אורתופדיה-פיזיותרפיה

יתרונות החלפת זמן ישיבה בסוגים שונים של פעילות גופנית (Med Sci Sports Exerc)

הליכה פעילות גופנית

במאמר שפורסם בכתב העת Medicine & Science in Sports & Exercise מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי גישות התערבות להגברת פעילות גופנית במבוגרים מתמקדות לעיתים קרובות בפעילות אירובית, אך מהנתונים עולה כי להפחתת זמן ישיבה והחלפתו בסוגים שונים של פעילות גופנית חשיבות רבה, בפרט במבוגרים שאינם פעילים גופנית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישיבה ממושכת זוהתה כגורם סיכון חשוב לתמותה מוקדמת, אך היקף התועלת עקב החלפת זמן ישיבה בפעילות גופנית או פעילות יומיומית אינה ידועה.

החוקרים עקבו אחר 154,614 מבוגרים בגילאי 59-82 שנים במחקר National Institutes of Health-AARP Diet and Health Study ללא מחלות כרוניות מג’וריות בתחילת המחקר ומסרו מידע מפורט אודות זמני ישיבה, פעילות גופנית ופעילות יומיומית. מודל סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין החלפת זמני ישיבה ובין סוגים שונים של פעילות גופנית, עם מודלים שונים במשתתפים פחות פעילים ויותר פעילים.

במהלך 6.8 שנות מעקב תועדו 12,201 מקרי תמותה. זמן ישיבה ממושך יותר (12 שעות ומעלה לעומת עד 5 שעות) לווה בסיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה ותמותה קרדיווסקולארית. במבוגרים פחות פעילים גופנית (פחות משעתיים ביום של פעילות כוללת), החלפת שעה יומית של ישיבה בפעילות גופנית לוותה בירידה בשיעורי תמותה מכל-סיבה הן עם פעילות גופנית (יחס סיכון של 0.58) והן עם פעילות יומיומית (יחס סיכון של 0.70), כולל מטלות בבית, עבודה בגינה והליכה יומית. בקרב משתתפים פעילים יותר (פעילות כוללת של שעתיים ביום), החלפת זמן ישיבה בפעילות ייעודית לוותה בשיעורי תמותה נמוכים יותר (יחס סיכון של 0.91), אך לא כך היה עם פעילות יומיומית (יחס סיכון של 1.0). תוצאות דומות תוארו עבור תמותה קרדיווסקולארית.

Med Sci Sports Exerc. 2015;47(9):1833-1840

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה