אורתופדיה-פיזיותרפיה

סיקור הכינוס השנתי של האיגוד לאורתופדיה – 17-18 לדצמבר 2003

אנו שמחים להביא כאן מס’ הרצאות (הקלטה + שקפים) ומצגות (שקפים בלבד) מתוך כנס האיגוד האורתופדי שנערך ב- 17 וב-18 לדצמבר בת”א.

ניתן להצביע על נוכחות גבוהה של משתתפים, ופעילות ערה בדוכני המציגים והספונסרים שכללה תחרויות דחיקה, מפגינים וכד’..שהוסיפו “צבע”, רעש ואווירה..לעיתים אולי מעט קולנית מידי לטעמם של חלק מהמשתתפים.

על כל פנים, אנו מודים ליו”ר האיגוד, ד”ר חנן טאובר שאיפשר את הסיקור. סקירתנו מתמקדת בהרצאות שניתנו בבוקר היום הראשון של הכינוס, שכזכור התחלק לשלושה מושבים מקבילים, כך שתהיה כאן הזדמנות לכולם לעיין בנושאים שאותם החמיצו בכנס עצמו:

מושב א’ – אוסתיאוארתריטיס

הרצאתו של ד”ר רובינזון: האתיופתוגנסיס של אוסטיאואתריטיס הקלק כאן להרצאה (הקלטה + שקפים, ההקלטה החל מסלייד מס’    ). בהרצאה סוקר ד”ר רובניזון את מאפייני המחלה, איבחון, וטיפול.

הרצאתה של נגה טל : תפקיד הפיזיותרפיה באוסטיאואתריטיס – נא להקליק כאן להרצאה. ההרצאה עוסקת בשיטות פיזיותרפיסטיות ומתמקדת בתפקוד השרירי .

הרצאתו של ד”ר יפתח בר: טיפול ב- Microfructure –  נא להקליק כאן להרצאה , המציגה את תהליך ומנגנון התופעה, ואת תהליך הריפוי וחלופות הטיפול.

הרצאתו של ד”ר סטיבן ולקס: תפקיד האוסטיאוטומי באוסטיאוארתריטיס. נא להקליק כאן להרצאה (בשפה האנגלית). ההרצאה עוסקת באתיולוגיה ובמכניזם של המחלה, והפתרונות ההתערבותיים השונים באמצעות אוסטיאוטומי. 

מושב ב’ – כאבים נוירופתיים (מצגות בלבד) :

ד”ר מלמד וד”ר אייזנברג: חשיבות המודעות לכאב באורתופדיה. נא להקליק כאן לעיון במצגת. המצגת מדגימה בתמונות (חלקן מזעזעות למדי…) ובתיאורי מקרה את נושא הכאב, את פרדוקס הכאב ומתמודדת עם השאלה אם ניתן למנוע כאבים נוירופתיים, וכן כוללת גם נתונים אפידמיולוגים מישראל בנושא הכאב.

ד”ר מלמד וד”ר אייזנברג: כאב נוירופתי – הגדרות, מונחי יסוד, מדידת כאב ועוד. נא להקליק כאן לעיון במצגת. המצגת מתארת את סוגי הכאב, אופן המדידה והסיווג, מנגנוני הכאב, וסקירת חלופות טיפוליות כירורגיות ותרופתיות ואחרות.

ד”ר מלמד וד”ר אייזנברג: אלגוריתם וגישה ניתוחית לכאב נוירופתי. לעיון במצגת- נא להקליק כאן. המצגת עוסקת בהערכת ומדידת כאב, הדגמה של פעולות כירורגיות והצגות מקרה.

מושב ג’- כיבים בכף הרגל: (מצגות)

הרצאתו של ד”ר יצחק זיו נר: טיפול  מקומי במכשיר אוזון בכיבים כרונים עקשניים של כף הרגל. לעיון במצגת – נא להקליק כאן.  המצגת מתארת את מכשיר האוזון ועקרונות פעולתו, היתרונות והנסיון שהצטבר במחלקה.

הרצאתו של ד”ר זיו-נר ושות’ : הנסיון בטיפול בכיב סוכרתי בכף הרגל באמצעות אפליגרף. לכניסה למצגת – נא להקליק כאן.

מושב ד’ – אורתופדיה ילדים

הרצאתו של ד”ר גבעון ושות’: קיבוע לילה כטיפול תומך להזרקת בוטוילינום בילדים עם שיתוק מוחין – למצגת- נא להקליק כאן

שימוש באולטרסונוגרפיה ביילודים לאיבחון DDH – לעיון במצגת נא להקליק כאן . יתרונות וחסרונות של השיטה והמלצות.

הרצאתו של ד”ר דרור עובדיה: גישה לא חודרנית למדידת סקוליוזיס. נא להקליק כאן. בהרצאה מוצגת עבודה שבחנה יעילות גישה זו ב- 112 ילדים בגיל ממוצע 13.

מושב ד’ – החלפת ברך: הרצאתו של ד”ר דודקביץ ושות’ : השפעת ה-colchicine על ריפוי עצמות. נא להקליק כאן לכניסה למצגת.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    ניתוח בריאטרי עדיף על טיפול תרופתי בהפחתת סיבוכי רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (J Diabetes Complications)

    מתוצאות סקירה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Diabetes Complications עולה כי במחקרים תצפיתיים ניתוח בריאטרי הוביל לירידה גדולה יותר בסיכון להתפתחות או החמרת כף רגל סוכרתית בחולים עם סוכרת מסוג 2, בהשוואה לטיפול תרופתי, אך לא זוהה קשר דומה במחקרים אקראיים ומבוקרים. ההתערבות הבריאטרית מלווה בשיפור נוירופתיה סוכרתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ניתוח […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • סיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת כתף בחולים עם סוכרת תלויה באינסולין (Orthopedics)

    סיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת כתף בחולים עם סוכרת תלויה באינסולין (Orthopedics)

    סוכרת תלוית-אינסולין מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ואשפוזים חוזרים לאחר ניתוח החלפה מלאה של הכתף, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Orthopedics. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר National Surgical Quality Improvement Program להערכה רטרוספקטיבית של נתונים אודות 5,888 חולים (גיל ממוצע של 69.8 שנים) עם סוכרת, שעברו ניתוח החלפה מלאה של הכתף בין 2011 ו-2020. […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

  • טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי בחולים עם דיכאון שטופלו בנוגדי-דיכאון במהלך שישה חודשים לפני ניתוח החלפה מלאה של הירך או הברך תועד שיפור גדול יותר בתוצאות לאחר שנתיים, בהשוואה לחולים עם דיכאון שלא קיבלו טיפול בנוגדי-דיכאון טרם ההתערבות הניתוחית. החוקרים מאוסטרליה השלימו מחקר רטרוספקטיבי שהתבסס על נתונים אודות 1,792 […]

  • אבחנה וטיפול מוקדמים בדלקת מפרקים שגרונית מצמצמים עלויות טיפול (Ann Rheum Dis)

    אבחנה וטיפול מוקדמים בדלקת מפרקים שגרונית מצמצמים עלויות טיפול (Ann Rheum Dis)

    אבחנה מוקדמת וטיפול כנגד דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis), קרי, בתוך 12 שבועות מהופעת תסמיני המחלה, עשויים להוביל להפחתת עלויות טיפול לאורך חמש שנים, בהשוואה לאבחנה מאוחרת יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases. מדגם המחקר כלל 431 חולים ממרפאה אחת בליידן, הולנד. משך התסמינים הוגדר כמרווח הזמן בין […]

  • האם אלבומין מסייע בחיזוי תוצאות דלקת חדה של הלבלב? (BMC Gastroenterol)

    האם אלבומין מסייע בחיזוי תוצאות דלקת חדה של הלבלב? (BMC Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין בדם בתוך 24 שעות מאשפוז מהוות סמן פרוגנוסטי חשוב בחולים עם דלקת לבלב חדה, עם יעילות גבוהה במיוחד בחיזוי נזק בלתי-הפיך לתפקוד איברים ותמותה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקורלציה בין ריכוז אלבומין בדם בתוך 24 שעות […]

  • טיפול בלייזר בעצימות גבוהה עשוי להפחית כאב ולשפר תפקוד בחולים עם תסמונת כאב פטלו-פמורלי (Lasers Med Sci)

    טיפול בלייזר בעצימות גבוהה עשוי להפחית כאב ולשפר תפקוד בחולים עם תסמונת כאב פטלו-פמורלי (Lasers Med Sci)

    טיפול בלייזר בעצימות גבוהה עשוי להפחית כאב ולהביא לשיפור בתפקוד בחולים עם תסמונת כאב פטלו-פמורלי (או Patellofemoral Pain Syndrome), בהשוואה לאולטרה-סאונד עם גירוי עצבי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lasers in Medical Science. להערכת היעילות של טיפול בלייזר בעצימות גבוהה בחולים עם תסמונת כאב פטלו-פמורלי, החוקרים מאיסטנבול השלים מחקר אקראי ומבוקר שכלל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה