אורתופדיה-פיזיותרפיה

קריאה למאבק בירידה הקוגניטיבית באוכלוסייה המזדקנת והמלצות מעשיות לשמירת התפקוד הקוגניטיבי (דו”ח IOM)

אנשים מבוגרים יכולים לעשות משהו במטרה להיאבק עם הירידה ההדרגתית של התפקוד הקוגנטיבי שמתרחשת באופן טבעי ככל שהגיל עולה, כך מכריז המכון האמריקאי לרפואה (IOM) בדו”ח חדש שהוא מפרסם השבוע.  הועדה מטעם  ה-IOM טוענת כי מלבד מקרים הקשורים להשפעה של מחלות נוירולוגיות כמו אלצהיימר, אנשים מכל הגילים יכולים וצריכים לפעול ב-3 מסלולים בכדי לקדם או לשמר את בריאותם הקוגניטיבית:


  • להיות פעילים מבחינה גופנית

  • להפחית ולשלוט בגורמי סיכון קרדיווסקולריים לרבות לחץ דם גבוה, סוכרת ועישון

  • לקיים שיחות וסקירות קבועות עם אנשי מקצוע בתחום הבריאות אודות מצבי בריאות ותרופות אשר עלולים להשפיע לרעה על התפקוד הקוגניטיבי.

ל-3 פעולות אלה יש את העדויות הטובות ביותר לקידום ושימור בריאות קוגניטיבית , מסבירה ועדת ה-IOM . פעילויות אחרות שעשויות לסייע כוללות :


  • להיות פעיל מבחינה חברתית ואינטלקטואלית ולהמשיך לחפש הזדמנויות ללמוד דברים חדשים

  • לשאוף לשינה תקינה ובמקרה הצורך להתייעץ עם אנשי מקצוע במקרה של הפרעות שינה.

  • לפעול למניעת ירידה חדה ופתאומית של תפקוד קוגניטיבי (כמו דליריום) הקשורה עם טיפולים תרופתיים או אשפוז.

  • לבדוק בזהירות מוצרים המשווקים לצרכנים במטרה לשמר בריאות קוגניטיבית כמו תרופות, תוספים טבעיים ואימון קוגניטיבי .

מחברי הדו”ח מעירים שעדיין לא ברור אם גירוי קוגניטיבי כמו אימון פורמלי או פעילויות יום יומיות כמו להרכיב פאזלים, קריאה, או ללמוד נגינה על כלי מוזיקלי עשויים לשמר או לשפר את התפקוד המוחי באופן שעשוי להשפיע על התפקוד היום יומי.  המחברים מציינים שתוצאות המחקרים שבחנו פעילויות אלה לא היו עקביות.

גם לגבי התועלת של צריכת תוספי ויטמינים קיימת עדות מוגבלת , מציינים מחברי הוד”ח והם טוענים שהספרות הרפואית אינה מספקת עדות משכנעת שהתערבות כזו עשויה למנועה ירידה קוגניטיבית.

הדו”ח ממליץ על כך שרשויות פדרליות ירחיבו את המחקר על גורמי הסיכון וההגנה המשפיעים על פגיעה/מניעה של תפקוד קוגניטיבי במבוגרים. הדו”ח קורא גם לאירגונים ולסקטור הפרטי לחקור ולפתח כלים ושיטות למניעת הירידה בבריאות הקוגניטיבית באוכלוסייה המזדקנת.

המחברים מסכמים בכך שככל שהאוכלוסייה הולכת ומזדקנת, לפגיעה הקוגניטיבית הקשורה לגיל תהיה השפעה הולכת וגדלה , והחשש מ”צונאמי כסף” הולך וגדל, ולכן על החברה להיערך לכך ולהביא את המאבק בפגיעה הקוגניטיבית הקשורה לגיל למרכז הבמה.  

לדו”ח המלא

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תסמיני מנופאוזה חמורים מלווים בסיכון מוגבר לליקוי קוגניטיבי בגיל מתקדם (Menopause)

    תסמיני מנופאוזה חמורים מלווים בסיכון מוגבר לליקוי קוגניטיבי בגיל מתקדם (Menopause)

    תסמינים חמורים של מנופאוזה, דוגמת גלי חום ומצב רוח דיכאוני, מלווים בסיכון מוגבר לליקוי קוגניטיבי קל בנשים לאחר-מנופאוזה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Menopause. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חשוב לזהות גורמי סיכון אפשריים התורמים להתפתחות ליקוי קוגניטיבי, דוגמת תסמיני מנופאוזה. זיהוי מוקדם של גורמי סיכון אלו עשוי לסייע במניעה וטיפול בזמן בהפרעות […]

  • אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    אסתמה מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (J Allergy Clin Immunol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי אסתמה מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת אלצהיימר. חוקרים מטאיוואן מצאו כי בחולי אסתמה שיעורים גבוהים יותר של מחלת אלצהיימר ולכן החוקרים מוויסקונסין ביקשו כעת לבחון אם מגמה דומה קיימת בארצות הברית. המחקר כלל מדגם אקראי של 20% מהמטופלים במאגר Medicare בין השנים […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: אבחון, מניעה וטיפול באלצהיימר

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: אבחון, מניעה וטיפול באלצהיימר

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “שבירת מיתוסים”. היום נעסוק באחת המחלות המאתגרות והמורכבות ביותר – אלצהיימר. פרופסור איתמר רז יציג בפנינו את השיטות המתקדמות לאבחון המחלה, על הבעיות באבחון, גורמי סיכון וגנטיקה ועל הדרכים למניעת הידרדרות מהירה כמו גם על טיפולים חדשים הזמינים למטופלים. פרק חשוב ומלא בידע קריטי, הצטרפו אלינו לשיחה מרתקת! בחסות בלתי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: יורוליטין A בטיפול באלצהיימר

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: יורוליטין A בטיפול באלצהיימר

    פרופ’ רז מציג מחקר שבחן מתן יורוליטין A במודל אלצהיימר בעכברים, בו נמצא כי החומר עשוי למנוע שקיעה של עמילואיד בטא במח, ולהביא לעיכוב בהתפתחות המחלה. הטיפול לא נוסה בבני אדם, אך זמין לנטילה כתוסף מזון, ולכן פרופ’ מציע כי ניתן לשקול לקחת אותו כתוסף באנשים הנמצאים בסיכון גבוה לאלצהיימר. לטיפ בנושא שינה ופינוי זבל […]

  • הקריטריונים החדשים לאבחון אלצהיימר כוללים גם אבחון מבוסס ביומרקרים

    הקריטריונים החדשים לאבחון אלצהיימר כוללים גם אבחון מבוסס ביומרקרים

    אגודת האלצהיימר, גוף בינלאומי שמוקדש לטיפול, תמיכה ומחקר במחלה, פרסם הלילה קריטריונים חדשים לאבחון ואיפיון המחלה, ולקביעת דרגות חומרתה, והם כוללים לראשונה גם אבחון המבוסס על סמנים ביולוגיים. ראשי האיגוד הנוירולוגי בישראל: "מדובר במהפיכה באבחון המחלה. שונו הקריטריונים הבינלאומיים לאבחון אלצהיימר ולקביעת דרגות המחלה: מאבחון קליני בלבד, לאבחון המבוסס גם על סמנים ביולוגים, בדומה לאבחון מחלות אחרות, כמו: סרטן, מחלות לב וסוכרת"

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה