אורתופדיה-פיזיותרפיה

השינויים שהובילו לעליה בשיעורי ההישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית חולים בשבדיה (Eur Heart J)

דפיברילטור

במאמר שפורסם בכתב העת European Heart Journal מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי בשבדיה חלה עליה של כפליים בשיעורי ההישרדות 30 ימים לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית החולים. העלייה הבולטת ביותר תוארה בחולים שנמצאו עם הפרעת קצב המתאימה למכת חשמל ובאלו שאושפזו לאחר חזרה עצמונית של הדופק.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לתאר את השינויים בתוצאות ונסיבות החייאה בטיפול בחולים עם דום לב מחוץ לכותלי בית החולים בשבדיה.

הם אספו נתונים אודות קרוב ל-60,000 מקרים של דום לב מחוץ לכותלי בית החולים שדווחו למאגר Swedish Cardiac Arrest Register בין 1992-2011. מספר המקרים המדווח עלה מ-27 (1992) ל-52 (2011). 

החוקרים מדווחים על עליה בשיעור המקרים בנוכחות עדים, מאמצי החייאה לפני הגעת צוות רפואי ועליה בזמן התגובה של שירותי רפואה דחופה. עוד נרשמה ירידה בעיכוב בין קריסת החולה ועד קריאה לצוות רפואי בכל החולים ובזמן שבין קריסת החולה ועד מתן מכת חשמל בחולים שאובחנו עם פרפור חדרים. שיעור החולים שזוהו עם פרפור חדרים ירד מ-35% ל-25%.

שיעורי ההישרדות לאחר שלושים ימים עלו מ-4.8% (1992) ל-10.7% (2011), בפרט בחולים שנמצאו עם קצב לב מתאים למכת חשמל וחולים בהם תועדה חזרה עצמונית של הדופק בעת האשפוז לבית החולים. מבין החולים שאושפזו עם חזרה עצמונית של הדופק בשנים 2008-2011, 41% הופנו להיפותרמיה תרפויטית ו-28% עברו צנתור כלילי. מבין החולים ששרדו לאחר 30 ימים בשנים 2008-2011, ב-94% התפקוד המוחי תאם לקטגוריה 1 או 2 בעת השחרור מבית החולים והתוצאות היו אף טובות יותר במידה והחולים נמצאו בקצב לב המתאים למכת חשמל.

החוקרים מסכמים וכותבים כי השיפור בשיעורי ההישרדות לאחר דום לב מחוץ לכותלי בית החולים נובע ברובו משיפור כל החוליות בשרשרת ההישרדות.

Eur Heart J. 2015;36(14):863-871

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה