הקפדה על פעילות גופנית עשויה להפחית את הסיכון לכאב כרוני בגב התחתון (Br J Sports Med)

הקפדה על פעילות גופנית, מהליכה ועד פעילות מאומצת, עשויה לסייע להפחית את הסיכון לכאב גב תחתון כרוני בהיקף של 16%, כך עולה מתוצאות סקירה חדשה של מחקרים קודמים בנושא, שפורסמה בכתב העת British Journal of Sports Medicine.

במסגרת  הסקירה בחנו החוקרים נתונים מ-36 מחקרים שעקבו אחר קרוב ל-16,000 משתתפים לאורך זמן, שלא סבלו מכאבי גב בתחילת המחקר.

סקירה שיטתית של מחקרים קליניים הציעה כי פעילות גופנית מפחיתה עוצמת כאבי גב תחתון והישנות כאבים אלו. בנוסף, מהסקירה הנוכחית עולה כי פעילות גופנית או פעילות אחרת בזמן הפנוי מספקת גם הגנה מפני התפתחות כאב כרוני בגב התחתון.

מטופלים הוגדרו כפעילים במידה ועסקו בפעילות גופנית לפחות 1-2 פעמים בשבוע, לאורך לפחות 30-60 דקות, או אם היו בקצה האמצעי או העליון של פעילות גופנית כוללת בתוך קבוצת המחקר.

החוקרים מצאו כי עבור נבדקים פעילים בדרגה בינונית או גבוהה, הסיכון להתפתחות כאב גב תחתון כרוני עמד על 14% ו-16%, בהתאמה, שיעור נמוך יותר מזה שתועד באנשים בקטגוריה הכי פחות פעילה גופנית.

עם זאת, באשר לכאב אקוטי או אקראי בגב התחתון, רמות פעילות גופנית לא השפיעו על הסיכון. כך היה גם עם אשפוזים או ימי מחלה עקב כאבי גב תחתון.

מומחים בתחום מוסיפים כי ייתכן והכי טוב יהיה להימנע מהתחלת פעילות בפעילויות ספורט הכוללות סיבובים ופניות רבות, דוגמת גולף, בייסבול וטניס, אלא אם מזהירים את המשתתפים לנסות ולהימנע מתנוחה בה עלולים להחמיר את המצב.

Br J Sports Med 2017

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

הסיבוכים בניתוח האטת צמיחה של חוליות לעומת הסיבוכים בקיבוע חוליות אחורי בניתוח סקוליוזיס בילדים (J Pediatr Orthop)

הסיבוכים בניתוח האטת צמיחה של חוליות לעומת הסיבוכים בקיבוע חוליות אחורי בניתוח סקוליוזיס בילדים (J Pediatr Orthop)

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|19/06/2024

ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, סוקר מחקר חדש שפורסם ב- J Pediatr Orthop ומתמקד בהשוואה בין הסיבוכים הכרוכים ב- AVBT לעומת אלו הכרוכים ב- PSF, ומוסיף הערות והמלצות מנסיונו בקליניקה.

היצרות תעלת השדרה המותנית, אבחנה וטיפול (Am Fam Physician) | ד”ר פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

היצרות תעלת השדרה המותנית, אבחנה וטיפול (Am Fam Physician) | ד”ר פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
2 תגובות|09/06/2024

קרוב ל 90% מהמבוגרים בארה”ב לוקים בכאבי גב משמעותיים במהלך חייהם. בכרבע מהם כאב הגב הופך לבעייה כרונית ועלול להופיע שוב במהלך אותה שנה בעד 80%. היצרות תעלת השדרה הגרמית (Lumbar Spinal Stenosis LSS) היא סיבה שכיחה יחסית לכאבי גב תחתון בעיקר מעבר לגיל 50 שנה. ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה, מוסיף הערות והמלצות מנסיונו בקליניקה.

טיפול בחסימת ענף המדיאלי והרס ענף העצב בגלי רדיו בכאבי גב תחתון (NEJM) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

טיפול בחסימת ענף המדיאלי והרס ענף העצב בגלי רדיו בכאבי גב תחתון (NEJM) – ד”ר אבי פנסקי, עורך מדור אורתופדיה

מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|29/01/2024

בלוק מקומי או הרס בגלי רדיו של הענף המדיאלי של העצב התחושתי (Medial branch blocks MBB), הוא טיפול מקובל לכאבי גב תחתון אשר מקורם במפרקי הפסט שבין החוליות. ד”ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה מביא מחקר העוסק בהליך מתוך ה-New England Journal of Medicine ומוסיף מנסיונו בטיפול בקליניקה ובשטח, והפעם במטופלת שפונתה מעוטף עזה.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן