עיניים

צפי לעליה ניכרת בעשור הקרוב במקרי תמותה עקב שימוש בסמים, צריכת אלכוהול ומעשי אובדנות בארצות הברית (מתוך דו”ח Pain in the Nation)

דו”ח חדש מנבא כי במהלך העשור הקרוב (2016-2025) צפויים למעלה מ-1.6 מיליון מקרי תמותה עקב שימוש בסמים, צריכת אלכוהול ומעשי אובדנות, בקרב תושבים המתגוררים בארצות הברית. מדובר בעליה של 60% בהשוואה לעשור הקודם (2006-2015), במהלכו נרשמו מיליון מקרי תמותה עקב סיבות אלו.

החוקרים טוענים כי ייתכן אף כי מדובר בהערכות שמרניות, לאור העליה המהירה בשימוש בהרואין, פנטניל וקרפנטניל וכי ייתכן כי במהלך העשור הקרוב מקרי התמותה יוכפלו לשני מיליון.

מהדו”ח עולה כי ברמת המדינה, בשנת 2006, שיעורי התמותה עקב סמים, אלכוהול ואובדנות עמדו על למעלה מ-30 ל-100,000 ב-21 מדינות וושינגטון. בשש מדינות השיעורים עלו על 40 מקרים ל-100,000 אנשים.

בשנת 2015, שיעורים של מעל 30 ל-100,000 אנשים תועדו ב-48 מדינות וושינגטון. השיעורים עלו על 40 מקרים ל-100,000 אנשים ב-30 מדינות ועלו על 60 מקרים ל-100,000 אנשים בחמש מדינות, כולל ניו-מקסיקו בה תועדו השיעורים הגבוהים ביותר (77.4 מקרים ל-100,000 אנשים).

עד שנת 2025, הצפי הוא כי ב-26 מדינות יגיע שיעור המקרים ל-60 מקרי תמותה ל-100,000 אנשים ובשתי מדינות (ניו מקסיקו ווירג’ינה המערבית) שיעור זה יעלה מעבר ל-100 מקרי תמותה ל-100,000 אנשים.

עוד עולה מהדו”ח כי בין 2000 ועד 2015, מקרי תמותה עקב מנת יתר של סמים עלו פי שלוש; מקרי תמותה עקב אלכוהול עלו ב-37% והגיעו לשיא של 35 שנים; שיעורי האובדנות עלו ב-28%.

להלן ההמלצות העיקריות של הדו”ח:

·       ניתן להביא לשיפור בניהול וטיפול בכאב ע”י סיוע למטופלים בהחלמה גופנית, נפשית ורגשית.

·       יש להתעמת עם משבר האופיואידים בקנה מידה מלא, כולל עידוד מתן אחראי של מרשמים לטיפול באופיואידים; הדרכת הציבור אודות שימוש לרעה וסילוק בטוח של תרופות שאינן בשימוש; התערבויות בנקודות חמות; עצירת הפצת סמים אסורים; והרחבת הגישה לתכניות ייעודיות.

·       יש להתייחס להשפעת מגפת אופיואידים על ילדים.

·       יש לנקוט צעדים להתמודדות עם צריכת אלכוהול מופרזת באמצעות מדיניות מבוססת-ראיות, דוגמת העלאת מחירים, הגבלת שעות מכירת אלכוהול ונקודות מכירה, קביעת חוקים אודות צריכת אלכוהול מתחת לגיל המותר והטלת אחריות על מוכרים ומארחים המספקים אלכוהול לצעירים.

·       דגש על מניעת אובדנות עם תכניות ייעודיות בנושא.

·       הרחבת שירותי טיפול לבריאות הנפש והתמודדות עם הפרעות שימוש בחומרים.

·       קביעת עדיפות גבוהה יותר למניעה, איזון גורמי סיכון ויכולות התמודדות בקרב ילדים, בני משפחה וקהילות ע”י צמצום טראומה וחוויות שליליות, להן ההשפעה הגדולה ביותר על שימוש לרעה בחומרים בשלב מאוחר יותר.

·       מניעת שימוש לרעה בחומרים אסורים והפרעות נפשיות באמצעות תכניות ייעודיות בבתי ספר לפיתוח כישורי חיים ויכולת התמודדות.

המומחים מדגישים כי אין תשובה אחת מספקת, אך במידה ונוקטים בגישה מקיפה אזי ניתן להביא לשיפור ולפתרון מסוים.

Pain in the Nation: The Drug, Alcohol and Suicide Epidemics and the Need for a National Resilience Strategy

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה