אורתופדיה-פיזיותרפיה

הנשיא אובמה מתכנן השקעה של 215 מיל’ $ בתקציב 2016 לקידום רפואה מותאמת אישית (מדסקייפ, NEJM)

הנשיא אובמה הציג בנאום “מצב האומה” האחרון שלו בינואר 2015 את תכניתו לקידום הרפואה המותאמת אישית (Precision Medicine ) באמצעות פעילויות מחקר ואחרות, ולצורך כך גם נבנתה הצעת תקציב בסך של 215 מיל’ $ לשנת 2016 .  נראה שלתכנית זו יזכה אובמה לתמיכה מ-2 המפלגות בקונגרס.

בין הפרויקטים המתוכננים להתבצע במסגרת התכנית לקידום הרפואה המותאמת אישית כלול גם מחקר שיכלול קבוצת מעקב של 1 מיליון מטופלים שתאפשר קבלת נתונים ארוכי טווח. באמצעות מחקר זה, ושימוש בפרויקט הגינום הכוונה ליצור תכנית מחקרית רחבת היקף שתעודד גישות לרפואה מותאמת אישית, תבחן אותם ולבסוף תעשה בהם שימוש בכדי לבנות עדויות מוכחות ומדריך קליני יישומי. כך מסביר ד”ר קולינס, אשר גם פרסם מאמר מערכת ב-NEJM בנושא.

בקשת הנשיא כוללת גם 130 מיל’ $ עבור משרד הבריאות לטובת פיתוח קבוצת עוקבה ו-70 מיל’ $ למכון הלאומי לסרטן במטרה ליצור ביומרקרים גנומיים וסמנים אבחנתיים ופרוגנוסטיים בנוסף לטיפולים מותאמים אישית. ההצעה כוללת גם 10 מיל’ $ לטובת ה-FDA במטרה לסייע בפיתוח מדיניות שתאפשר סקירה אפקטיבית ומהירה של רצפים גנטיים.

קבוצת העוקבה שתמנה 1 מיליון מטופלים תשמש בכדי לחקור את כל המחלות, אך המיקוד יהיה בסרטן. ההתמקדות בסרטן היא טבעית מכיוון שזאת המחלה הנמצאת בשלב המתקדם והמוביל של רפואה מותאמת אישית. הנתונים שייאספו במסגרת מחקר העוקבה יכללו מידע רפואי ופרופיל מיקרוביומי, סביבתי ומידע אודות אורח חיים, לרבות גם מידע שיתקבל ממכשור רפואי אישי וחיישנים.  

מאגר המידע יהיה נגיש לחוקרים שיימצאו כמתאימים וכנראה שגם ניתן יהיה לעשות בו שימוש ע”י התעשייה הפרמצבטית, הטכנולוגית והאבחנתית.

התוצאות הראשונות של מחקר העוקבה יהיו בתחום הפרמקוגנומיקה – היינו מציאת התרופה הנכונה במינון הנמוך לאדם הנכון, ולבחון זאת בפועל.  ד”ר קולינס מציין שעד כה ה-FDA אישר כבר כ-100 תרופות שההתוויה שלהן כוללת בדיקות DNA לפני השימוש, דבר שלא נעשה בפועל כיום בגלל מגבלות ובעיות לוגיסטיות.  לדעת קולינס מאגר המידע שיוקם עבור 1 מיליון אנשים יהיה מסוגל לספק מידע כזה שיאפשר לרופא לבחור על בסיס פרופיל גנטי את התרופה הנכונה לחולה הספציפי.

לכתבה במדסקייפ

למאמר ב-NEJM , January 30, 2015DOI: 10.1056/NEJMp1500523

הערת המערכת: לפני כמה ימים דיווחנו על כוונת אובמה להשקיע ב”מלחמה” בעמידות לאנטיביוטיקה סך של 1.2 מיליארד $ … אצלנו, למרות שאנו לקראת בחירות ,  הרושם הוא  שמפלגה כלשהי מהמפלגות המתמודדות מציגה איזושהי תכנית או יוזמה רפואית/בריאותית משמעותית, כך שקשה לצפות למהלכים מהסוג הזה, ונראה שגם לא לרפורמות משמעותיות בתחום הבריאות…

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • וריאנטים גנטיים בחולי פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעבר (Brain)

    וריאנטים גנטיים בחולי פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעבר (Brain)

    וריאנטים גנטיים הקשורים עם מחלת פרקינסון נפוצים יותר מכפי שסברו בעברו ומתוארים ב-13% מהחולים במחלה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Brain. ממצאי המחקר מדגישים את חשיבות בדיקות גנטיות וייעוץ לחולים עם מחלת פרקינסון. המדגם כלל משתתפים שלקחו חלק במחקר PD GENEration, מחקר רב-מרכזי, תצפיתי וקליני המציע בדיקות גנטיות וייעוץ גנטי לחולים עם מחלת […]

  • ההשפעה של נוירופיברומטוזיס על איכות החיים של החולים (JAMA Dermatol)

    ההשפעה של נוירופיברומטוזיס על איכות החיים של החולים (JAMA Dermatol)

    תמונות במכשירי הטלפון הנייד עשויות לשמש ככלי מהימן להערכת מאפיינים של נוירופיברומות עוריות בחולים עם אבחנה של נוירופיברומטוזיס מסוג 1 (NF1), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שזיהה גם קורלציה בין היקף נוירופיברומות עוריות ובין איכות החיים, עם השפעה בולטת במיוחד של חומרת המעורבות של הפנים על הבריאות הנפשית. במסגרת המחקר שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד סקירה מועדפת ל- Crinecerfont לטיפול בהיפרפלזיה מולדת של האדרנל (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד סקירה מועדפת ל- Crinecerfont לטיפול בהיפרפלזיה מולדת של האדרנל (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק מעמד סקירה מועדפת (Priority Review) לבחינת שתי בקשות להערכת Crinecerfont לטיפול במקרים של היפרפלזיה מולדת של האדרנל (Congenital Adrenal Hyperplasia). הטיפול ב- Crinecerfont קיבל בעבר מעמד של תרופה יתומה ממנהל המזון והתרופות האמריקאי במרץ 2019. מנתונים משני מחקרים שפורסמו בעבר עולה כי Crinecerfont, תכשיר סלקטיבי המכוון […]

  • גן חדש למחלת הפרקינסון (EAN 2024)

    גן חדש למחלת הפרקינסון (EAN 2024)

    גן חדש למחלת פרקינסון בגיל מוקדם זוהה, תגלית שמומחים מאמינים כי תהיה לה השלכות קליניות חשובות בעתיד הלא רחוק, כך עולה מכנס האקדמיה האירופאית לנוירולוגיה 2024

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה