אורתופדיה-פיזיותרפיה

חלק גדול ממקרי התמותה המיוחסים לתמותה לבבית פתאומית אינם נובעים מגורם לבבי (מתוך כנס ה-AHA)

מתוצאות מחקר חדש להערכת מקרי תמותה עקב מוות לבבי פתאומי (SCD או Sudden Cardiac Death), שהתבססו על נתיחות לאחר המוות, עולה כי 40% ממקרי התמותה הללו כלל אינם נובעים מסיבה לבבית.

החוקרים ערכו סקירה של כלל מקרי התמותה שדווחו למכון הפתולוגי בסן פרנסיסקו בין 1 בפברואר, 2011, ועד 1 במרץ, 2014. מבין 20,441 מקרי תמותה מדווחים, 525 כללו אבחנה של מוות לבבי פתאומי.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות היסטוריה רפואית, טיפול תרופתי, גליון הפרמדיק וקצב הלב, חקירת עדים/בני משפחה וממצאים בבדיקה לאחר המוות ובדיקת רעלים. שיעור הנתיחות לאחר המוות עמד על 83%.

מהנתונים עלה כי שיעורי היארעות מוות לבבי פתאומי היו שונים בין מינים ובין גזעים, כאשר הסיכון הגדול ביותר תועד בגברים שחורים ואילו נשים היספאניות היו בסיכון הנמוך ביותר. מקרי התמותה הנפוצים ביותר, שאינם על-רקע הפרעת קצב לב פתאומית, נבעו ממינון יתר סמוי או סיבה נוירולוגית.

מחלת עורקים כלילית נקשרה עם שליש ממקרי המוות הלבבי הפתאומי ו-57% ממקרי תמותה עקב הפרעת קצב לב פתאומית.

מבין 525 המקרים של מוות לבבי פתאומי, 293 (56%) נבעו מהפרעות קצב לב, 22 (4%) נבעו מגורמים לבביים אחרים ו-210 מקרים (40%) נבעו ממקור לא-לבבי. האתיולוגיות השתנו ממחלת עורקים כלילית כרונית (117 מקרי תמותה) לקרדיומיופתיה (53 מקרי תמותה) להיפרטרופיה (44 מקרי תמותה) ואספירציה/תשניק (חמישה מקרי תמותה).

החוקרים מציינים כי חשוב להכיר בכך שחלק גדול ממקרי דום לב אינם נובעים מאתיולוגיה ספציפית וישנה חשיבות רבה לאופן הגדרת היארעות מחלת לב כלילית משמעותית.

מתוך כנס ה-AHA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה