במאמר שפורסם בכתב העת Journal of National Cancer Institute מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה קשר בין צריכת קפה מוגברת ובין ירידה מתונה בסיכון למלנומה.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מלנומה עורית הינה הממאירות החמישית בשכיחות בארצות הברית. גורמי סיכון הפיכים, למעט חשיפה לקרינה אולטרה-סגולה, אינם מובנים היטב. קפה מכיל מספר מרכיבים פעילים העשויים להשפיע על הסיכון להתפתחות מלנומה. עם זאת, אין נתונים אפידמיולוגים בנושא.
החוקרים בחנו את היקף צריכת קפה בתחילת המחקר באמצעות שאלוני תזונה במחקר National Institutes of Health AARP. מבין 447,357 משתתפים ללא ממאירות בתחילת המחקר, 2,904 אובחנו עם מלנומה ממארת במהלך מעקב בן 4,329,044 שנות-אדם, עם חציון של 10.5 שנות מעקב.
מהתוצאות עולה קשר הפוך בין קטגוריית צריכת הקפה הגבוהה ביותר ובין מלנומה ממארת (4 כוסות ביום ומעלה, יחס סיכון של 0.80). הקשר הנ”ל היה מובהק סטטיסטית עם צריכת קפה המכיל קפאין (4 כוסות קפה ומעלה ביום, יחס סיכון של 0.75), אך לא עם קפה נטול-קפאין.
החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת צריכת קפה ומרכיביו, בעיקר קפאין, ובין הסיכון למלנומה.
J Natl Cancer Inst. 2015;107(2)
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!