אורתופדיה-פיזיותרפיה

שני דיווחים קובעים כי על תוצאות טובות יותר להחייאה על-ידי עובר אורח בהשוואה לאנשי צוות רפואי (JAMA)

משני מחקרים חדשים, שפורסמו במהלך חודש יולי בכתב העת Journal of the American Medical Association, עולות עדויות נוספות לפיהן התערבות מוקדמת על-ידי עובר אורח עשויה להביא לשיפור התוצאות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, בפרט בהשוואה להתערבויות על-ידי צוותי רפואה דחופה.

במחקר הראשון אספו החוקרים נתונים אודות קרוב ל-5,000 חולים בצפון קרולינה עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים, ומצאו כי שיעורי ההישרדות עד לשחרור היו גבוהים פי שלוש לאחר מאמצי החייאה שהחלו ע”י עוברי אורח עם שימוש בדפיברילטור, בהשוואה להתערבויות שהחלו ע”י אנשי צוות רפואה דחופה. שיעורי ההישרדות היו גבוהים יותר משמעותית לאחר אמצעי החייאה ע”י עוברי אורח ודפיברילטור ע”י המגיבים הראשונים (24.2%) ולאחר החייאה ודפיברילטור שניתנו רק ע”י המגיבים הראשונים (25.2%) בהשוואה להתחלת התערבות ע”י אנשי צוות רפואה דחופה (15.2%).

המחקר מיפן, שכלל למעלה מ-167,000 משתתפים ביפן, הדגים ממצאים דומים. מהנתונים עלה כי לאחר עיסויי חזה ע”י עובר אורח, שיעורי ההישרדות ללא פגיעה נוירולוגית היו גבוהים יותר משמעותית. בנוסף, כאשר השימוש בדפיברילטור נעשה ע”י עובר אורח תועדו שיעורי הישרדות גבוהים כפליים, בהשוואה לשיעורי ההישרדות כאשר השימוש בדפיברילטור נעשה ע”י אנשי צוות רפואה דחופה, ושילוב דפיברילטור ע”י עוברי אורח ואנשי צוות רפואה דחופה לווה בשיעורי הישרדות גבוהים פי 1.5, בהשוואה לשימוש בדפיברילטור ע”י אנשי צוות רפואה דחופה בלבד.

בסיכומו של דבר, מדובר בממצאים מרשימים והחוקרים מאמינים כי יש לקדם את הנושא, עם התחלת טיפול מוקדם ככל הניתן בחולים שפיתחו דום לב, מאחר והדבר צפוי להביא לשיפור הישרדותי. הם מאמינים כי הממצאים עשויים לעודד אחרים לחפש אחר דרכים לקיצור הזמן מהופעת דום הלב ועד התחלת טיפול.

JAMA 2015; 314

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה