אורתופדיה-פיזיותרפיה

מדפסות תלת מימדיות בשירות הרפואה – העתיד כבר כאן ? (JAMA)

במאמר דעה המתפרסם כעת ב-JAMA נטען כי הטכנולוגיה החדשה של מדפסות תלת מימד מתחילות אמנם לשנות את הפרקטיקה הרפואית, אך נראה שהיישום שלהן במערכת הבריאות עדיין מורכב.

למרות שיש עדיין אי וודאות לגבי האופן הטוב ביותר לשימוש בטכנולוגיה במערכת הרפואית, המומחים מסכימים כי הטכנולוגיה כבר משנה את הטיפול בחלק מהמקרים.

המחברים מציינים שהשימוש הגדל ביותר של הדפסה תלת מימדית הוא בתחום בניית איברים שלמים להשתלה. כמו כן מציינים המחברים שהדפסה תלת מימדית נמצאת כבר בשימוש יותר מ-10 שנים ברפואת שיניים, מכיוון שהיא מאפשרת עיצוב מדוייק של שתלים רבים.

גם בניתוחי צוואר וראש נעשה כבר שימוש בטכנולוגייה לצורך בניית מודלים טרום ניתוחיים במקרים מורכבים. 

מחוץ לבתי החולים והקליניקות חוקרים משתמשים בטכנולוגיה לצורך יצירת מכשור רפואי למצבים מגוונים שבהם יש צורך לבצע התאמה אישית לאנטומיה של המטופל.

החוקרים מעדכנים כי במקרה אחד הוכן פולימר ביוקומפטבילי למניעת חסימת דרכי אוויר של ברונכומלסיה נאונטלית, באופן שההתקן יספג שוב  באופן טבעי לאחר 3 שנים.

בנוסף, נעשו שימושים בטכנולוגייה זו לצורך הכנת פרוטיזות, עם תכנות דיגיטלי המאפשר הורדה חופשית של התכנית וייצור בהתאם.

יחד עם זאת, מציינים המחברים , כי מעט מחקרים העריכו את טכנולוגיית התלת מימד בהתייחס לבטיחות ולסוגיות רגולטוריות, ונראה שבשלב מוקדם זה לא ברור מהו הערך האולטימטיבי של הטכנולוגיה באספקט הבריאותי ושיפור התוצאות הקליניות.  

המחברים מציינים כי אחד היתרונות החשובים של טכנולוגיית התלת מימד היא היותה זולה יחסית.

בניית מודלים של איברים פנימיים כמו הערמונית באמצעות הטכנולוגיה אף סייעה למס’ חוקרים לחזות אפקטיביות של  טיפולים בסרטן הערמונית, לזהות סוגי סרטן קשים במהירות רבה יותר וכן סוגי סרטן פחות משמעותיים.  ליוטיוב הועלו אף סרטונים המציגים את המערכת.

במאמר ב-JAMA מוצג גם סרטון וידאו המציג את הטכנולוגיה.

JAMA. Published online December 2, 2014.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שיעור לידות-חי גבוה לאחר השתלת רחם בנשים עם הפרעות פוריות משנית להפרעה רחמית (JAMA)

    שיעור לידות-חי גבוה לאחר השתלת רחם בנשים עם הפרעות פוריות משנית להפרעה רחמית (JAMA)

    בנשים עם הפרעת פוריות משנית לגורם רחמי בלבד תועדו שיעורי הצלחה גבוהים להשתלת רחם, כאשר 70% מהנשים הצליחו ללדת בעקבות ההשתלה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. מדגם המחקר כלל 20 נשים עם הפרעות פוריות משנית לגורם רחמי, כולל נשים ללא רחם או רחם לא תפקודי; לכל אישה הייתה לפחות שחלה […]

  • טכנולוגיית בינה מלאכותית מסייעת באבחנה של נגעים סולידיים בלבלב (JAMA Netw Open)

    טכנולוגיית בינה מלאכותית מסייעת באבחנה של נגעים סולידיים בלבלב (JAMA Netw Open)

    מודל בינה מלאכותית המשלב מידע קליני והדמיות מבדיקת אולטרה-סאונד אנדוסקופי עשוי לסייע באבחנה מבדלת של נגעים סולידיים בלבלב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים מבין התבססו על מידע קליני והדמיות אולטרה-סאונד אנדוסקופי מ-439 מטופלים עם נגעים סולידיים בלבלב להכשרה ותיקוף היכולת של מודל בינה מלאכותית להבחין בין נגעי לבלב […]

  • במסגרת תכנית הצלבת השתלות בינלאומית, בוצעו בין ישראל וקפריסין שמונה השתלות כליה

    במסגרת תכנית הצלבת השתלות בינלאומית, בוצעו בין ישראל וקפריסין שמונה השתלות כליה

    המרכז הלאומי להשתלות מדווח כי במסגרת תכנית ההצלבות הבינלאומית, בוצעו בישראל ובקפריסין שמונה השתלות: חמש בישראל ושלוש בקפריסין. המרכז הצליב את הזוגות באמצעות תוכנת מחשב ייעודית, מתוך מאגר בינלאומי בו נמצאים זוגות, שהם בני משפחה שאין ביניהם התאמה, ואשר בו רשומים גם זוגות מקפריסין. המספר הגדול של ההשתלות התאפשר בזכות שתי תורמות אלטרואיסטיות שפנו ישירות למרכז הלאומי להשתלות ובכך פתחו  "שרשרת השתלות".

  • האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    מתן מורפין תוך-תקאלי במהלך ניתוח או לידה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לבחילות והקאות לאחר-ניתוח, גרד ואצירת שתן, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Anaesthesia. החוקרים בחנו את הנתונים מ-168 מחקרים שכללו 9,917 משתתפים שעברו ניתוחים שונים או לידה תחת הרדמה כללית או ספינאלית. הם ערכו השוואה בין חולים שקיבלו מורפין […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • ביקור אצל רופא משפחה זמן קצר לאחר ניתוח עקב מחלה ממארת עשוי להפחית שיעורי תמותה (JAMA Surgery)

    ביקור אצל רופא משפחה זמן קצר לאחר ניתוח עקב מחלה ממארת עשוי להפחית שיעורי תמותה (JAMA Surgery)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery עולה כי ביקור אצל הרופא המטפל בתוך 90 ימים מניתוח עקב מחלה ממארת מלווה בשיעורי תמותה נמוכים יותר בקשישים, כאשר בקרב אלו שביקור אצל הרופא המטפל תועדו שיעורי תמותה של 0.3% לעומת שיעורי תמותה של 3.3% בקרב אלו שלא פנו לרופא המשפחה. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל 2,566 חולים בגילאי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה