרי הדמנציה, באמצעות מעבר לאורח חיים בריא.

דו”ח הועדה המבוסס על סקירת ספרות  ומטה-אנליזה אשר בחנו את השפעת ניטרול גורמי סיכון ניתנים לשינוי לדמנציה על ההיארעות שלה.

המומחים זיהו 9 גורמים של סגנן חיים אשר אחראים לכ-35% מנטל הדמנציה. אלו כוללים בגיל הצעיר  אי  טיפול מתאים ביתר לחץ דם, השמנת יתר, ובגיל הביניים – איבוד שמיעה, עישון, דיכאון, חוסר פעילות גופנית , ובגיל המבוגר – בידוד חברתי וסוכרת.

הדו”ח כולל גם המלצות לגבי טיפול בדמנציה.

להלן 10 המסרים החשובים העולים מהדו”ח אותם המחברים מדגישים בעבודתם :

  • מס’ האנשים עם דמנציה עולה בכל העולם, על אף שההאירעות במס’ מדינות פחתה

  • יש לגלות שאפתנות למניעה. ההמלצות כוללות טיפולים פעילים ליל”ד, הרחבת חינוך בילדות, פעילות גופנית, מעורבות חברתית, הפחתת עישון וניהול טוב יותר של הפרעות בשמיעה, דיכאון, סוכרת והשמנה

  • יש לטפל בסימפטומים קוגניטיביים. יש למקסם קוגניטיביות. לאנשים עם אלצהיימר או דמנציה עם גופיפי לואי (Lewy bodies ) יש להציע מעכבי כולינסטראז בכל השלבים, או ממנטין לדמנציה חמורה. חוסמי כולינסטראז אינם אפקטיביים להפרעות קוגניטיביות קלות.

  • הטיפול בדמנציה צריך להיות אינדיבידואלי. טיפול טוב בדמנציה צריך להיות מותאם למטופל הספציפי ולצרכיו התרבותיים, העדפות, ועדיפויות וצריך להיות משולב עם תמיכה משפחתית.

  • יש לטפל גם במשפחה התומכת. חברי המשפחה נמצאים בסיכון גבוה לדיכאון. יש מקום להתערבויות אפקטיביות להפחתת הסיכון לדיכאון ולאפשר טיפול בסימפטומים דכאוניים.

  •  יש לתכנן את העתיד. אנשים עם דמנציה ובני משפחותיהם יעריכו שיחות לגבי העתיד ולקבל החלטות באשר לסיוע משפטי מתאים. הרופאים המטפלים צריכים  לשקול את היכולת לקבלת החלטות של המטופל בשלב האיבחון .

  • יש להגן על אנשים עם דמנציה. מטופלים אלה זקוקים להגנה מהזנחה עצמית, פגיעות (כולל ניצול) , ניהול כספי, נהיגה או שימוש בנשק. הערכת סיכון וניהול סיכונים בכל השלבים של המחלה הם חיוניים אך צריכים להיות מאוזנים מול זכויות המטופל.

  • יש לנהל סימפטומים נוירו-פסיכיאטריים כמו חרדה, מצב רוח ירוד, או פסיכוזות. הטיפול צריך להיות בדר”כ פסיכולוגי, חברתי וסביבתי עם ניהול פרמוקולוגי עבור מטופלים עם סימפטומים חמורים יותר.

  • יש לשקול מצב של סוף חיים. כשליש מהאוכלוסייה המבוגרת נפטרת עם דמנציה, ולכן זה חיוני שאנשי מקצוע העובדים בטיפול סוף חיים ישקלו אם למטופלים עם דמנציה יש את היכולת לקבל החלטות על הטיפול ולהביע את צרכיהם ובקשותיהם.

  • להתערבויות טכנולוגיות יש את הפוטנציאל לשפר את רמת הטיפול אך הן אינן מהוות תחליף למגע חברתי.
  • The Lancet, Published: July 20, 2017

    לדיווח במדסקייפ

    0 תגובות

    השאירו תגובה

    רוצה להצטרף לדיון?
    תרגישו חופשי לתרום!

    כתיבת תגובה

    מידע נוסף לעיונך

    כתבות בנושאים דומים

    • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

      אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

      מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

    • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

      ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

      במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

    • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

      דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

      דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

    • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

      חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

      חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

    • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

      חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

      חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

    • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

      הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

      הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה