שימוש באומגה 3 הנמצא בשמן דגים עשוי להפחית הסיכון לנזק מוחי על רקע צריכה ארוכת טווח של אלכוהול, כך עולה ממחקר המתפרסם כעת ב-PLOS .
המחקר נעשה בעכברים אשר נחשפו לאלכוהול בריכוז השווה פי 4 לרמה המהווה את הסף המאפשר נהיגה ע”פ החוק. ע”פ התוצאות אותם עכברים שנחשפו לאומגה 3 (DHA) היו עם 90% פחות מוות נוירוני, ו-90% פחות דלקת נוירונית מאשר אלה שלא קיבלו DHA .
החוקרים מציינים כי אמנם מדובר על מחקר בבע”ח אך עשויות להיות לו השלכות מעניינות וחשובות. הם כמובן מוסיפים שאין לראות בממצאים המלצה לשתיינים כבדים להמשיך לשתות ולעשות שימוש באומגה 3 כגורם מפחית נזקים.
PLoS One.Published online July 16, 2014.Full text
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!