מידרסים מותאמים אישית מפחיתים את הכאב בילדים עם דלקת מפרקים של צעירים (J Rheumatol)

לפי מחקר חדש עולה, כי שימוש במידרסים מותאמים אישית, קשיחים למחצה וסופגי זעזועים, מפחית את הכאב ומגביר את מהירות ההליכה ואת היכולות התפקודיות, בילדים עם דלקת מפרקים אידיופטית של צעירים (JIA).

במחקר השתתפו 40 ילדים עם JIA שמערב את כפות הרגליים והקרסולים. הילדים הוקצו באופן אקראי לשימוש במידרסים מואמים אישית (15 ילדים), במידרסים שאינם מותאמים אישית (12 ילדים) או בנעליים אתלטיות תומכות עם תמיכה לקשת כף הרגל ועם סוליות סופגות זעזועים.

אחרי 3 חודשי מעקב נמצא, כי בהשוואה לשתי הקבוצות האחרות, לילדים עם המידרסים המותאמים אישית היה יתרון מובהק בכאב הכללי, במהירות ההליכה, במיגבלות בפעילות, בכאב בכף הרגל וברמת המוגבלות. גם הילדים וגם הוריהם דיווחו על שיפור באיכות החיים הקשורה בבריאות. לא נמצא שיפור במדדים בשתי הקבוצות האחרות, מלבד הפחתה בכאב בקבוצת הילדים עם הנעליים האתלטיות.

החוקרים מציינים, כי לא נראה כל שיפור במידת הרגישות או הנפיחות של המפרקים, כתוצאה מהשימוש במידרסים. לדבריהם, השימוש במידרסים לא השפיע על הדלקת במפרקים, אלא רק על התסמינים הקליניים.

החוקרים הסיקו, כי שימוש במידרסים מותאמים אישית, צריך להיות חלק מהטיפול השיגרתי בילדים עם JIA המערב את כפות הרגליים או הקרסולים.

J Rheumatol 2005;32:943-950.

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

האם אנגיוגרפיה כלילית בטומוגרפיה ממוחשבת לא פולשנית (CTCA) יכולה לזהות מחלת עורקים כליליים בסיכון נמוך עד בינוני?

מקור: Journal of Clinical Medicine
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|14/09/2025

אנגיוגרפיה כלילית באמצעות CT (CTCA) נמצאה בטוחה ויעילה להערכת מחלת עורקים כליליים (CAD) בקרב מטופלים עם הסתברות מקדימה נמוכה עד בינונית למחלה

עיכוב סלקטיבי של טירוזין קינאז 2 עם זאסוציטיניב (TAK-279) משפר תוצאות בקרב חולי דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה – מחקר פאזה 2b  אקראי

עיכוב סלקטיבי של טירוזין קינאז 2 עם זאסוציטיניב (TAK-279) משפר תוצאות בקרב חולי דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה – מחקר פאזה 2b אקראי

מקור: The Lancet Rheumatology
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|05/08/2025

זאסוציטיניב משפר תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית בבטיחות גבוהה, עם שיפור מדדי ACR והפחתת נגעי עור – אפשרות טיפולית חדשה וממוקדת

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן