אורתופדיה-פיזיותרפיה

נתונים חדשים קובעים כי משמרות ארוכות יותר של מתמחים בכירורגיה אינן מעלות סיכון לפגיעה בבטיחות הטיפול בחולים (N Engl J Med)

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, שעוררו מחלוקת רבה, מהם עולה כי משמרות ארוכות יותר של מתמחים בכירורגיה ומנוחה מעטה יותר בין משמרות אינן צפויות להשפיע משמעותית על מדדי בטיחות הטיפול בחולים.

המחקר האקראי כלל 117 תכניות התמחות בכירורגיה כללית במהלך השנים 2014-2015 והוא מהווה נסיון להקל על מגבלת שעות העבודה שכפה ה-ACGME (Accreditation Council for Graduate Medical Education) במהלך 13 השנים האחרונות. הכללים נועדו למנוע עבודת-יתר של מתמחים תוך חשיפה המטופלים לטעויות בטיפול.

מחקר FIRST, קיצור של Flexibility in Duty Hour Requirements for Surgical Trainees, קיבל מימן מה-ACS (American College of Surgeons), ACGME ו-ABS (American Board of Surgery).

117 תכניות ההתמחות שנכללו במחקר כללו 151 בתי חולים. מחצית מתכניות ההתמחות חולקו לקבוצה בה הקפידו על מגבלת שעות העובדה שהנחה ה-ACGME והמחצית השניה חולקה לקבוצה של מדיניות גמישה יותר. בשתי הקבוצות המתמחים לא יכלו לעבוד למעלה מ-80 שעות בשבוע בממוצע לאורך ארבעה שבועות. כל המתמחים קיבלו יום מנוחה אחד כל שבעה ימים, ולא היו בכוננות בתדירות שעולה על כל לילה שלישי.

עם זאת, המשתתפים בקבוצת המדיניות הגמישה יכלו לוותר על הדרישות האחרות של ה-ACGME בנוגע למשך המשמרת והפסקות מנוחה. מתמחים בשנה הראשונה יכלו לרשום היקף עבודה מקסימאלי של 16 שעות בקבוצת המדיניות הסטנדרטית וכל יתר המתמחים יכלו לעלות מעבר למגבלה 28 שעות. בקבוצת המדיניות הגמישה לא הקפידו גם על דרישת מנוחה מינימאלית של שמונה שעות בין משמרות או על מנוחה של לפחות 14 שעות לאחר עבודה במהלך 24 שעות ברציפות.

התוצא העיקרי של המחקר היה שיעור החולים הכירורגיים שהלכו לעולמם או פיתחו סיבוכים חמורים בתוך 30 ימים. בהיבט זה לא היו הבדלים מעשיים בין קבוצות המדיניות הנוקשה (9%) ומדיניות גמישה (9.1%). דמיון זה נותר גם כאשר מדובר היה בניתוחי דחופים או אלקטיביים, ניתוחים של חולים מאושפזים או אמבולטורים או חולים בסיכון גבוה או לא בסיכון גבוה. באשר לתוצאים משניים דוגמת אלח-דם, ניתוח חוזר לא-מתוכנן וזיהומים באתר הניתוח, בשתי הקבוצות תועדו שיעורים דומים.

מממצאים אלו עולה כי גמישות מדיניות שעות עבודה של מתמחים הינה בטוחה מבחינת הטיפול בחולים.

החוקרים השלימו גם סקר של המתמחים באמצע השנה האקדמית 2014-2015 להערכת מחשבותיהם בנושא, ובעיקר, לבחון את איכות ההכשרה והתחושה הכללית שלהם. מהנתונים עלה כי מתמחים בתכניות גמישות לא היו פחות שבעי רצון מהחוויה הלימודית שלהם בהשוואה לאלו בתכניות סטנדרטיות (11% לעומת 10.7%, בהתאמה). חוסר שביעות רצון מהמצב בכללותו היה פחות או יותר דומה (14.9% עם תכנית גמישה לעומת 12% מאלו בתכנית סטנדרטית).

החוקרים זיהו הבדלים משמעותיים בין מתמחים בשתי הקבוצות. אלו בתכניות שהתירו משמרות ארוכות יותר נטו פחות להתייחס להשפעה שלילית של שעות העבודה על בטיחות הטיפול בחולים, רצף הטיפול ונושאי הכשרה דוגמת רכישת כישורי ניתוח. הם גם נטלו פחות לדווח על יציאה באמצע ניתוח, פספוס ניתוח או העברת סוגיה פעילה לטיפול של רופא אחר.

עם זאת, אותם מתמחים נטו יותר להביע חוסר שביעות רצון מההשפעה של משמרות ארוכות על הזמן שלהם עם המשפחה והחברה, תחביבים, מנוחה ומצב בריאותי.

N Engl J Med

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה ונוירופתיה עלולים לקצר את תוחלת החיים בקשישים (J Am Geriatrics Society)

    אובדן שמיעה תלוי-גיל ונוירופתיה היקפית בקשישים מקצרת את תוחלת החיים הן באופן ישיר והן באופן עקיף דרך השפעה על שיווי משקל ויציבות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 793 קשישים ממרפאות ראשוניות שלקחו חלק במחקרי OKLAHOMA Studies בשנת 1999. המשתתפים השלימו […]

  • האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    מתן מורפין תוך-תקאלי במהלך ניתוח או לידה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לבחילות והקאות לאחר-ניתוח, גרד ואצירת שתן, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Anaesthesia. החוקרים בחנו את הנתונים מ-168 מחקרים שכללו 9,917 משתתפים שעברו ניתוחים שונים או לידה תחת הרדמה כללית או ספינאלית. הם ערכו השוואה בין חולים שקיבלו מורפין […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    מנתונים חדשים שפרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (Centers for Disease Control and Prevention) עולה כי בין השנים 1994 עד 2003, תשעה חיסוני שגרה בילדות מנעו למעלה מ-1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית. החוקרים בחנו את הנתונים הארציים להערכת התועלת הבריאותית והכלכלית של תשעה חיסונים שנכללו בתכנית החיסונים לילדים של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC’s Vaccines […]

  • ביקור אצל רופא משפחה זמן קצר לאחר ניתוח עקב מחלה ממארת עשוי להפחית שיעורי תמותה (JAMA Surgery)

    ביקור אצל רופא משפחה זמן קצר לאחר ניתוח עקב מחלה ממארת עשוי להפחית שיעורי תמותה (JAMA Surgery)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery עולה כי ביקור אצל הרופא המטפל בתוך 90 ימים מניתוח עקב מחלה ממארת מלווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר בקשישים, כאשר בקרב אלו שביקור אצל הרופא המטפל תועדו שיעורי תמותה של 0.3% לעומת שיעורי תמותה של 3.3% בקרב אלו שלא פנו לרופא המשפחה. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל 2,566 חולים בגילאי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה