במאמר המתפרסם היום באתר “הארץ” מאת ד”ר גילה בן דוד , רופאת נשים ומומחית לפוריות וטל חייקין , דיאטנית קלינית, בעלת קליניקה לטיפול בהשמנה וסוכרת וחברה בפורום צמחונות וטבעונות של עמותת הדיאטנים עתיד הן מתייחסות למימצאי בדיקה שנעשתה לאחרונה (בעקבות כתבת תחקיר טלוויזיונית של “אורלי וגיא” בערוץ 10 שאף שודרה אמש) ע”י מועצת החלב באשר לריכוזי הורמונים הנמצאים בחלב שבה נמצאו רמות אסטרדיול של עד 9.8 ננוגרם בליטר חלב. מועצת החלב מביאה חוות דעת לפיהן לא מדובר על רמה חריגה מזו המקובלת גם בבשר בקר, וכן מתייחסת למחקרים בחולדות שהראו שלרמות כאלה של אסטרדיול אין השפעה בריאותית. המחברות תוקפות טענות אלה ומציגות מחקרים אשר כן הראו השפעה בריאותית ועלייה בסיכון לסרטן בחולדות בעקבות צריכת רמות גבוהות של אסטרדיול. יש לציין שבכתבה ששודרה אמש בערוץ 10 , ההתמקדות הייתה דווקא בריכוזי הפרוגסטרון אשר הגיעו ע”פ בדיקת מעבדה שנשכרה ע”י התחקיר לרמות של 30 ננומול (פי 10 ע”פ התחקיר מהכמות המירבית המומלצת). בתחקיר שביצעו אורלי וגיא בלט בעיקר הבלגן שבו משרד החלקאות לא מבצע את בדיקות ריכוזי ההורמונים באופן סדיר, וכן העובדה שמשרד הבריאות כלל לא מודע לאילו בדיקות מתבצעות ע”י משרד החקלאות ואילו לא.
צריכת השומנים הנכונים עשויה לעזור למטופלים לחיות יותר (JAMA Internal Medicine)
דיאטה שבה המקור העיקרי לשומן הוא ממקורות צמחיים קשורה לירידה בתמותה, בעוד ששומן מן החי קשור לעלייה בסיכון למוות, כך עולה ממחקר שפורסם ב- JAMA Internal Medicine
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!