אורתופדיה-פיזיותרפיה

בכינוס מטה החירום של ראשי רשויות, רופאים, משפחות מטופלים וארגונים חברתיים, הכריזו על מאבק לאומי במדיניות משרד הבריאות שהובילה לקריסת שירותי הרפואה בגליל המערבי.

למצגת לחצו כאן בבקשה

“שר הבריאות נכשל, נגיש תביעות על גרימת מוות ברשלנות נגד ליצמן! לטעמי, ליצמן הוא שר הבריאות הגרוע ביותר שהיה למדינת ישראל”

כך אמר הבוקר שלמה בוחבוט, ראש עיריית מעלות-תרשיחא, בכינוס מטה החירום של ראשי רשויות, רופאים, משפחות מטופלים וארגונים חברתיים, במסגרתו הכריזו על מאבק לאומי במדיניות משרד הבריאות שהובילה לקריסת שירותי הרפואה בגליל המערבי.

במהלך מסיבת העיתונאים המטה דרש הזרמת 2.5 מיליארד שקלים במהלך 5 השנים הקרובות ל’מרכז הרפואי לגליל’, להשוואת תנאי הטיפול למקובל במרכז הארץ, ומאשים את שר הבריאות במחדל שהוביל לכך שתושבי הגליל המערבי חיים 8 שנים פחות מתושבי מרכז הארץ

שלמה בוחבוט ראש עיריית מעלות: “משפחות שהילדים שלהם מתו בגלל המחדל הזה! את המאבק הזה שאנחנו מתחילים נביא לירושלים ותל אביב. ליצמן לא יכול להמשיך לכהן כשר הבריאות”

אימו של ילד בן 3.5, הילה פישר: “אני מתריעה על כך שאם ליצמן לא ירים את הכפפה אזי יהיה מדובר בסכנת חיים של ממש. אנחנו לא מוכנים להיות כמו ברווזים במטווח!”

(12 יוני 2017) מטה חירום של ראשי רשויות בגליל המערבי, לצד רופאים, משפחות מטופלים וארגונים חברתיים, יצאו הבוקר למאבק לאומי תקיף ולוחמני מול משרד הבריאות, במטרה להציל את מערכת הבריאות המתמוטטת כליל באזור הגליל המערבי.

“ליצמן אנחנו לא רוצים למות!” בקריאה זו נפתח הבוקר כנס ‘נלחמים על החיים’ שנערך בעיר מעלות-תרשיחא, בו הושק מטה המאבק להצלת מערכת הבריאות בגליל המערבי.

את המאבק מובילים עשרות ראשי רשויות, בהן ערים ומועצות מקומיות ואזוריות, אשר 600 אלף תושביהם מקבלים את שירותי הרפואה שלהם מבית החולים היחידי בגליל המערבי ‘המרכז הרפואי לגליל’, מוסד המצוי על סף קריסה מוחלטת. לצידם, משתתפים במאבק ארגוני חולים, ארגוני זכויות אדם, צוותים רפואיים ומוסדות בריאות. כן תומך ומשתתף במאבק מרחב גליל  מערבי של ההסתדרות הכללית.

ראשי המאבק הבהירו כי הם דורשים משר הבריאות יעקב ליצמן התערבות והסדרה מידית של התקציבים המעוכבים מזה שנים למוסדות הבריאות בפריפריה, ובתוך כך הזרמת 2.5 מיליארד שקלים בחמש השנים הקרובות – מתוכם כ-300 מיליון שקל בגין הטיפול בפצועי מלחמת האזרחים בסוריה, שהמדינה נטלה על עצמה באקט הומניטרי לקבלם לטיפול, שאת עלויותיו התחייבה להעביר למרכז הרפואי, אולם אינה מקיימת את התחייבותה.

ראשי המאבק הבהירו כי אין יותר אפשרות לדחות את התייחסות משרד הבריאות למשבר, שלמה בוחבוט, ראש עיריית מעלות-תרשיחא: “לממשלות ישראל לדורותיהן אין תכנית רב שנתית אלא תכניות תפוס כפי יכולתך. תראו מה קורה בביה”ח נהריה- צוות מסור, רופאים מצוינים, מנהל שלא ישן בלילות, מקבלים פצועים מסוריה- למה על חשבוננו?  אנחנו תובעים ממשלת ישראל להקים ועדת חקירה ממלכתית”

במסיבת עיתונאים שהתקיימה בכנס הוצגו נתונים קשים בדבר איכות מערך הרפואה בגליל המערבי, ובראשם הפער הבלתי נתפס בין תוחלת החיים של אזרחי האזור לזו של תושבי מרכז הארץ 8 שנים.

כך גב’ רעיה שטראוס בדבריה: ” מדובר במחדל לאומי מתמשך שמצריך ועדת חקירה! אנחנו אזרחים סוג ב’. בית החולים על סף קריסה וזה בגלל המדיניות המקפחת של משרד הבריאות. אנו קוראים פה מעל הבמה הזו- לא נהיה מקופחים יותר. הפערים ביננו לבין המרכז הם בלתי נסבלים אנו קוראים למשרד הבריאות למחוק את הפערים”.

כך סיפרה מיכל קולן תושבת האזור, בעלה נפטר מסרטן ולה גילו סרטן במהלך ההתמודדות עם מחלתו של בעלה: “הייתי צריכה לנסוע בכל יום שעות למרכז בשביל טיפולים לי ולבעלי. נאלצתי לעזוב את העבודה שלי. אבל למרות הכל, למרות שבעלי נפטר כי לא היו שירותי רפואה מספקים לזהות את מחלתו בזמן, החלטתי להיאחז בחיים. ואני רוצה להעביר את המסר לא לוותר! ההחלטה שלי לא לעבור לגור במרכז כבר עלתה לי בחיי בעלי. אנחנו נלחמים על החיים. אזרחי צפון מדינת ישראל, בהם קשישים, אימהות, וילדים דורשים משר הבריאות ליצמן: אנחנו לא רוצים למות, גם לנו מגיע לחיות, גם לתינוקות שלנו מגיע לחיות, גם להורים שלנו מגיע לחיות. מדובר במשבר לאומי לא במשבר של הצפון הרחוק”..

הילה פישר, אשר בנה בן 3 וחצי חולה במחלת לב, ספרה גם היא על המציאות היומיומית הקשה: “נסיעות לטיפולים במרכז בשביל מעקב זה דבר קשה, אז תחשבו מה זה במצב חירום! אני רק רוצה קרדיולוג ילדים לבן שלי שאין כאן, שלא כמו אמא במרכז שיכולה פשוט לבחור איזה רופא היא רוצה. המצב הוא אבסורד ולא יכול להמשך! אני משלמת מחיר גדול מידי על זה שאני גרה בצפון, והגיע הזמן להרים את הכפפה!”

ראשי מטה המאבק דורשים הסדרה מידית בפועל וכן עיגון בחקיקה של השוואת שירותי הבריאות בצפון לתל-אביב ומרכז הארץ, הקצאה מידית של  2.5 מיליארד שקל לפתרון האפליה – בהתאם להמלצת צוות הבדיקה של משרד הבריאות, וכיסוי מידי של החוב האסטרונומי של המדינה ל’מרכז הרפואי לגליל’ עבור הטיפול בפצועים הסוריים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה