אורתופדיה-פיזיותרפיה

רופאים רבים ממליצים באופן נרחב על טיפולים בעלי תועלת נמוכה (Ann Intern Med.)

שימוש-יתר בתרופות אנטיביוטיות, טיפול אגרסיבי ולא-פליאטיבי בחולים הנוטים למות, טיפול כרוני בתרופות להקלה על כאב ותוספים תזונתיים הינם טיפולים בעלי תועלת נמוכה עבור חולים רבים, אך למרות זאת נפוצים מאוד בשימוש, כך לפי מאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine.

הכותבים מדווחים על תוצאות סקר שנערך מטעם ה-American College of Physicians, שהגדיר התערבויות בעלות ערך-גבוה כאלו בעלות פוטנציאל תועלת העולה על פוטנציאל הנזק והעלויות.

החוקרים שלחו בדואר האלקטרוני שאלונים ל-5,000 רופאים נבחרים וקיבלו 1,582 תשובות (32.3% היענות). הסקר ביקש מהרופאים לרשום שתי התערבויות שמאמינים כי רופאים פנימאים בוחרים לעיתים קרובות, שאינן צפויות להועיל לחולים. הם דירגו את 1,130 התשובות מהמדגם הראשוני של 1,829 תשובות (חלק מהרופאים סיפקו רק תשובה אחת במקום שתיים).

פחות משליש מהרופאים שהשיבו על השאלונים היו מומחים ברפואה פנימית ו-70% דיווחו כי השקיעו למעלה מ-74% מזמנם בטיפול בחולים. 57.1% עבדו בעיקר במרפאות אמבולטריות ו-13.2% עבדו במחלקות אשפוז.

השימוש בתרופות אנטיביוטיות, בעיקר לזיהומים בדרכי נשימה עליונות, הגיע לראש הרשימה, כאשר 27.3% מהרופאים זיהו זאת כטיפול שאינו מועיל לחולים.

החוקרים קיבצו יחדיו 8.6% מהתשובות שכללו טיפול אגרסיבי, לא-פליאטיבי, בחולים עם צפי תוחלת חיים מוגבלת. קטגוריה זו, שהייתה במקום השני ברשימת הטיפולים הלא-מועילים, כללה בעיקר אמצעים לטיפול בחולים הנוטים למות, דוגמת צינורות הזנה, הנשמה והחייאה; טיפולים למניעת סיבוכים בחולים עם צפי תוחלת חיים מוגבלת, דוגמת המודיאליזה או פרוצדורות לבביות פולשניות; וכימותרפיה בחולים עם ממאירות מתקדמת או גרורתית.

טיפולים תרופתיים לכאב כרוני, שכללו בעיקר אופיואידים ותרופות נרקוטיות, היו במקום השלישי, לאחר שצוטטו ע”י 8.6% מהמשיבים. במקום הרביעי ברשימת הטיפולים בעלי תועלת מעטה (4.9%) הופיעו תוספים תזונתיים, כולל ויטמין D, ניאצין, שמן דגים, סידן, מולטי-וויטמין וחומצה פולית.

בהמשך הרשימה ציינו רופאים טיפולים דוגמת סטטינים וטיפול להפחתת רמות שומנים בדם כמניעה ראשונית בקשישים (4.8%), וכן טיפול מונע במעכבי תעלות מימן (4.5%).

שבע ההתערבויות האחרות, שזכו לפחות מ-2% מקולות הרופאים, כללו התערבויות לא-תרופתיות להקלה על כאב, בעיקר כאבי גב; טיפול לסוכרת מעבר למטפורמין; טיפול לאוסטיאופניה ואוסטיאופורוזיס; טיפול תרופתי לדמנציה; טיפול יתר או טיפול לא-הולם ביתר לחץ דם; מרשם לתרופות חדשות יותר או תרופות מסחריות במקום גנריות; וסטרואידים, בעיקר לטיפול במחלה נשימתית.

Ann Intern Med. 2016;165;831-832

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה