התערבות ייעודית לעובדי משרד מובילה להפחתת שעות ישיבה ועליה במסת שריר (Int J Epidemiol)

תכנית התערבותית ייעודית לעובדי משרד הובילה לירידה בזמני ישיבה ולוותה בהפחתת אחוז השומן בגוף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, המצטרפות לעדויות המצביעות על ההשפעות של ישיבה ממושכת על המצב הבריאותי.

התוצאים העיקריים של המחקר כללו את השינוי בזמני ישיבה, תקופות ישיבה ממושכת ומעברים מישיבה לעמידה במהלך המעקב לאחר חודש אחד.

המחקר כלל ארבעה מקומות עבודה, 19 משרדים (317 עובדים בסך הכול) שחולקו באקראי לקבוצות התערבות או ביקורת. ההתערבות כללה פגישה עם שגרירים מקומיים, תמיכה, שינויים סביבתיים, הרצאה וסדנה. זמני הישיבו נמדדו באמצעות מד אקטיגרפיה על הירך. משתתפים בקבוצת הביקורת קיבלו הוראה להתנהג כרגיל. במהלך המעקב נערכו מדידות לאחר חודש ולאחר שלושה חודשים.

מהתוצאות עולה כי לאחר חודש ולאחר שלושה חודשים זמני הישיבה היו נמוכים ב-71 ו-48 דקות ביום  עבודה בן שמונה שעות בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת. לאחר חודש אחד, מסםר תקופות הישיבה הממושכת היה קטן יותר (0.79- ליום עבודה בן שמונה שעות) ומעברים מישיבה לעמידה היו נפוצים יותר (עליה של 14%) בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת. לאחר שלושה חודשים, המגמות הללו נותרו על כנן.

לאחר שלושה חודשים, אחוז השומן בגוף היה נמוך ב-0.61 נקודות אחוז בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת.

החוקרים מסכמים וכותבים כי התכנית הייעודית, שהותאמה למקום העבודה, נמצאה יעילה בהפחתת זמני ישיבה וישיבה ממושכת וכן בהפחתת אחוז השומן בגוף והגדלת מספר מעברים מישיבה לעמידה.

Int J Epidemiol. Published online April 29, 2016

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

אובאיטיס שאינה זיהומית קשורה לשכיחות מוגברת של תחלואה נלווית פסיכיאטרית: ניתוח נתונים מתוכנית המחקר “All of Us”

מקור: Am J Ophthalmol
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|17/09/2026

מחקרים קודמים תיארו שיעורי חרדה ודיכאון גבוהים בחולי NIU, אך הם היו מוגבלים בגודל המדגם, בפיזור הגאוגרפי ובגיוון הדמוגרפי, ולא בחנו קשת רחבה של אבחנות פסיכיאטריות בגישת מקרה־ביקורת

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

תופעות לוואי של מערכת העיכול בקרב מטופלים הנוטלים זריקות לטיפול בסוכרת ובהשמנה: מנגנונים, שכיחות, השלכות ואסטרטגיות תזונתיות לטיפול

מקור: לימור בן חיים דיאטנית קלינית
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/09/2026

כמחצית מהמטופלים בטיפולים אינקרטינים יחוו תופעות לוואי במערכת העיכול, העלולות להשפיע על איכות החיים, ולקראת ארוחות החג ייתכן שהאתגר יהיה משמעותי אף יותר.

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן