אורתופדיה-פיזיותרפיה

הערכת השפעות הנחיות חדשות להחייאה במקרים של דום לב בבית החולים (BMJ)

דפיברילטור

שתי הנחיות חדשות בנוגע לטיפול במצבי החייאה דחיית מתן אפינפרין והימנעות ממכת חשמל שניה עשויות להביא להשפעות מעורבות על ההישרדות לאחר דום לבבי בבית החולים, כך עולה מתוצאות שני מחקרים חדשים, שפורסמו בכתב העת BMJ.

יישום ההמלצות החדשות למקרים של טכיקרדיה חדרית פרסיסטנטית/פרפור חדרים היה איטי, עם עליה מכ-25% למעט יותר מ-50% בתוך שבע שנים. עם זאת, העדו העדויות הברורות לתועלת מעיד כי ייתכן ואין מקום לאימוץ מלא של ההנחיות.

ה-AHA ממליץ כעת על מכת חשמל יחידה בתוך שתי דקות מעיסויי חזה בין נסיונות מכות חשמל, במטרה לצמצם את ההפרעות בעיסויים וממליץ על מתן אפינפרין לאחר מכת חשמל שניה. ה-ERC (European Resuscitation Council) ממליצים על מתן אפינפרין לאחר מכת חשמל שלישית.

החוקרים התבססו על נתוני GWTG-R (Get With The Guidelines-Resuscitation) להערכת הקשר בין מרווח הזמן מנסיון מכת חשמל ראשון לשני וההישרדות עד לשחרור מבית החולים של חולים שפיתחו דום לב בבית החולים.

בהשוואה למתן מכת חשמל שניה בשלב מוקדם, דחיית מכת חשמל שניה לוותה בשיעורים נמוכים משמעותית של חזרת דופק עצמונית, הישרדות לאחר 24 שעות והישרדות עד לשחרור מבית החולים.

מניתוח הנתונים לאחר תקנון עלה כי דחיית מכת חשמל שניה לא נקשרה בקשר מובהק עם הישרדות עד לשחרור מבית החולים. דחיית מכת חשמל שניה לא לוותה בשיפור בתוצאות בחולים עם טכיקרדיה חדרית/פרפור חדרים שאירעו בבית החולים.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את הגישה הטובה ביותר למתן מכות חשמל בחולים עם טכיקרדיה חדרית/פרפור חדרים.

במאמר שני שפורסם באותו גליון, החוקרים מצאו כי 51% מהחולים טופלו באפינפרין בתוך שתי דקות לאחר מכת החשמל הראשונה כלומר, בניגוד להנחיות ה-AHA ושיעור החולים שקיבלו טיפול מוקדם באפינפרין עלה מ-46% בשנת 2006 ל-60% בשנת 2012.

מתן אפינפרין מוקדם לווה בירידה של 52% בסיכויי ההישרדות, ירידה של 45% בסיכויי חזרה עצמונית של דופק וירידה של 52% בסיכויים לתוצאה תפקודית טובה.

ממצאים אלו עשויים להיות חשובים לאלו המנסחים את ההנחיות, רופאים ומחנכים העוסקים בטיפול בחולים אלו.

BMJ 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה