עיניים

שיפור בראייה לאחר צריכת שוקולד מריר (JAMA Ophthalmology)


מאת ד”ר אלינור מוסרי בריסקין

אכילת חפיסת שוקולד מריר מביאה אצל חלק מהאנשים לראות טובה יותר בתוך שעתיים. כך על פי מחקר אשר פורסם אונליין ב JAMA Ophthalmology באפריל 2018.

בעבר הוכח כי צריכת שוקולד מריר עשויה להיות קשורה בשיפור זרימת הדם, מצב הרוח וקוגניציה בתוך זמן קצר מעת צריכתו, אך מעט ידוע אודות השפעתו על הראייה.

מחקר זה הינו מחקר רנדומלי ומוצלב, ומטרתו היתה להעריך את כושר הראייה זמן קצר לאחר צריכת שוקולד מריר לעומת שוקולד חלב. 30 מטופלים ללא פתולוגיה עינית קיבלו שוקולד מריר בריכוז של 72% לחילופין עם שוקולד חלב בהפרש של 8 ימים, ומבדקי הראייה השוו נתונים כל משתתף לנתוניו שלו עצמו לאחר צריכת שני סוגי השוקולד. בדיקות הראייה בוצעו ב Rosenberg School of Optometry ב25 ביוני עד 15 באוגוסט 2017.

המדדים שנבדקו היו חדות ראייה (ביחידות של logMAR) ו large and small letter contrast sensitivity (ביחידות של logCS), ונמדדו 1.75 שעות לאחר צריכת השוקולד.

תוצאות: מבין 30 המשתתפים 9 היו גברים ו 21 נשים. הגיל הממוצע היה 26 שנים. ה contrast sensitivity באותיות הקטנות היתה משמעותית גבוהה יותר לאחר צריכת שוקולד מריר (ממוצע 1.45 logCS) לעומת שוקולד חלב (ממוצע 1.30 logCS) – שיפור לאחר שוקולד מריר של 0.15logCS (p<0.001, CI 0.08-0.22).

ה contrast sensitivity של אותיות גדולות היתה מעט גבוהה יותר בצורה לא מובהקת סטטיסטית לאחר צריכת שוקולד מריר (ממוצע 2.05 logCS) לעומת שוקולד חלב (ממוצע 2.00 logCS), עם הפרש ביניהם של 0.05 logCS (p=0.07, CI 0.00-0.10).

חדות הראייה היתה מעט טובה יותר לאחר צריכת שוקולד מריר (ממוצע -0.22 logMAR, חדות ראיה של 20/12) לעומת שוקולד חלב (ממוצע -0.18 logMAR, חדות ראייה של 20/15) – הבדל של 0.04 logMAR (p=0.05, CI 0.02-0.06).

ניקוד משולב של תוצאות כל מבחני הראייה הנ”ל הראה שיפור משמעותי לאחר צריכת שוקולד מריר לעומת שוקולד חלב (שיפור ממוצע של 0.20 logU, p<0.001, CI 0.10-0.30).

מסקנת החוקרים היתה כי contrast sensitivity וחדות ראייה היו טובים יותר באופן מובהק סטטיסטית שעתיים לאחר צריכה של חפיסת שוקולד מריר, לעומת צריכת שוקולד חלב. עם זאת, משך ההשפעה המיטיבה, ההשפעה בעולם האמיתי, וההשפעה של השוקולד על אנשים בעלי בעיות אופטלמולוגיות, הם נתונים חשובים עליהם טרם יש תשובה ויש צורך במחקרים נוספים על מנת לבסס מידע זה.

Effects of Milk vs Dark Chocolate Consumption on Visual Acuity and Contrast Sensitivity Within 2 Hours. Jama Ophthalmology, April 26, 2018.

לידיעה ב medpage today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה