אורתופדיה-פיזיותרפיה

ה-FDA מפרסם אזהרת בטיחות חדשה לכל האופיואידים הכוללת אינטראקציות עם נוגדי דכאון , חסר באדרנל, וירידה בהורמוני מין

FDA

ה-FDA פרסם אמש אזהרת בטיחות באשר לשימוש בקבוצת תרופות האופיואידים לכאב. הסיכונים הפוטנציאליים כוללים אינטראקציות מסוכנות עם מס’ רב של תרופות, בעיות עם בלטות האדרנל וירידה ברמות הורמוני המין . האזהרות הללו יכללו לפי דרישת ה-FDA בעלוני התרופות.


  • אינטראקציות עם תרופות נגד דכאון ומיגרנה –  לפי ה-FDA אינטראקציות אלה עלולות לגרום לריאקציות במערכת העצבים המרכזית המוכרות כ”סינדרום’סרוטונין ‘, אשר גורם לרמות גבוהות של סרוטונין להצטבר במוח ולהיווצרות רעילות.  מקרים של סינדרום סרוטונין דווחו למערכת ה=FARES של ה-FDA בתכיפות גבוהה יותר בקשר לשימוש עם האופיואיד פנטאניל ומתדון במינונים המומלצים. לכן, ה-FDA דורש הכנסת הצהרה חדשה בפרק האזהרות ונקיטת אמצעי זהירות בעלון התרופה לתרופות אלה.. באופיואידים מסויימים, לרבות טראמדול, טאפנטאדול ומפרידין כבר מופיעה האזהרה על סינדרום סרוטונין. בנוסף, דווחו מקרים כאלה עם אופיואידים אחרים, ולכן יבוצעו גם עדכונים בעלוני התרופות שלהם באשר לסידרום סרוטונין.  מטופלים הנוטלים אופיואידים ביחד עם תרופות סרוטונרגיות צריכים לפנות לייעוץ רפואי מיידי במידה והם מפתחים סימפטומים כמו חרדה, הזיות, קצב לב מוגבר, חום, הזעה מוגברת, רעד, עיוות או נוקשות שרירים, בעיות קורדינאציה, בחילות, הקאות או שלשול.  הסימפטומים מתחילים בדר”כ בתוך שעות ספורות עד מס’ ימים של נטילת אופיואיד ביחד עם תרופה נוספת שמעלה את האפקט של סרוטונין במוח, אך הסימפטומים עשויים גם להופיע מאוחד יותר, בעיקר לאחר העלאת מינונים. 


  • נטילת אופיואידים עלולה להוביל למצבים נדירים אך רציניים שבהם בלוטת האדרנל אינה מייצרת כמויות מתאימות של הורמון הקורטסול : הורמון הקורטיסול מסייע להגיב למצבי לחץ. ה-FDA דורש הוספת הצהרה חדשה על חסר באדרנל בסעיף האזהרות ונקיטת אמצעי זהירות בעלוני כל האופיואידים. מטופלים צריכים לפנות לעזרה רפואית במידה והם חווים סימפטומים של חסר באדרנל הכוללים בחילות, הקאות, איבוד תיאבון, סחרחורת , חולשה, עייפות או לחץ דם נמוך.


  • שימוש ארוך טווח באופיואידים עלול להיות קשור לרמות נמוכות של הורמוני מין – הסימפטומים כוללים עניין מופחת במין, אימפוטנציה, או חוסר פוריות. ה-FDA סקר את הספרות הרפואית שבה בוצעה הערכה של רמות מין במטופלים הנוטלים אופיואידים באופן כרוני. עם זאת, בכל המחקרים הללו היו מגבלות שמקשות על קביעה אם הסימפטומים הללו נגרמו ע”י אופיואידים או גורמים אחרים. בעלונים של מס’ אופיואידים כבר מוצגות אזהרות על סיכון אפשרי, וה-FDA מוסיף כעת מידע עקבי לסעיף תופעות הלוואי בכל עלוני האופיואידים. ה-FDA ממליץ למטופלים הנוטלים אופיואידים אשר חשים סימפטומים של תשוקה מינית ירידה, אימפוטנטיות, הפרעות זקפה, העדר וסת או חוסר פוריות ליידע את הרופא המטפל.  

ברקע מציינת הודעת ה-FDA שאופיואידים הם תרופות מרשם עוצמתיות אשר עשויות לשלוט בכאב כאשר טיפולים ותרופות אחרים אינם מסוגלים לספק הקלה מספקת. עם זאת, אופיואידים נושאים בחובם גם סיכונים רציניים לרבות שימוש לא הולם והתמכרות, מינוני יתר ותמותה.

התרופות האופיואידיות מחולקות ל-2 קטגוריות עיקריות: שיחרור מיידי (IR) אשר יש להשתמש בהן מידי 4-6 שעות ושיחרור מושהה/ארוכות טווח (ER/LA) שאותן יש לקחת פעם או פעמיים ביום, בהתאם לסוג התרופה הספציפי והמטופל.

המלצות ה-FDA לצוות הרפואי:

סינדרום סרוטונין : על הצוות הרפואי להפסיק את הטיפול באופיואידים ו/או השימוש בתרופות האחרות במידה ויש חשש לסינדרום סרוטונין.

חסר באדרנל :

הצוות הרפואי צריך לבצע בדיקות איבחון במידה וקיים חשש לחסר באדנרל. במידה ואבחנה זו אומתה, יש לטפל בקורטיקוסטירואידים ולגמול את המטופל מאופיואידים, במידת ואפשרי. במידה וניתן להפסיק את הטיפול באופיואידים, יש לעקוב אחר תפקוד האדרנל בכדי לקבוע אם ניתן להפסיק את הטיפול בקורטיקוסטירואידים .

רמות נמוכות של הורמוני מין :

על הצוות הרפואי לבצע בדיקות מעבדה במטופלים המציגים את הסימפטומים שצויינו.

להודעה המלאה של ה-FDA

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מגוון האפשרויות העומדות לפני המטופלות שלך לטיפול בכאבי מחזור ( Pharmacy Times )

    מגוון האפשרויות העומדות לפני המטופלות שלך לטיפול בכאבי מחזור ( Pharmacy Times )

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3, תחום רוקחות: דיסמֵנוֹריאה (Dysmenorrhea) מצב המאופיין בכאבי ווסת חזקים, מביא לעתים קרובות להשלכות רגשיות, פיזיולוגיות ובריאותיות מזיקות. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy מציעה כי טיפול בדיסמנוֹריאה מחייב גישה רב-גונית, החל מהתערבויות תרופתיות ועד התאמות אורח חיים,

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: שימוש בסיגריות אלקטרוניות במתבגרים ומבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: שימוש בסיגריות אלקטרוניות במתבגרים ומבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לעוד פרק של “שבירת מיתוסים”. האם סיגריות אלקטרוניות יכולות להוות תחליף בטוח יותר למעשנים, או שמא הן מהוות סכנה חדשה, במיוחד כשמדובר במתבגרים?  נבחן את היתרונות והחסרונות של השימוש בסיגריות אלקטרוניות, נעסוק בהשפעות הבריאותיות, ונשאל האם באמת מדובר בפתרון יעיל לגמילה מעישון, או בסיכון נוסף לחברה.  פרופסור רז מתייחס לשלל ההיבטים בנושא […]

  • צריכת אלכוהול קבועה לאחר גיל 60 מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    צריכת אלכוהול קבועה לאחר גיל 60 מלווה בסיכון מוגבר לתמותה מוקדמת (JAMA Netw Open)

    במבוגרים מעל גיל 60 שנים הנוהגים לשתות אלכוהול על-בסיס קבוע ייתכן סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, בעיקר בעקבות מחלות ממאירות או מחלות לב וכלי דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לאחרונה מומחים חשפו פגמים בביצוע מחקרים קודמים שהובילו לטענה הרווחת לפיה צריכת אלכוהול מתונה של […]

  • האם מחלת צליאק מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר לידה? (Front Psychiatry)

    האם מחלת צליאק מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר לידה? (Front Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Psychiatry עולה קשר בין מחלת צליאק ובין סיכון מוגבר להתפתחות דיכאון לאחר לידה, כאשר בחולים עם שינויים גנטיים שנקשרו עם מחלת צליאק לוו בסיכון מוגבר להתפתחות דיכאון לאחר לידה. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון קשר סיבתי אפשרי בין מחלת צליאק ובין דיכאון לאחר לידה באמצעות ניתוח רנדומיזציה […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    האם טיפול ב-Semaglutide עשוי לסייע בהפסקת עישון? (Ann Intern Med)

    בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 שטופלו ב- Semaglutideתועדו סיכויים נמוכים יותר לקבלת טיפול רפואי בשל תלות בטבק, בהשוואה לתרופות אחרות המשמשות לאיזון רמות הסוכר בדם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.  ממצאי המחקר מציעים כי טיפול ב- Semaglutide עשוי לסייע במאמצים להפסקת עישון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי בחולים עם דיכאון שטופלו בנוגדי-דיכאון במהלך שישה חודשים לפני ניתוח החלפה מלאה של הירך או הברך תועד שיפור גדול יותר בתוצאות לאחר שנתיים, בהשוואה לחולים עם דיכאון שלא קיבלו טיפול בנוגדי-דיכאון טרם ההתערבות הניתוחית. החוקרים מאוסטרליה השלימו מחקר רטרוספקטיבי שהתבסס על נתונים אודות 1,792 […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה