רקע משפחתי הוא אחד מגורמי הסיכון החשובים למחלת לב כלילית (CAD), וכיום ידועים מעל 50 אזורים בגנום הקשורים לסיכון ל CAD, ורבים מאמינים שהסיכון גנטי הינו “גזרת גורל”. אולם, אורח חיים בריא, המשפר את מצב הבריאות הקרדיווסקולרי, עשוי לתרום להפחתת הסיכון הגנטי. המחקר הנוכחי התבסס על נתונים מ 3 מחקרים פרוספקטיביים….
![שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?](https://www.e-med.co.il/wp-content/uploads/2024/05/Myth-logo-380x243.jpg)
שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?
ברוכות וברוכים הבאים לפינה נוספת של “שבירת מיתוסים ברפואה”. בפינה הפעם פרופ’ רז משתף מאמר מה-BMJ שמצא שאכילת מזון מתועש אמנם עלולה להעלות את הסיכון לתמותה, אבל לאו דווקא מסיבות קרדיווסקולריות כצפוי… עם זאת, פרופ’ רז חוזר ומדגיש כי מזון מתועש הוא עדיין גורם הסיכון המשמעותי ביותר להשמנה בלדים, ונקשר לעליה בסיכון לסוכרת ולתמותה לבבית. […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!