עיניים

המלצות עדכניות מטעם ה-ACIP למשטרי חיסון מבוגרים (Morbidity and Mortality Weekly Report)

במאמר שפורסם בכתב העת Morbidity and Mortality Weekly Report מופיעות המלצות ה-ACIP (Advisory Committee on Immunization Practices) במבוגרים בגילאי 19 שנים ומעלה בארצות הברית.

סיכום המלצות ה-ACIP למשטר חיסונים במבוגרים בארצות הברית בשנת 2017 הוצגו בשני תרשימים, הערות לתרשימים וטבלה של התוויות-נגד ואמצעי זהירות עם חיסונים המומלצים למבוגרים.

שינויים במשטר החיסונים למבוגרים בשנת 2017 מהמשטר המקובל בשנה הקודמת כוללים המלצות חדשות או עדכניות לחיסונים כנגד שפעת, HPV, HBV ומנינגוקוק.

חיסון כנגד שפעת

השינויים נוגעים ליעילות הנמוכה של חיסון חי-מוחלש כנגד שפעת (FluMist) כנגד Influenza A(H1N1)pdm09 בארצות הברית בעונות השפעת 2013-2014 ו-2015-2016 ועדכון המלצות לשימוש בחיסון במטופלים עם אלרגיה לביצים.

ההמלצות העדכניות קובעות כי אין להשתמש בחיסון חי-מוחלש בעונת שפעת 2016-2017. במבוגרים עם היסטוריה של אלרגיה לביצים עם פריחה עורית בלבד לאחר חשיפה לביצים מומלץ חיסון מומת או רקומביננטי. במבוגרים עם היסטוריה של אלרגיה לביצים ותסמינים אחרים (דוגמת אנגיואדמה, מצוקה נשימתית, סחרחורות, הקאות חוזרות, או צורך במתן אפינפרין או התערבות רפואית דחופה אחרת) ניתן לשקול חיסון מומת או רקומביננטי. החיסון יינתן במסגרת אשפוז או במסגרת אמבולטורית תחת השגחה.

חיסון כנגד HPV

בנשים מבוגרות עד גיל 26 שנים וגברים מבוגרים עד גיל 21 שנים, שלא קיבלו חיסון כנגד HPV מומלץ מתן שלוש מנות חיסון במהלך תקופה של שישה חודשים. בגברים בגילאי 22-26 שנים ניתן לתת חיסון בשלוש מנות במהלך תקופה של שישה חודשים.

בנשים מבוגרות עד גיל 26 שנים וגברים מבוגרים עד גיל 21 שנים (וגברים בגילאי 22-26 שייתכן וקיבלו מנת חיסון כנגד HPV), המתחילים בסדרת החיסונים לפני גיל 15 וקיבלו שתי מנות במרווח של לפחות חמישה חודשים, ההתייחסות יכולה להיות כאל מטופלים שחוסנו היטב ואין צורך במנת חיסון נוספת.

בנשים מבוגרות מתחת לגיל 26 שנים וגברים מבוגרים עד גיל 21 שנים (וגברים בגילאי 22-26 שנים שייתכן וקיבלו חיסון כנגד HPV), שהחלו בסדרת החיסונים לפני גיל 16 שנים וקיבלו רק מנה אחת, או שתי מנות במרווח של פחות מחמישה חודשים, נדרשת מנת חיסון נוספת.

חיסון כנגד HBV

במבוגרים עם מחלת כבד כרונית, כולל HCV (Hepatitis C Virus), שחמת כבד, מחלת כבד שומני, מחלת כבד על-רקע אלכוהול, דלקת כבד אוטואימונית ורמות ALT או AST למעלה מפי שתיים מעל הטווח העליון של הנורמה, מומלצת סדרת חיסונים כנגד HBV.

חיסונים כנגד מנינגוקוק

במבוגרים עם חסר טחול תפקודי או אנטומי, או חסר קבוע של מרכיב במערכת המשלים מומלצת סדרה של שתי מנות MenACWY, עם מתן המינונים במרווח של לפחות חודשיים, עם חיסון חוזר כל חמש שנים.

במבוגרים עם זיהום בנגיף HIV, שלא חוסנו בעבר, מומלץ מתן שתי מנות MenACWY במרווח של לפחות חודשיים, עם חיסון חוזר כל חמש שנים. באלו שקיבלו בעבר מנה אחת של MenACWY יש מקום למנה שניה במרווח של לפחות חודשיים לאחר המנה הראשונה. MenB אינו מומלץ באופן שגרתי למבוגרים עם זיהום בנגיף HIV, מאחר ומחלה מנינגוקוקלית באוכלוסיה זו נובעת בעיקר מזני C, W ו-Y.

במיקרוביולוגים הנחשפים באופן קבוע ל-Neisseria Meningitidis מומלץ מתן מנה אחת של MenACWY וחיסון חוזר כל חמש שנים, במידה והסיכון לזיהום נותר, כמו גם MenB-4C (שתי מנוח במרווח של לפחות חודש) או MenB-FHbp (שלוש נות במהלך תקופה של שישה חודשים).

במבוגרים בסיכון להתפרצות מחלה מנינגוקוקאלית מומלצת מנה אחת של MenACWY במידה וההתפרצות מיוחסת לזני A, C, W או Y; או אם ההתפרצות מיוחסת לזן B, מתן MenB-4C או MenB-FHbp.

במבוגרים צעירים בגילאי 16-23 שנים, הבריאים בד”כ ואינם בסיכון מוגבר למחלה מנינגוקוקאלית מזן B, ניתן לשקול MenB-4C או MenB-FHbp להגנה קצרת-מועד מפני מרבית מקרי מחלה מנינגוקוקאלית על-רקע זני B.

Morbidity and Mortality Weekly Report. 2017;66(5):136-138

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • זיהומים נלווים מעלים את הסיכון להתלקחות לופוס (Lupus Science & Medicine)

    זיהומים נלווים מעלים את הסיכון להתלקחות לופוס (Lupus Science & Medicine)

    במאמר שפורסם בכתב העת Lupus Science & Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי זיהומים מלווים בסיכון מוגבר להתלקחויות לופוס בתוך שלושה חודשים, כאשר זיהומים מג’וריים מלווים בסיכון גבוה פי 7.4 להתלקחויות מג’וריות. החוקרים בחנו באופן פרוספקטיבי את הקשר בין זיהומים נלווים ובין התפתחות התלקחויות לופוס ב-203 חולים (גיל חציוני של 40 […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה