אורתופדיה-פיזיותרפיה

סיכון למוות לבבי פתאומי גבוה כפליים בגברים לעומת נשים (J Am Heart Assoc)

מנתוני מחקר Framingham Heart Study עולה כי בגברים סיכון גבוה לפחות כפליים לתמותה עקב מוות לבבי פתאומי בהשוואה לנשים, בכל קבוצות הגיל, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association.

מהתוצאות עולה עוד כי באלו עם מספר רב יותר של גורמי סיכון, וכן אלו עם לחץ דם גבוה בלבד, תועד סיכון מוגבר למוות לבבי פתאומי.

החוקרים עקבו אחר משתתפים במחקר Framingham Heart Study שלא סבלו ממחלות לב וכלי דם לפני הבדיקה הראשונה שלהם. מוות לבבי פתאומי הוגדר כתמותה המיוחסת למחלת לב כלילית בתוך שעה מהופעת תסמינים, ללא גורם סביר אחר למוות, כפי שנקבע ע”י פאנל של שלושה רופאים.

מדגם המחקר כלל 2,294 גברים ו-2,785 נשים, עם סך כולל של 160,396 שנות-אדם; 375 אובחנו עם מוות לבבי פתאומי, רובם לפני גיל 70. בגיל 45 שנים, הסיכון במהלך החיים עמד על 10.9% בגברים ועל 2.8% בנשים.

החוקרים זיהו קשר בין צבר גדול יותר של גורמי סיכון ובין סיכון מוגבר למוות לבבי פתאומי במהלך החיים. בכל גיל, הסיכון במהלך החיים למוות לבבי פתאומי בגברים עם שני גורמי סיכון ומעלה עמד על 12%.

מניתוח גורמי הסיכון הפרטניים עלה כי בכל הגילאים ובשני המינים, לחץ דם הינו מדד טוב יותר לסיכון למוות לבבי פתאומי, בהשוואה לגורם יחיד אחר. בגברים בגיל 45 שנים בקטגוריית לחץ הדם הגבוה ביותר (לחץ דם סיסטולי של 160 מ”מ כספית, לחץ דם דיאסטולי של 100 מ”מ כספית, או טיפול לאיזון לחץ דם) תועד הסיכון הגבוה ביותר למוות לבבי פתאומי במהלך החיים (16.3%).

החוקרים כותבים כי יוזמות עתידיות חייבות להתמקד בקבוצות חולים בסיכון ובפרט בגורמי הסיכון בעלי ההשפעה הגדולה ביותר בכל גיל: יתר לחץ דם בגברים בגיל 45, סוכרת באלו מעל גיל 65 ועישון באלו מתחת לגיל 65. בנוסף, נדרשת תשומת לב והתייחסות ראויה במקרים של נוכחות שניים מגורמי הסיכון המג’וריים, או יותר.

J Am Heart Assoc 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה