אורתופדיה-פיזיותרפיה

הערכת השפעות טיפול קרינתי למחלות ממאירות על התקנים לבביים (מתוך כנס ה-Heart Rhythm)

טיפול קרינתי לחולי סרטן עם התקנים לבביים מודרניים נמצא בטוח אך עשוי להשפיע על התפקוד של חלק מההתקנים, גם במקרים בהם אתר הקרינה רחוק משמעותית מההתקן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-HRS (Heart Rhythm Society).

בתקופה שבין 2012 ועד נובמבר 2015, החוקרים השלימו הערכה של ההתקנים לאחר כל מחזור טיפול קרינתי ב-43 חולים ופעם בשבוע בארבעה חולים עם ממאירות ערמונית. מנת הקרינה המצטברת בשתי הקבוצות עמדה על 44.9 Gy ו-57.8 Gy, בהתאמה. מבין כלל המשתתפים במחקר, 33 נשאו קוצב לב, 12 נשאו התקן ICD ושניים נשאו CRT-D.

קיבולת הסוללה, פעילות הלידים, חישה ורמות סף נותרו יציבים במהלך כל הטיפול הקרינתי. עם זאת, בשלושה חולים עם קוצב לב שקיבלו טיפול קרינתי לסרטן רקטום, ממאירות של רירית הרחם וממאירות של חלל הפה, ההתקן עבר ל-VVI-Fallback Mode במהלך אחד ממחזורי הטיפול הקרינתי. בחולה אחד הדבר אירע פעמיים.

בחולה אחד עם התקן Biotrionic חל מעבר לחישה יוני-פולארית, תופעה שבחולה התלוי בקוצב עלולה להיות בעייתית. במידה ולא מזהים זאת ולא משלימים חקירה של ההתקן שבוע מאוחר יותר הדבר עלול להוביל לאסיסטולה.

לאחר תכנות מחדש של התקן, לא תועדו סיבוכים נוספים. לא חלו פגמים בתפקוד ההתקן או הפסקה מוקדמת של פעילות הסוללה.

ההנחיות קובעות כי התקן לעולם לא יהיה ממוקם בשדה הקרינה, להגביל את האנרגיה ל-6-10 MV וכי מנת הקרינה המתפזרת המצטברת תוגבל ל-2 Gy. אנרגיה מעל לסף זה עלולה להוביל לנזקים להתקן.

מתוך כנס ה-Heart Rhythm

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • האם SBRT יעיל כמו ניתוח לטיפול בגרורות לריאות משנית לסרטן מעי גס ורקטום? (Int J Radiat Oncol Biol Phys)

    האם SBRT יעיל כמו ניתוח לטיפול בגרורות לריאות משנית לסרטן מעי גס ורקטום? (Int J Radiat Oncol Biol Phys)

    בחולים עם גרורות בודדות לריאות משנית לסרטן מעי גס ורקטום, הן קרינה סטראוטקטית (SBRT) והן טיפול ניתוחי הובילו לתוצאות דומות מבחינת הישרדות כוללת לאחר חמש שנים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Radiation Oncology. עם זאת, באלו שטופלו ניתוחיות תועדו שיעורי הישרדות ללא-התקדמות ושיעורי הישרדות ללא-מחלה טובים יותר, כמו גם מרווח זמן […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה